maanantai 15. helmikuuta 2010

Ajan Hammas ja hänen ystävänsä

Niinhän siinä sitten kävi, ettei laatikkoasiantuntija ja pahvispesialisti Cisu malttanut jättää uutta taloaan rauhaan. Hän on alkanut kustomoida majaa mieleisekseen eli jyrsii sen katonharjaan elämisen merkkejä. Cisu onkin saanut lempinimen Ajan Hammas - niin usein nähdään kissa kuumalla katolla duunissa.

Mutta hetkinen, ihan kuin talon kattoikkunasta näkyisi tukkaa. Kyllä - majassa kävi viikonloppuna kylässä myös ihmispoika.
Hei Cisu, missä sä oot? Harmi, ettei kamera saanut ikuistettua hetkeä, jolloin Cisu roikkui poikittain katonharjan yli ja kurotteli etutassuillaan sisälle kattoikkunasta. Toisen puolen kattoikkunasta tuli pieni käsi, joka piti kiinni Cisun hännästä. Kaikki sulassa sovussa, yksi villi serkkupoika ymmärtää kyllä toista yhtä villiä ja kekseliästä.

Cisu: Hei Toto, miksi sä oot aina siellä sisällä, tulisit joskus sinäkin talon katolle!
Mutta Toto ei halunnut eikä ehtinyt. Hän nautti pienestä vieraasta mm. loikomalla tämän rattaissa (mutta siitä ei ehdottomasti saanut ottaa kuvaa, Toto ei ole mikään vauva, joten hän pakeni aina todistusaineistoa keräävää kameraa). Hän osallistui myös sadun kuuntelemiseen. Tai no, Totoa taisi kiinnostaa enemmänkin se, että satua luettiin torkkupeitto polvilla ja siellä peiton alla oli pieni jalka, jota oli kiva kaivaa esille ja innostaa leikkimään. Tämä oli joka tapauksessa ensimmäinen kerta, kun Toto (tai Cisu) meni oma-aloitteisesti vajaa parivuotiaan vieraan syliin istumaan. Hyvä Toto!
Ehkä Toto aavisti, että tuon kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä. Ensinnäkin se käy kylässä aika usein ja toiseksi se juhlisti talvipäivää paistamalla pihalla makkaraa nuotiossa. Ja sitten se söi sitä sisällä. Mitkä aromit! Ensin molemmat kissat huusivat ja hyppivät, ja sitten herkkusuu-Tottis ei voinut muuta kuin istua ruokapöydällä ja tuijottaa grillimakkaraa nenä väristen. Lisää tällaisia elämyspäiviä, kiitos!

8 kommenttia:

 1. Kissat ovat selvästi pistäneet parastaan viikonlppuna. Teille tulee paineita seuraavien viikonloppujen ohjelamsta. ;)

  VastaaPoista
 2. Teidän poikien touhuja on niin riemukasta seurata! Teillä ei ainakaan tule aika pitkäksi. :)

  VastaaPoista
 3. Pitäähän sitä aina välillä tehdä remonttia :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä noi taitavat olla ihan takuuvarmoja koheltajia: aina jos on yleisöä, ollaan vielä tavallistakin puuhakkaampia. Se nyt vain oli aika ällistyttävää, että kissojen majassa oli ihminen, mutta pienen ihmettelyn jälkeen pojat tuumasivat, että mahtuuhan sekin tänne, ollaan kaikki yhdessä.

  Ja mitä remonttiin tulee, sitä pitää kyllä tehdä usein ja ahkerasti, oli yleisöä tai ei!

  VastaaPoista
 5. Hengästyttävä meininki täällä.

  VastaaPoista
 6. Onneksi kissat osaavat hengästyttävän toimeliaisuuden lisäksi myös totaalisen rentoutumisen. Etenkin Toto on siinä mestari: saattaa sammua kyljelleen todella sikeään uneen mihin vain, vaikka keskelle lattiaa. :)

  VastaaPoista
 7. Kaatuuko katti kyljelleen keskelle kaakelilattiaa kuin kivi?

  VastaaPoista
 8. Kyllä, köllöttää kuin koomassa konsanaan.

  VastaaPoista