perjantai 26. helmikuuta 2010

Lakanoiden lumoa

Eilen oli ihana ilta: ohjelmassa oli lakananvaihtoa! Valitettavasti itse vaihdosta ei ole kuvia, sillä en mitenkään keksinyt, miten voin kuvata samaan aikaan kun irrottelen kahden kissan hampaita täkinreunasta tai hätistelen kissoja pois patjan alta. Mutta kaikki, joilla on kissa, kyllä tietävät, miten riemukasta (kissan, ei ihmisten, mielestä) lakanoidenvaihto on kissaperheissä.

Cisu ja Toto olivat onnekkaita siinäkin, että asuvat kaltaiseni laiskimuksen kanssa. En viitsinyt viedä vanhoja lakanoita heti yläkerran pyykkikoriin, vaan jätin ne mytyksi portaiden juurelle ylös kiikuttamista odottamaan. Mytty ei ehtinyt olla lattialla kuin hetken, kun se oli siirretty soveliaaseen paikkaan ja otettun nautinnolliseen loikomakäyttöön.

Miksi sinulla on noin suuret korvat?

Totolla on maailman paras patja.
Lakanapedissä oli vain yksi vika. Sen ympärillä häiriköi koko ajan eräs tyhmä ihminen kameransa kanssa. Cisu hermostui ja nousi hetkeksi.
Ja näytti vähän aikaa perhoskoiralta.
Ja meni sitten taas nukkumaan.
Arvatkaa, raaskinko laittaa ihania likaisia lakanoita pyykkikoriin edes aamulla ennen töihinlähtöä? No en, pojathan voivat tarvita niitä päivällä. Illalla laitan. Ehkä.

6 kommenttia:

 1. Tutulta kuulostaa! Miehelläni oli tänä aamuna hyvä kommentti, kun tuskastelin ääneen aamukiireissä sänkyä pedatessani, että "onko Raichu ihan pakko hyppiä siinä". Hän sanoi, että "mieti nyt jos ite olisit tommonen, olisi se aika jännää" ;D Nih. Että pitää osata vain miettiä asiaa kissojen kannalta :)

  VastaaPoista
 2. Tuttua niin tuttua!

  Myös siivoamisessa toinen kissamme on innokas apuri. Peset lattian ja käännät selän niin johan siellä kissa tassuttelee häntä pystyssä puhtaalla lattialla! Ja kun imuroi, menee se makoilemaan vastaimuroidulle tuolille ja etenee aina askelen jäljessä imuroijaa. Ja kenenköhän karvoja tässä eniten imuroidaan! ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtavan osuva kommentti. Ois se kyllä tosi jännää! :D

  VastaaPoista
 4. Paavo ja Harmi, tutun kuuloista teilläkin! Meillä kyllä Cisu on lopettanut imuroimisen, mutta Toto tarkkailee aina, että varmasti tulee puhdasta. Ja jos ei ole imuroitu, he tuovat ihmisille vinkkilahjoja, kantavat pölypalloja suussaaan... Hauskoihin kotitöihin kuuluvat myös tiskaus (ihanaa loisketta ja jännittävää vettä) sekä pölyjen pyyhkiminen (täppäiltävä ja tapettava rätti).

  VastaaPoista
 5. ^^^ ja ^ Meillä avustetaan erityisesti lattioiden luutuamisessa. Muun siivouksen saa tehdä suht rauhassa (imuroinnin varsinkin), mutta se luutu.. Aslanin pitää päivystää aina ihan lähietäisyydellä, yleensä juuri siinä mihin luutu olisi seuraavam kerran menossa. Ja sitten kun kissa vihdoin (hyvin närkästyneesti ja hitaasti) siirtyy pois tieltä, se menee tietenkin juuri sinne suuntaan mistä pitäisi seuraavaksi luututa.

  VastaaPoista
 6. Meillä lattioiden luuttuamista vain katsellaan, mutta suihkutilan pyyhkiminen lastalla, se vasta on jotain! Se on aina yhtä kiinnostavaa. Siitä on pitänyt usein blogittaakin, mutta ikinä ei muista ottaa kameraa suihkuun.

  VastaaPoista