torstai 25. helmikuuta 2010

Harmaatontut

Lämmitin eilen saunan itseäni ja erityisesti Cisua ja Totoa varten. Oi onnea, hurr autuutta!

Cisu on aina ollut saunafani eikä hänellä mennyt nytkään kuin hetki, kun hän oli myllännyt laudeliinaksi saadun pyyhkeen sopivasti ja asettunut nau-tis-ke-le-maan.
Totokin oli oppinut saunomaan. Hänenkin kuultiin nyt ensimmäistä kertaa kehräävän saunassa niin kovaa, että lauteet vain tärisivät (kaikkiin kuviin kuuluu kuvitella äänitehosteeksi maailman kovaäänisin kehräys x 2).

Välillä Tottiainen kävi viisaasti lauteiden alla vilvolla.
Parasta olivat kuitenkin jälkilöylyt pelkässä kissaseurassa. Kamerasta hyytyi ikävästi akku, mutta asetelma oli suurin piirtein samanlainen kuin tässä kuvassa, joka on kuvattu jollain aiemmalla saunomiskerralla:

Kävin aina välillä katsomassa, että saunatontuilla on kaikki hyvin. Oli erittäin hyvin. Cisu oli pienellä sykkyrällä ylälauteella. Toto nukkua pää Cisun pyllyllä ja toinen etutassu hellästi veljen kaulan ympärillä. Oma veli ja saunan lämpö, ehkä parasta maailmassa.

9 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat..voin kuvitella hurinan! Meillä ei kissa saunassa viihdy vaan koira ;)

  VastaaPoista
 2. Karvatonttuja siis kuitenkin sielläkin! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat saunatontut! Meillä meno saunassa ainakin osalla porukasta oli turhan uteliasta kiukaan suhteen, joten kissoilla on porttikielto saunaan. :(

  VastaaPoista
 4. Meillä ei kumma kyllä kiuas kiinnosta ollenkaan. Kissat menevät heti ylälauteelle ja käyvät vain välillä alempanana vilvottelemassa ja juomassa. Suorastaan mallikelpoista saunomista!

  VastaaPoista
 5. Meidän katit tykkäävät myös saunoa, ja monet ovat tätä intoa ihmetelleet. Saunan ovessa onkin miehen tekemä saunavuorolista, jossa lukee "1. ihmiset 2. kissat". Joku on sitä lappua käynyt kyllä järsimässä, että onkohan jotain protestin tapaista tuossa ollut.

  VastaaPoista
 6. Jahas. Mikähän on kissain ihannelämpötila yläparsilla?

  VastaaPoista
 7. Hauska tuo saunavuorolista, vaikka järjestys onkin ihan väärä. Kissat ensin, aina ja kaikessa! :)

  Kissojen ihannelämpötila ei ole kovin korkea. Jos sauna on kunnolla kuuma, kissat saunovat lattialla. Nyt jätin saunan tarkoituksella suorastaan haaleaksi, niin kissat saaattoivat olla mukana koko (lyhyen) saunomisen ajan ja vielä jäädä jälkilämpöönkin. Ei tarvinnut edes juurikaan siirtyillä välillä lattianrajaan.

  VastaaPoista
 8. Siis kyllä, saunavuorolistan järjestys on ehdottomasti väärä, senpä takia pojat varmaan ovat käyneetkin listaa vähän järsimässä. Kertoakseen, että he eivät todellakaan ole samaa mieltä. ;)

  VastaaPoista
 9. Leena, asiallista kyllä olisi, jos sauna oli kyltillä nimetty kissoille ja ihmiset voisivat sitten halutessaan anella saunavuoroa kissoilta. Meillä saunottiin taas eilen, ja kissat menivät saunaan ekana ja tulivat pois vikana. Sauna on selvästi kissojen valtakuntaa!

  VastaaPoista