maanantai 30. maaliskuuta 2009

Synttärikissa suihkuseurapiireissä

Kyllä C on ihmeellinen! Eikö kissojen pitäisi pelätä vettä ja melua? Mitä vielä, meidän kissis oikein nautti eilen, kun kumpaakin oli tarjolla.

C täyttää tällä viikolla vuoden ja otti eilen jo varaslähdön juhlimiseen. Hän sai koko päiväksi vieraaksi toisen yksivuotiaan pojan, kylläkin ihmisen. Illemmalla tuli sitten lauma aikuisiakin ystäviä katsomaan "serkuksia".

Pienten poikien kohtaaminen - vasta kolmas lajissaan ja edellisestä kerrasta oli jo kuukausia - alkoi melko dramaattisesti molemminpuolisella huudolla ja kauhulla. C:n utelias mooouuuu sai ihmispojan parkumaan kovaäänisesti, ja C singahti karvat pystyssä pakoon. Hän kulki selkä köyryssä ja häntä pörhöllään eikä vaikuttanut kovin ystävälliseltä kummallista pikkuihmistä kohtaan. Onneksi epäluulo hälveni puolin ja toisin, ja pian C oli normaalin rauhallinen ja uteliaan oloinen, ihmisyksivuotias taas oikein innostunut kissakaverista. Tarkoitus oli, ettei hän koskisi C:hen, mutta hän onnistui silti mm. tökkäämään sormensa C:n sieraimeen ja korvaan sekä astumaan C:n hännälle. Hämmästyttävä diplomaattinen koratherramme ei ollut moksiskaan.

Vielä kummallisempaa käytöstä koratherralta oli se, että hän osallistui vauvauintiin! Ihmisyksivuotiaalla on tapana aina kyläillessään kylpeä isossa kylpyammeessamme. Siitä syntyy niin paljon meteliä, liikettä, roisketta ja yleistä tohinaa, että luulisi sen olevan pahinta mitä kissa voi kuvitella. Vaan ei. C nousi ensin pari kertaa ammetta vasten seisaalleen kurkistelemaan ja hyppäsi sitten ammeen reunalle ja seurasi siellä tilannetta koko kylvyn ajan. Aika erikoista, sanoisin...

Aluksi C seurasi tilannetta kissanruohoistutuksen päällä seisoen ja vähän vaaniskellenkin. (Kasvatamme ruohoa nykyisin kylppärissä, jossa C oleskelee vain välillä, koska muuten hän syö ja oksentaa ruohoa holtittomasti, sivuhuomautus.)

Sitten hän istuskeli ensin ammeen yhdellä laidalla,

sitten toisella. Ilme ei ollut ehkä koko ajan maailman onnellisin, mutta muuten kissa otti vesi- ja kikatusshown aivan tyynesti.

Joku on ammeessani, mitä ihmettä?
Ja illalla tuli vielä tupaan täyteen vieraita. Olisin myös veikannut, ettei yksi taapero ja YKSITOISTA aikuista voi olla kissan mielestä mukava ihmismäärä, mutta paljonkos minä sosiaalista C:tä tunnen. Hän otti tilanteesta kaiken irti ja pyöri estottomasti kaikkien jaloissa ja vei leluja milloin kenellekin. Mulla on bileet, leikkikää mun kanssa!
Voiko näin seurallista kissaa ollakaan? Juhlien jälkeen C ei edes vaikuttanut yhtään väsyneeltä, vaikka meillä ei todellakaan käy usein vieraita, joten hän ei ole mikään juhlakonkari. Ehkä hänestä tulee sellainen - alkaa vaikuttaa siltä, että jos emme järjestä C:lle ohjelmaa ja kavereita, hän kyllästyy. Jos on vaihtoehtoina esim. mökkeillä tai vastaanottaa synttärilahjoja ja juhlaväkeä, niin kuka tyytyisi olemaan oman perheen kanssa kotona ja katselemaan, kun tylsimysemäntä vain blogittaa?
C lähettää kiitoksia ja terveisiä kaikille sunnuntaipäivänsä piristäjille. Tulkaa pian uudestaan!

11 kommenttia:

 1. Rohkea C.Meillä yksi kissa menee piiloon ja kaksi muuta käväisee nuuskimassa vieraat, mutta jos ne on kovin meluisia, eivät edes kaksi rohkeampaa viitsi tulla esille.
  Oi, teillä on tosi ihanan näköinen kylppäri, niin nätisti sisustettu.Minäkin voisin vaikka tulla kylpemään sinne=D Harvoissa paikoissa on enään kylpyammetta.Meilläkin se oli kun tyttö oli pieni.Siinä oli kieltämättä kiva loiskutella!

  VastaaPoista
 2. Omituinen C. Piiloutuminen tai ainakin epäluulo kai olisivat kissamaisempaa käytöstä kuin joka asiaan osallistuminen ja kaikkien kanssa kaveeraaminen. Mutta hyvä näin, C on hyvin helppo ja kiinnostava persoona.

  Kiitos kylppärikommenteista! :)

  VastaaPoista
 3. Panda on myös sitä mieltä että mitä enemmän vieraita, sen enemmän leikittäjiä ja sen kivempaa!
  Minulla käy aika ajoin kavereita kylässä ja välillä on ollut ihan tuvan täydeltä kyläilijöitä, mutta Panda on vain enemmän innoissaan mitä enemmän on väkeä.
  Se juoksee ympäri kämppää ja levittelee lelunsa pitkin poikin ja nakittaa aina jonkun vieraan vuorollaan leikittämään poikaa. Jossakin vaiheessa iskee hurja väsymys kun on vieraita hauskuuttanut koko illan, että on pakko käydä jonkun syliin nukkumaan. :)

  Kisu ei pahemmin vieraista välitä, pari vierasta menee, mutta isompi väkimäärä ei miellytä ja silloin linnottaudutaan makkariin ja välillä käydään ovella vieraita kyttäämässä siihen malliin että häipykää jo. :D

  VastaaPoista
 4. Erikoisia seurapiirikissoja on siis muitakin! Hauska kuulla. Onko Panda tottunut muuten olemaan hoidossa? Meillä se on pian edessä, C menee sukuloimaan muutamaksi päiväksi, ja kiinnostavaa nähdä, meneekö sekin yhtä sosiaalisesti ja joustavasti.

  VastaaPoista
 5. Panda on ollut vanhemmillani hoidossa silloin kun on hoitopaikkaa tarvittu ja reippaasti on nekin kyläilyreissut aina mennyt, paikka tosin on tuttu entuudestaan, eräänlainen kakkoskoti.
  Ollaan tosin muutenkin käyty vierailemassa sukulaisilla ja kaverilla ja hyvin on mennyt, Panda on heti reippaana poikana tutkimassa paikat ja sitten voikin alkaa leikkimään. :)

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on kaikki kyläilyt menneet tosi hyvin, mutta meidän aikana C ei ole ollut yksin kylässä/hoidossa missään. Toisaalta tulihan se meillekin vain hoitoon ja sopeutui niin hyvin, että jäikin asumaan... Hui, toivottavasti saamme hänet vielä takaisin hoitopaikasta! ;)

  VastaaPoista
 7. Meilläkin Mauno juoksee ovelle kun ovikello soi - sitten vieraat haistellaan tarkkaan ja sen jälkeen pysytellään tapahtumien keskipisteessä. Vaikka Mauno tyypilliseen mau-tapaan on hieman välinpitämätön vieraita kohtaan eikä varsinaisesti tunge syliin, niin se haluaa kuitenkin pysytellä mukana.

  Ja täältä kannattaa käydä vilkaisemassa yhtä vauvakylpyläistä: http://egyptinmau.net/forum/YaBB.pl?num=1189115400/36#36

  VastaaPoista
 8. C juoksee myös aina suorastaan koiramaisesti ovelle, kun ovikello soi. Ensin tutkitaan vieraiden kengät, mielellään änkeytymällä niiden sisään mahdollisimman pitkälle, ja sitten vasta vieraat. Joskus on vaikeuksia avata ovea, kun yli-innokas kissa on eteisessä täpinöissään: kukakohan sieltä nyt tulee?

  Mutta vauvauinnissa C on näemmä aivan amatööri - kiitos linkistä, erittäin hauskoja kuvia! Olen huomannut, että kissa tuo mukaan erilaisia ostotarpeita, mutta että vauvanamme, sitä en ollut ajatellutkaan ;)

  VastaaPoista
 9. Paljon Onnea Yksivuotiaalle Clle!

  VastaaPoista
 10. Meillä on pennusta asti otettu sellainen käytäntö, että kun ovikello soi ja Mauno juoksee ovelle, se nostetaan syliin kun ovi avataan. Muuten herra lähtisi omille teilleen... Sitten vasta kun ovi on kiinni ja vieraat sisällä, pääsee sylistä alas ja haistelemaan - kengät on parasta meilläkin.

  VastaaPoista
 11. Meilläkin YRITETÄÄN avata ovi noin mallikkaasti. :) Harmi kyllä ulko-ovemme on aika hankalasti avattava, avaamiseen tarvitaan kahta kättä ja voimaa. Joskus se onnistuu kissan kanssa, joskus taas kissa rimpuilee itsensä kriittisellä hetkellä karkuun ja joskus ovea ei saa ollenkaan auki, ennen kuin kissa on suljettu toiseen huoneeseen hepuloimaan. C:n mielestä tämä kaikki on turhaa. Hän voisi kiltisti odottaa eteisessä ja vastaanottaa vieraat. TIETENKÄÄN hänellä ei kävisi mielessäkään karata ulos...

  VastaaPoista