keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Kesämökkileikin vauhdittaja

En haluaisi asua jatkuvaa puuhastelua vaativassa narisevassa puutalossa (olen liian laiska, haluaisin olla sellainen, joka haluaa ja jaksaa puuhastella koko ajan), vasta parikymmenvuotias helppo tiilitalo on minulle paljon sopivampi paikka. En myöskään haluaisi sisustaa maalaisromanttisesti, retrohenkeen tai muutenkaan söpösti tai runsaasti, tarvitsen tilaa, tyhjyyttä ja selkeyttä. Mutta ihanan kesämökin haluaisin, ikioman leikkimökin! Juuri sellaisen narisevannatisevan, (romu)romanttisen puutalon. Siksipä leikinkin usein kesämökkileikkiä: haen Etuovi.comista milloin mökkejä, milloin maalaistaloja mitä kummallisimmista paikoista ja mitä erilaisimmin kriteerein.

Viikonloppuna luin kirjan, joka lisäsi kesämökki-intoa suuresti. Pia-Maria Lehtosen ja Tomi Parkkosen Huvilan hengessä vie kurkistelemaan ihastuttaviin hankolaisiin puuhuviloihin. Valoisaa, ilmavaa, kaunista, antiikkia ja kirpputorilöytöjä - varsin viehättäviä taloja. Kauniiden kuvien lisäksi plussaa siitä, että mukana oli talojen tarinat. Olen niin utelias, että sisustuslehdissäkin minua kiinnostaa melkein kaikista eniten, millaisia ihmisiä esitellyissä kodeissa asuu ja miksi he ovat sinne päätyneet ja miksi he sisustavat kuten sisustavat.

Ehkä minun kesämökkini tarina alkaa siitä, että kerran netissä kesämökkileikkiä leikkiessäni törmäsin aivan vastustamattomaan huvilaan...

tai sitten jatkan kesämökkileikkiä vaikka nukkekotiharrastuksen parissa. Ehkä seuraava nukkikseni onkin hankolaishuviloiden tapaan shabby chic?

Pia-Maria Lehtola, Tomi Parkkonen: Huvilan hengessä. Wsoy, 2009. (kaikki kuvat ko. kirjasta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti