keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Miniatyyrien maailmassa

Jee, hieman blogitusapua saatu sairastupaan, siispä nukkisjuttu pitkästä aikaa... Sisustuskirjoja tarttuu mukaani tuon tuostakin, mutta elämäni ensimmäisen nukkekotisisustuskirjan ostin Hobboksista vasta muutama päivä sitten. Jean Nisbettin The Big Book of the Doll's House ei ollut lainkaan turha ostos. Nisbett on ilmeisesti alansa guruja ja kirjoittanut useita nukkekotikirjoja; kuitenkin jo tästä yhdestä teoksesta saa ideoita hyvin erityyppisiin minimiljöisiin.
Mukana on lukuisia esimerkkejä hienoista vanhan ajan kodeista tarkoin hiottuine yksityiskohtineen. Pidin eniten kuvista, joissa parhaimmillaankin elottomilta vaikuttavat nuket eivät olleet pilaamassa vaikutelmaa oikeasta menneen ajan kodista.

Tässä esimerkki mielestäni todella kauniista ja hienosti toteutetusta miniatyyrikeittiöstä.

Kirjassa on vinkkejä myös esim. kiinalaisen ravintolan, itämaisen moskeijan tai vaikkapa kuvassa olevan minieläinkaupan rakentamiseksi. Kokonaisten talojen ja miljöiden lisäksi kirjassa on paljon eri huonekalujen ja esim. erilaisten tulisijojen rakennusohjeita.

Savitöiden ystävänä tämä oli suosikkini: pienenpieni keraamikkapaja. Hieno! Sympaattinen! Kirjaa plärättyäni olen vielä entistäkin innostuneempi miniatyyrijutuista, en niinkään nukeista, mutta erilaisten huoneiden ja sisustusten luomisesta (menisipä käsitulehdus ohi, niin voisi tehdä muutakin kuin haaveilla...). Kotona ei kuitenkaan voi - eikä halua - hullutella monella eri tyylillä, eikä meillä keramiikkapajaa tai omaa ravintolatilaakaan satu olemaan. Nyt kuitenkin katselen keittiön vitriinikaappia sillä silmällä, voisiko siellä sijaita ranskalainen, bistrotyyppinen kahvila... Ja työhuoneen lasioviseen Lundiaan ehkä moderni miljöö? Harmi, että Artekin myymät modernien klassikkotuolien pienoismallit ovat tolkuttoman hintaisia. Ne olisivat mahtavia vaikka loft-tyyppisessä modernissa nukkehuoneistossa...
Ideoita siis piisaa. Toivottavasti edes ensimmäinen nukkekotikokeilu on joskus siinä vaiheessa, että sen voi esitellä täälläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti