lauantai 29. tammikuuta 2011

Terassikierroksella

Kissakirjan mukaan koratien pitäisi olla erityisen lämpöä rakastavia jopa kissoiksi. Ei meidän pojat vaan. Eletään tammikuun loppua ja kotona hädin tuskin näkee ikkunoista lumelta, mutta Cisu ja Toto käyttivät koko aamun ULOS! -huutoihin.

Lopulta he pääsivät lumen saartamalle terassille. Katetulla osalla on vain vähän lunta, muuten terassia ympäröivät lumivallit, jotka estävät uhkarohkeankin (tai pähkähullun) koratialaisen karkuretket.
Pojat tipsuttivat terassilautoja pitkin seinän viereen ja pitivät tuumaustauon. Mitä muuta täällä voi tehdä kuin ravistella tassujaan?
Toto keksi hypätä puutarhapöydälle ja Cisu seurasi pian perässä.
Pellon toisella puolen käveli kaksi naista ja puhui perussuomalaisesta politiikasta. Sitä oli äärimmäisen kiinnostavaa vakoilla ja salakuunnella. (Kun Cisu vähän aikaa sitten kävi syliulkoilulla terassilla, pellon tuolla puolen näkyi koiria. Cisun niskakarvat nousivat pystyyn ja otsa kurtistui välittömästi raivosta: Meidän mailla tuollaisia!)
Ulkoili kesti ehkä minuutin ja 23 sekuntia. Oli siellä kai aika viileää, kun Cisu päätti kotiin tullessa mennä heti Koratian kuninkaanlinnaan lämmittelemään.
En pistä kuin hännänpääni ulos ennen kuin on kevät ja lämmintä!
Paitsi että... Toto on tuolla...

Hiivin ulos linnasta.... ja loikkaan KIMPPUUN!

Niin että ei se jännittävä terassikierros kyllä poikia rauhoittanut kuin juuri ulkoilun ajaksi, mutta ilahdutti kuitenkin. Ottaen huomioon, että tämänaamuisen huudon lisäksi meillä on myös viime päivinä karkailtu lumikinoksiin, edessä taitaa olla kaikkien aikojen ulkoiluvuosi. Kuulen jo yötäpäivää jatkuvan, vaativan UUU-huudon korvissani.


5 kommenttia:

 1. Kylläpä siellä ollaan oltu rohkeita. :) Ihanat tassunjäljet lumessa! <3

  Ei muuta kuin ulkoiluhäkkiä rakentamaan vaan. ;)

  VastaaPoista
 2. Koratialaiset prinssit päihittävät suomalaiset ikäneidot mennentullen! Täällä vain pyydetään ulos, noin 20 kertaa illassa, mutta sinne ei todellakaan mennä!

  VastaaPoista
 3. Kissain kalenterissa valolisääntyy ja malttamattomat tassuttajat tarkistavat usein, että joko talvi olisi ohi. :D

  VastaaPoista
 4. Valo kyllä lisääntyy ja rohkeus ja hulluus sen mukana. Jos ei kevät vielä olekaan alkanut, se lienee varmaa, että kevään merkit -kausi on jo täällä. Enää vain reilu kuukausi ja saadaan nauttia kunnon maaliskuuhuumasta. :)

  VastaaPoista
 5. Lauhtunut sää saa poikien mielen liikkeelle kotikontuja edemmäs... Rohkeita ovat, ja oli loistava idea jättää terassipöytä paikoilleen poikia varten!

  VastaaPoista