sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Poterotarkastus

Ei uskoisi, että sateen lotina ja sohjo tekee ihmisen niin iloiseksi, mutta kylläpä vaan tuntui virkistävältä herätä tänään VESIsateeseen pitkästä aikaa. Ja viime yönä makkarissa ei tarvittu lisälämmitintä!

Cisu ja Totokin huomasivat, että ilmassa oli suurta (luultavasti kuitenkin väliaikaista) muutoksen tuntua, ja huusivat toisen verkkoikkunan auki. Se ei tietenkään ollut makuuhuoneen verkkoikkuna, vaan keittiön.... koska siitä näkee kuuluisalle poterolle, Koratian kuninkaan eli Cisun valtaistuimelle!

Vaikka koko muu Koratia on hautautunut lumeen, jotain tolkkua talvellakin: kaikista pihamme paikoista se on jättänyt lumettomaksi juuri poteron, ja tänään rännistä reippaasti valunut vesi vielä pesi valtaistuinta.
Cisu naukui ikkunassa niin, että jopa tyhmät ihmiset tajusivat sen tarkoittavan vain yhtä asiaa: on raivattava tie poterolle. Taloa kiertää nyt polku, jota pitkin Hänen Kuninkaallisuutensa voi halutessaan kulkea tähystyspaikkaansa. Siinä sivussa varmistimme Koratian päämajan talvenkestävyyden ja teimme kattolumityöt. Yläkerran ikkunat kaivettiin lumen alta esiin sen varalta, että jompikumpi Koratian hallitsijoista haluaisi tarkkailla niistä tiluksiaan (se vaatii tosin orjatyövoimaa: kissat eivät yllä kurkkimaan ikkunoista ilman että ihminen nostaa heidät).

Ja vielä, kun kerran huhkimaan alettiin, niin alettiin sitten kunnolla: myös terassimme on nyt suurelta osin raivattu lumesta, ja sekä Cisu että Toto kävivätkin siellä pikapiipahduksella nuuhkimassa kevään tuoksua (Tuoksuihan tänään jo kevät, edes tunnin ajan, tuoksuihan? Me kuulimme viikkojen tauon jälkeen linnunlauluakin, ja lumella käveli hyttynen!) ja kuuntelemassa sulamisen litinää. Toto myös kurotti sylistäni yhden tassun lumikinokseen ja piti sitä siinä mietteliäänä ja liikkumatta pitkän tovin. Luulen, että hän käytti kaikki taikavoimansa ja toivoi, että lumikinos muuttuisi äkkiä rouskuteltavaksi ruohoksi.

Lumityöurakan jälkeen olimme kaikki aivan naatteja. Kuninkaalliset Hallitsijat ottivat torkut märkien ja tuoksahtavien ulkovaatteiden päällä kylpyammeen laidalla. Heillä on tänäkin talvena ulkovaatevillitys: mitä kosteampi ja hikisempi työvaate, sen hauskempi sen päällä on kölliä. (Jos ihmettelette, miksi taustalla näkyy puutarhatuoli, niin se pelastettiin lumen alta ja tuotiin kylpyammeeseen kuivumaan.)
Kaikki hyvin Koratiassa: uusi poterokausi on alkanut!

8 kommenttia:

 1. Ulkopotero on parempi kuin sisäpotero, sehän nyt on selvä se :)!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, oikein harmitti, ettei Cisu voinut heti mennä katsomaan rakasta poteroaan, vaikka sinne nyt raivattiinkin kulkureitti. Olisi kuitenkin vähän noloa, jos Kunkun peppu jäätyisi kiinni valtaistuimeen.

  VastaaPoista
 3. Hihi :-) Kai Cisun peppu on kumminkin sen verran lämmin ettei se jäätyisi... Olettepa olleet ahkeria alamaisia ja raivanneet ja lapioineet. Äitini kertoi juuri, että siskoni tytöt olivat takavarikoineet hänen luonaan olevat leikkilapiot ja -ämpärit. Kun äiti ihmetteli, miksi he vievät ne kotiin kun sielläkin on, totesivat tytöt: ne ovat lumen alla!
  Mutta siskoni tytöillä ei ole noin kuuliaisia orjia eikä heidän ämpäreitään ollut kukaan vaivautunut kaivamaan...

  VastaaPoista
 4. Kauan eläköön vapaa Koratia! Vapaus, villeys ja harmaaveljeys! Koratiassa kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta kissat vielä tasa-arvoisempia kuin ihmiset! Sinipiika pysyköön lestissään! Kolminkarvainen hurinaa-huuto Koratialle!!! Eteenpäin kohti jääkaappia Cisun ja Toton viitoittamaa tietä! Kaikki maailman karvatassut, raksukupeilla tavataan! Ammeenalaiset asiat hoidetaan, mutta muuten syödään lihat ja kalat! Talo elää tavallaan, isännät makaa katollaan! :D

  VastaaPoista
 5. Ilmassa on selvästi kevään henkeä (ainakin hetkeksi:)). Kissat pystyvät haistamaan lauhtumisen tarkoilla nenillään.

  VastaaPoista
 6. Kolminkarvainen hurinaa-huuto! :D Hahaa, mainiota, tuo sanonta jää kyllä elämää. Kiitos Anonyymi hauskasta kommentista!

  Sirpa ja Kollo, kyllä sitä kevättä taisi olla ainakin aavistus ilmassa: miten muuten selittyvät ulos pyrkivät kissat, ulkona laulavat linnut sekä lumella lentelevä hyttynen? Jee, kyllä tässä ollaan menossa kohti kevättä, kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 7. Veljesrakkaus on parasta! Kun oikein haluaa tehdä päikkäreistä täydelliset, pitää vaan odottaa, että velipoika tulee kylkeen kiinni ja vasta sitten oikaista kulkuset tuuletusasentoon ja aloittaa harras kuorsaus. Hienoa nähdä, että teilläkin velipoikaa arvostetaan!

  VastaaPoista
 8. Hei Sulo! Veljesrakkaus ON parasta. Ja veljespaini. Ja veljesrieha. Veljeskaikki on parasta.

  Pst. Mekin etsitään Eetulle kotia, laitetttiin heti parille kissaystävälliselle mutta vielä kissattomalle ihmiselle vinkkilinkki!

  VastaaPoista