torstai 27. tammikuuta 2011

Routa kissan kotiin ajaa

...tai sitten ei.

Meillä on koettu pari niin yllättävää iltatapahtumaa, ettei kamera ole pysynyt mukana menossa. 

Toissapäivänä Cisu ja Toto leikkivät kesää, kun ihmiset palasivat kotiin: He olivat lämpimän vuodenajan tyyliin eteisessä vastassa ponnistusasennossa ja ponkaisivat ulos heti oven avauduttua. Se oli vain unohtunut, että nyt ei ole kesä. Pakoretki päättyi nolosti: lumessa seisovat pojat katsoivat toisiaan ja ryömivät aivan matalina sisälle, vähän kuului pientä piipitystä. Eteisessä tuhmeliinit kuoputtivat korvaansa sen näköisinä, että ei me oltu niitä, jotka oli niin tyhmiä, että yrittivät karata lumeen... 

Totoa tämä pelokkuus jäi vissiin vaivaamaan. Kun eilen kotiuduimme, Tottis viuhahti ulos. Hän oli jo oppinut, ettei kannata mennä suoraan kinokseen, vaan lähti hölköttelemään vähälumisempaa talonviertä. Kesä-Toton tavoin hän jopa kieri maassa! Maan hyisyys taisi kyllä yllättää, sillä seuraavaksi Toto piiloutui lumikolien suojaan kyyristelemään. Kaadettuaan yhden lumilapion kovalla ryminällä hän oli aivan valmis syliin noukittavaksi ja kotiin kannettavaksi.
Kotona Toto oli pitkän aikaa aivan takkuinen. Milloin mitkäkin karvat pörhistyivät ja Totolle tuli puistatuksia. Taisi olla aika pelottavaa näyttää, että ei se talvi meitä nujerra. Cisu katseli pikkuveljeä siihen malliin, että hullu, nyt sulla on lunta selässä.

Tulisipa kevät, kaikki kaipaavat sitä.

9 kommenttia:

 1. Voi, kuinka Toto on alkanut hurjaksi! Se ei pelkää mitään! <3

  VastaaPoista
 2. Se ei ainakaan ajattele mitään, toimii vain. :)
  Totoa on kai alkanut harmittaa jatkuva söpöstely, hän haluaa profiloitua söpön sijasta rohkeaksi!

  VastaaPoista
 3. Hmmm...kevättä rinnassa? Meikäkin seuraa koiria ovelle ja odottaa oven takana. Kamalasti tekisi mieli ulos! Joskus jopa lönkytän ensimmäisenä ovelle, jos vaikka vahingossa pääsisin mukaan.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa hankalalta, että katit pääsevät tuosta noin vain ovesta ulos. Onneksi tulevat sitten kuitenkin takaisinkin. Meillä ei kyllä mitään kevättä kaivata, eihän sen aika nyt tammikuussa ole! Sitten keväällä kyllä. ;)

  VastaaPoista
 5. Kevättä toivotaan täälläkin! Oi, olisipa se ihanaa päästä näistä pakkasista ja lumista jo.

  VastaaPoista
 6. Meillä kyllä kaivataan kevättä, etenkin karvaväki. Cisu ja Toto ovat jo alkaneet vähän treenata pian koittavaa kissat maaliskuussa -käytöstä varten: öisin(kin) kiljutaan ja ravataan ja ulos pitäisi päästä. Tänään ihmiset tekivät kaikkensa, ettei kukaan karkaa ovesta, ettei karkailutapa aktivoidu jo tähän aikaan vuodesta. Viime vuonna se aktivoitui vasta loppukesästä, mutta meni silti aivan mahdottomaksi. ;) Tuulikaappi olisi NIIN hyvä, se on tullut ennenkin blogissa huokaistua.

  VastaaPoista
 7. Tulisi kesä äkkiä! On tätä talvea jo kestettykin. Cisu ja Toto taitavat haistaa sen ekana, niillä on herkälle säädetyt aistit :)

  VastaaPoista
 8. Kissa uhmassa, Tottis karussa, katti hukassa, hassu puskassa, lunta tassussa, routa massussa, possu kotona, veikka vastassa, tukka takussa. :D

  VastaaPoista
 9. Luolaleijona, Cisu ja Toto ovat nykyisin jo sitä mieltä, että aamulla pitäisi avata ikkuna - kun kesälläkin avataan. Aika luottavaisia ovat kesän tuloon.

  Anonyymi, kiitos hienosta kommentista. Possu kotona - tukka takussa nauratti erityisesti, juuri sellainen se routamahapossu oli!

  VastaaPoista