maanantai 24. tammikuuta 2011

Kissamaisia ostoksia

Ei, ei meille ole sentään ostettu lisää kissoja... Mutta Akateemisen kirjakaupan alesta löytyi jokaisen kissafanin sohvapöytäkirja, jättikokoinen valokuvateos Cats (14,90). En voinut ohittaa sitä, sillä kirja on aivan kissan kokoluokkaa ja monet kuvista ovat kuin aitoja kissoja, jotkut vielä isompiakin.

Arvioin kissakirjoja tietenkin sen mukaan, millaisia kuvia siellä on korateista. Tästä kirjasta löytyi Toton kopio, ihan Toton kokoinenkin! Ostopäätös oli sinetöity sillä sekunnilla.
 Muistakin roduista oli isoja kuvia.

Ja nekin, jotka eivät olleet ihan kissankokoisia, olivat hienoja. Erittäin hyvä kirjalöytö siis, vaikka siinä olikin vähän raahaamista kotimatkalla.
Meille on myös ilmestynyt kaksi kissapatsasta. Voi ei. En haluaisi olla ihminen, joka keräilee kissaroinaa ja ostaa "taidetta" marketin alesta, mutta pitkäkaulaiset elegant cats -patsaat tarttuivat silti mukaan. Ne eivät ole vielä kovin ihastuttavia, mutta kuvittelen, että kun ne kesällä muuttavat pihalle ja kurkkivat heinikosta, ne ovat.
Olen yrittänyt esitellä ostoksia Cisulle ja Totolle, mutta heitä ei kiinnosta. Ja tyhmäähän se on ihastella tällaisia tekokissoja, kun on kerran oikeitakin elegant catseja läsnä.

16 kommenttia:

 1. Olen kyllä samaa mieltä kuin C ja T. Mutta myönnän seuraavassa lauseessa, että ostin minäkin syksyllä marketin alesta pitkänhuiskean kissapatsaan... puutarhaan. Se on jonkinlainen tekosyy, näemmä? Kun pakko näitä on kuitenkin hiplata ja arvioida :-D
  Kissakirjasi kansikuvassa on jotain niin hurmaavan vietävän ihanaa, että rakastuin ensisilmäyksellä <3

  VastaaPoista
 2. Onko sulla samanlainen pitkänhuiskea puutarhakissa? No, hyvä että jonkinlainen kuitenkin. Kissakodissa pitää olla kissapatsas pihalla vartioimassa sekä mahd. isokokoisia kissakirjoja. Kissakirja ON hurmaava!

  VastaaPoista
 3. Iih, ihan pieniä koratialaisia! Pysyttelen kaukana tuosta kirjasta! ;)

  VastaaPoista
 4. Ja pikkukoratialaisia hoitaa vielä kaksi emoa! :) On aina liikuttavaa, kun näkee kollektiivista pentujen hoitoa, ja tuossa "kasakuvassa" on selvästi emo, pennut ja yksi isompi varaemo. Koratialaista ystävyyttä. <3

  VastaaPoista
 5. Koratiassa on kotihoidontukiasiat kohdillaan. Pentukuvista saattaa tarttua vauvakuumetta, onneksi tuo koratvauvakuva on niin pienellä...
  Ei ole samanlainen patsaani, mutta korkea kumminkin. Ja kissa. Ja, itse asiassa, on minulla toinenkin kissafiguuri puutarhassa ... krhm... ehkä niitä alkaa kertyä...

  VastaaPoista
 6. EI. EN MENE AKATEEMISEEN. NOPE, NOPE, NOPE. EN!

  ainakaan tänään

  VastaaPoista
 7. Hmmm..... ehkä meidänkin pihasta tulee kissapatsasteemapuisto! JOO! Tai... mietitään vielä.

  Zepa, MENE! Niitä kirjoja ei ollut siellä määrättömästi!

  VastaaPoista
 8. Tuosta tulee hirmuinen koratvauvakuume, kun tuollaisia vauvakuvia näytetään. Onneksi sitten kyllä aina muistaa meidän kerrostalokolmion koon ja karvakelmien riehunnan, ja sitten sitä on taas ihan tyytyväinen kahteen koratialaiseen terroristikissaan. ;)

  VastaaPoista
 9. Iik aivan ihan kirja, heti meni ostoslistalle!!
  Mistä saa tuollaisia patsaita. pakko ostaa.
  Itselläni on jo hirveä kasa mutta aina kun uusia näkee niin lisätään ne kasaan tekosyyllä, että keräilen niitä :D
  Ja jos ette vielä ole lukeneet kirjaa nimeltä Kirjastokissa niin lukekaa ihmeessä. Aivan ihana kissakirja!
  By the way, oletko jo kokeillut kissoillasi zooplussasta saatavia vinkuvia hiiriä (Trixie Vinkuva Myyrä Kissanminttutäytteellä ja Sound-Mouse Cat Toy, Ääntelevä Hiirilelu)? Suosittelen hankkimaan!
  Meidän kisut ei yleensä välitä yhtään leluista mutta näiden kanssa jopa nukutaan!!
  T: Karolina

  VastaaPoista
 10. Ai niin...unohtu mainita että tuon kirjan voi ostaa hyvällä hinnalla paikasta bookplus.fi ja samalla saa toisen valinnaisen kirjan hintaan 9.95 jos haluaa. Ja tuovat kotiin asti, niin säästyy raahamiselta, hih.
  Karolina

  VastaaPoista
 11. Lefa, yritä vaan pysyä tiukkana ja ajatella kelmien riehumispuolta. Hoe mantrana: "Ne riehuvat, ne riehuvat!" Tosin sitä riehumista on kyllä hauska katsella...

  Karolina, kiitos vaarallisesta vinkistä! Kokeilin myös Adlibriksen sivuilla hakua "Cats" ja sieltä tuli kissakirja jos toinenkin, suljin ikkunan äkkiä. :)

  Kissapatsaat löytyivät Prismasta ja Zooplussan leluja meillä ei kokeiltu. Mutta kuulostaa ihanalta, että lelujen kanssa jopa nukutaan! <3

  VastaaPoista
 12. Heh. Oli se vaarallista, kyllä mullekin lopulta tuli aika monta kissakirjaa sinne ostoskoriin :D

  Pitääpi kipasta heti tänään Prismaan etsimään noita patsaita, kiitos tiedosta!
  Ja ne lelut on kivoja ku ne vinkuu niinku hiiret ku kissa tökkää niitä ja sehän vasta riehumisen ja kummastelun takaa :D Ja ovat kestäviä ja aika halpoja.
  Kovasti on yritetty meillä saada hiirien suolet ulos jospa ne vaikka sit ois hiljaa mutta toistaiseksi jatkavat vinkuvista.
  Aina välillä kiikutetaan äidin syliin, tökitään ja sitten mourutaan kysyvästi "miks tää on viel elossa vaik mä oon tappanu sen monta kertaa?"

  Karolina

  VastaaPoista
 13. Minulla ei ole onneksi kovin montaa kissa-aiheista tieto- tai kuvakirjaa, mutta onneksi (?) olen keksinyt kerätä kissakaunokirjallisuutta. Hyllystä löytyy mm. tuo Kirjastokissa. Taitaa meillä yhteensä olla jo aika monta tavalla tai toisella kissoihin liittyvää kirjaa. No, ehkä parempi niin kuin että keräilisi oikeita kissoja milloin milläkin tekosyyllä. :D

  VastaaPoista
 14. Miau! Tuo ruskea pilkullinen mirrihän on ihan samankuvioinen kun meikä, paitsi että mä oon mustaharmaa. Tykkään lukea kirjoja ja lehtiä, silleen makaamalla niiden päällä. Terkut Cisulle ja Totolle!

  VastaaPoista
 15. Täälläkin on pyritty välttämään kissa-aiheisia patsaita yms kun on ne aidot ihanat :) En siis tässä viitsi ryhtyä laskemaan kuinka montaa kissapatsasta on, muutama kissagrafiikkakin on aikanaan tarttunut Fiskarsista mukaan. Olivat syötävän suloisia :) Aiheita muitakin kun kissat, joten uskaltaa kurkata http://www.galleriaf.com/gallery.php ;)

  VastaaPoista
 16. Eetu! Kannattaa kokeilla myös kirjojen ja etenkin sanomalehtien ALLA makaamista ja mahdollisesti samalla lehden sivujen repimistä. T. Cisu ja Toto

  Naukulan Mamma, yllättäen Koratiassakin on Kristiina Lehdon teoksia, tosin vain postikortteina, mutta kehystettyinä kortteina. Eikä ole kissakuvia. :) Kiitos linkistä, en tiennytkään, että teoksia on netissäkin - tosin vaikkei kissakuvia katsoisikaan, tämäkin linkkivinkki saattaa osoittautua vaaralliseksi...

  VastaaPoista