lauantai 19. toukokuuta 2012

Paljon kysymyksiä ja hirmuisesti vastauksia

Huh! Koratian väellä on ollut ilo ja kunnia vastaanottaa kysymyshaaste jos toinenkin. Tässä pitkät ja perusteelliset vastauksemme ensin Täplätytöille ja sitten Minnille!


Täplätytöille tulee kolminkertaiset vastaukset:


Jenni


Missä synnyit? Helsingissä.
Kevät, kesä, syksy vai talvi? miksi? Kevät: toiveikas vuodenaika, jolloin kesän ihanuudet ovat aistittavissa mutta vielä edessä.
Mitä harrastat? Etenkin bloggailua ja lukemista ja lukemisesta bloggailua.
Missä maissa olet matkustanut? Jonkun verran Euroopassa ja muutaman kerran kauempana. Kanadalla on erityinen sija sydämessäni, koska olen ollut siellä vaihto-oppilaana, ja Kiinalla, koska olen ollut siellä kerran rinkkareissulla ja maa oli juuri niin kiinnostava kuin kuvittelin. Nyt haluaisin matkustaa Norjaan tai Viroon (tai oikeastaan en minnekään, koska Cisu ja Toto eivät voi tulla mukaan).
Mitä kieliä osaat puhua? Suomea, jonkun verran kissaa, englantia ja jonkun verran ranskaa.
Missä maassa asuisit, ellet Suomessa? Ehkä Ranskassa. Haluaisin vanhn kivinavetan maaseudulta, muuttaisin sen taloksi, viljelisin laventelia ja iltaisin katsoisin, kun aurinko paistaa laventelipeltojen yllä (ja joisin vähän pastista).
Katsotko tv:tä, mitä ohjelmia? En katso telkkaria juuri lainkaan enkä tällä hetkellä seuraa säännöllisesti mitään sarjaa. Ed. vastaus kertoo, että olen kuitenkin katsonut liikaa Uusi elämä maalla -ohjelmia. Cisun vastaus kertoo sitten jotain muuta.
Mitä et osaa? Laulaa, soittaa, tanssia tai laskea.
Lempijuomasi? Mustalla kahvilla (jota juon vain aamuisin) ja raikkaalla vedellä pärjää jo pitkälle.
Millaista musiikkia kuuntelet? Ööh... en minkäänlaista. Kun meillä alkoi kuulua koratialainen kuorolaulu, musiikin kuuntelu väheni dramaattisesti. 
Mikä olet ammatiltasi? Olisikohan sisällöntuottaja tarpeeksi epämääräinen vastaus kuvaamaan kaikkia tekstin(kin) suunnittelu- ja tuotantotöitäni.Cisu


Missä synnyit? Espoossa, sympaattisessa Chandani's-kissalassa. Sain nimekseni Dynamite, koska olin (olen) niin villi. Sukuni tulee tosin kaukaa Thaimaasta (paitsi pikkuveli, se tulee samasta paikasta kuin mäkin, ollaan saman mamman poikia).
Kevät, kesä, syksy vai talvi? miksi? Kesä. Pitkä kuuma kesä on parasta mitä pitkä kuuma kissa voi toivoa. Ks. yllä oleva kuva.
Mitä harrastat? Mm. painimista, pikajuoksua, metsäseikkailuja ja nauhan kuljetusta sekä kulkusen kätkentää. Olen sporttinen ja menevä kaveri.
Missä maissa olet matkustanut? Huh, onneksi vain Koratiassa. Toisinaan käyn siirtomaallani Mökillä, mutta muuten olen kotikonnuilla viihtyvää tyyppiä. En pidä reissaamisesta. Sitä paitsi jonkun on huolehdittava, että Koratiassa on kaikki kunnossa. Se joku olen minä.
Mitä kieliä osaat puhua? Kissaa, erityisesti koratin murretta. Vähän suomea (esim. ei) ja englantia (esim. nou).
Missä maassa asuisit, ellet Suomessa? Tarkoitat kai Koratiassa? Mökillä. En oikeastaan ymmärrä, miksi emme voi muuttaa sinne kokonaan. 
Katsotko tv:tä, mitä ohjelmia? Katson Avaraa luontoa (usein mamman kanssa) ja satunnaisesti myös lintuvideoita YouTubesta.
Mitä et osaa? Osaan kaiken.
Lempijuomasi? Oman kaivon vesi. Se on parasta vettä!
Millaista musiikkia kuuntelet? Omaa kaunista lauluani, lähes aamusta iltaan. Taidan kaikki tyylit hennosta lurittelusta hevimetalmaiseen karjumiseen.
Mikä olet ammatiltasi? Nuorena tein mm. arkkitehdin ja parturin töitä, mutta nykyisin toimin täyspäiväisesti kuninkaana.

Toto


Missä synnyit? Espoossa, samassa paikassa kuin Cisu vähän aiemmin.
Kevät, kesä, syksy vai talvi? miksi? Kesä. Rakastan lämpöä ja ruohoa.
Mitä harrastat? Lintubongausta. Jaksan istua vaikka kuinka kauan hipihiljaa ikkunalla lintuja katsomassa. Jos ihminen tulee viereeni ja silittää minua, alan selostaa lintuhavaintoja hyvin pienellä ja piipittävällä äänellä. (Veljeni on tosi huono lintutelkkarin katsoja: hän loikata ikkunalle ja huutaa täysillä kiihkosta, vaikkei lintuja edes näy. Mielestäni se on täysin suhteetonta reagointia ja muutenkin typerää koheltamista.)
Missä maissa olet matkustanut? Samoissa missä velikin. En ole kovin itsenäinen, vaan haluan aina olla veljen kanssa. Olen kuitenkin jo aika monta kuukautta pystynyt olemaan (hetken) yksin sisällä, vaikka veli on ulkona.
Mitä kieliä osaat puhua? Koratian kieltä. Taannoinen kohtaamiseni vieraan kissan kanssa osoitti, etten hallitse kissojen esperantoa ollenkaan, vaan yritin vastata toisen kissankieliseen tervehdykseen lohikäärmeen kielellä. Miten mahtaisi nykyisin käydä, sitä emme tiedä... Vuosien mittaan olen oppinut monta suomen kielen sanaa, tosin en itse käytä niitä. Tunnistan kuitenkin hyvin mm. oman nimeni sekä taikasanat ulos ja syömään. Olen opettanut mammalle tärkeän sanan vei. Se tarkoittaa kuivattua ankanlihaa ja hoen sitä usein keittiössä.
Missä maassa asuisit, ellet Suomessa? Voisin milloin tahansa muuttaa mökille ja mennä soutumatkasta huolimatta omaan kuninkaanlinnaani, josta näin viime kesänä häivähdyksen.
Katsotko tv:tä, mitä ohjelmia? En ikinä. Joskus ihmiset yrittävät näyttää minulle jotain telkkarista, mutta en suostu katsomaan. Joskus taas en saa olla telkkarin lähelläkään, koska se häiritsee Cisun tv-elämystä. Jos Cisulla on Avara luonto kesken, hän saattaa ajaa minut pois tv:n äärestä, että saa nauttia rauhassa. Ei haittaa, minusta lintutelkkari on paljon parempi kuin kymmenen Avaraa luontoa.
Mitä et osaa? Hypätä yhtä korkealle kuin Cisu. :(
Lempijuomasi? Ei ainakaan mehu. Maistoin sitä kerran erään vieraan lasista ja näytin sitten hänelle kieltä, kun tarjoili niin pahaa juomaa minulle.
Millaista musiikkia kuuntelet? Ensi sijassa veljeni jatkuvaa konsertttia. Hän avaa ääntään usein ja monipuolisesti.
Mikä olet ammatiltasi? Prinssi, varakuningas, puukiipeilijä ja taivaanrannanmaalari. Ihmiset juttelivat juuri vähän aikaa sitten siitä, että minun pitäisi poltella iltaisin piippua samalla kun istun ikkunalla ja katselen levollisesti nauttien luonnon tapahtumia. Se sopisi kuulemma levolliseen tyyliini.Cisu ja Toto vastaavat vielä myös Minniltä tulleisiin kysymyksiin, joskin (onneksi) hieman lyhyssanaisemmin. 


Cisu


1. Milloin viimeksi kävit teatterissa ja mitä näit? Kävin jo tänään aamulla mamman sylissä U:ssa ja näin peuran ihan läheltä. 
2. Oletko aamu- vai iltaihminen? Aamukissa. Menen ajoissa nukkumaan, sateisina päivinä nukun aamullakin pitkään.
3. Mikä on paras luonteenpiirteesi ja mikä huonoin? Paras on sydämellisyys: kannan oikeasti vastuuta koko Koratian väestä. Huonoin on kiivaus (huudan parhaillanikin iskälle U-huutoa, koska haluaisin lähteä hakemaan Hesarin hänen kanssaan).
4. Mitä arvostat ystävissäsi? Painimis- ja paijaustaitoja.
5. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi? Mökille.
6. Entä jos sinun olisi muutettava ulkomaille, mihin maahan muuttaisit? Mökille.
7. Missä haluaisit olla 10 vuoden päästä? Koratia voisi hankkia siirtokunnan saaristosta ja voisin olla siellä harmaakallioiden harmaahallitsijana.
8. Millainen oli ensimmäinen työpaikkasi? Tein niitä arkkitehdin hommia aktiivisesti.
9. Jos saisit 50 000 €, kuinka käyttäisit rahasi? Palkkaisin mamman täyspäiväiseksi palvelijakseni. En ymmärrä, miksi se oli välillä kotona ja meni sitten töihin. Ehkä muistatte, että sen ekana työpäivänä pissasin kostoksi sen sänkyyn. Ei kovin aikuinen mutta aina tehokas viestintäkeino.
10. Mikä saa sinut hyvin vihaiseksi? Se, etten pääse ulos tai että joudun autoon.
11. 3 lajin illallinen. Mitä tilaat? Possunsydäntä, kaivovettä, possunsydäntä.
Toto


1. Milloin viimeksi kävit teatterissa ja mitä näit? Olen parhaillani. Istun mamman niskan takana sohvalla ja käkätän jollekin U:ssa olevalle asialle. Mamma ei huomaa mitään, mutta minulla on syyni reagoida ulkomaailman tapahtumiin. Yleensä siis katson lintutelkkaria hiljaa, mutta nyt käkätyttää.
2. Oletko aamu- vai iltaihminen? Talvisin en kumpaakaan, mutta kesäisin herään (aurinkoisina aamuina) aikaisin.
3. Mikä on paras luonteenpiirteesi ja mikä huonoin? Paras on suorastaan hienostunut lempeys ja mitään huonoa minussa ei olekaan. Olen täydellinen kissa!
4. Mitä arvostat ystävissäsi? Kykyä täyttää ruokakuppini.
5. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi? Omaan kuninkaanlinnaani.
6. Entä jos sinun olisi muutettava ulkomaille, mihin maahan muuttaisit? Omaan kuninkaanlinnaani.
7. Missä haluaisit olla 10 vuoden päästä? Omassa kuninkaanlinnassani. Mamman mielestä minulla voisi jo silloin olla omia alamaisia, jotta minäkin saisin Cisun tavoin tietää, millaista on, kun joku oman itsen kopiolta näyttävä tyyppi seuraa koko ajan perässä ja rynnistää pilaamaan kaikki leikit. En oikein tiedä, mitä ajattelisin tuollaisesta tulevaisuudenvisiosta.
8. Millainen oli ensimmäinen työpaikkasi? Ihan ensi töikseni pyydystin Koratiaan saapuessani päästäisen kaikkien yllätykseksi. Sittemmin olen luopunut jyrsijäntappajanurastani.
9. Jos saisit 50 000 €, kuinka käyttäisit rahat? Ostaisin todella paljon kuivattua ankanlihaa, pari katkarapua ja muutaman kaninkarvapallon. Kenties sijoittaisin myös lampaantaljaan ja raatelisin sen sitten kaikessa rauhassa.
10. Mikä saa sinut hyvin vihaiseksi? Tyhjä ruokakuppi ja se, että sen tyhjyydestä pitää jankuttaa typerille, hitaille ihmisille.
11. 3 lajin illallinen. Mitä tilaat? Ankkaa, katkiksia ja possunsydäntä. Palan painikkeeksi voisin ottaa oliivin, jota voisin välillä nuolla.


Haasteen saa tästä napata mukaansa kuka tahansa kissa tai kissan kirjuri ja valita vastattavakseen vapaavalintaisesti 11 kysymystä.

28 kommenttia:

 1. Hienoja vastauksia! Koratian kuninkaalliset ja heidän uskollinen palvelijattarensa tulivat jälleen hieman tutummiksi:)
  Minäkin toivon, että Toto saisi pian oman alamaisen, sellaisen siniharmaan nätin pikku tyypin/typykän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, alamaistoiveen täyttämisestä ei ole mitään takeita, mutta Cisun ja Toton kirjurilla on jo kaiken varalta kolmen tyttö- ja yhden poikakissan nimet valmiina. Älkää siis hämmästykö, jos Toto Tottiainen saa riesakseen oikean alamaislauman! Täytyy tosin heti perään sanoa, että oikeasti edes yksi alamainen hämmästyttäisi suuresti meitä kaikkia.

   Poista
 2. "nykyisin toimin täyspäiväisesti kuninkaana" *reps* ;D

  Viikonloppu alkoi mukavasti tämän blogin myötä. Ilo lukea taitavasti kirjoitettua tekstiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MissMisery, suurkiitokset mukavasta kommentista! :) Tällä hetkellä kuningas käyttää valtaansa ja haluaa ehdottomasti nukkua kuono pikkuveljen korvassa, vaikka pikkuveli näyttääkin hieman tympiintyneeltä.:D

   Poista
 3. Ai, hirvenliha ei mahtunut Toton ruokalistalle... ehkä se olisi sijalla neljä?
  Kivoja vastauksia, Jennin visio laventelipelloista siivilöityneinä pastislasin läpi on hyvin houkutteleva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, äh, hirvenliha unohtui tyystin! Se johtui varmaan siitä, ettei Toto ole saanut tuota suurherkkua kuin pari kertaa elämässään. Toto olisi varmaan kuitenkin itse muistanut mainita asian - harva ruoka on Totostakaan niin hyvää, että sitä syödessä pitää kehrätä.

   Poista
 4. Hauskat vastaukset teillä kaikilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Hauskoihin kysymyksiin on helppo keksiä hauskat vastaukset.

   Poista
 5. Oli kiva lukea teidän vastauksianne. Tämä valottaa vähän enemmän bloginpitäjien ja blogin sankareiden elämän saloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, aivan niin. Olen lukenut muiden vastauksia vain kännykällä, jolla en voi kommentoida, mutta monta kiinnostavaa asiaa on tullut vastaan. Ja tietenkin kissat ovat kaikkein rakkaimpia perheenjäseniä. ;)

   Poista
 6. ♥ Eikö tänään tule kuninkaalle taas Avara Luonto? Pikkuveikka voi katsella omaansa sohvanselkämykseltä käsin :) Hienoja vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, täällä oli aamuyöllä jonkinlainen livenä katsottava Avara luonto. Olohuoneesta alkoi kuulua kovaa mekkalaa, ja kun nousin katsomaan, ikkunasta toiseen poukkoili kaksi paksuhäntäistä kiihtynyttä kissaa. Minulle ei taaskaan selvinnyt, mistä ole kyse, mutta ilmeisesti jostain Hyvin Tärkestä.

   Poista
 7. Mainioita vastauksia! En jaksa lakata nauramasta Toton lohikäärmeilmeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lefa, kysymykset olivat mainioita, kun tuli muisteltua vastatessa menneitä ja kaivettua esiin taas kerran lohikäärmelinkkikin. Meillä oli 4-vuotias siskonpoika eilen hoidossa ja näytin Toto-lohikäärmeen kuvaa hänellekin, poika oli näystä aika kummastunut. :D

   Poista
 8. Ihania vastauksia Cisulla ja Totolla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, Cisu ja Toto ovat niin ihania. <3 Joskin toinen heistä saattaa sille päälle sattuessaan olla myös melkoisen vaativa ja rasittava....

   Poista
 9. Hienoja luonteenpiirteitä valottavia vastauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindy, tänään yritin videoida (mutta epäonnistuin) leikkituokiota, joka olisi vielä korostanut poikien luonteita. Toto istui sohvannojalla ja katseli rauhallisesti ulos ikkunasta. Samaan aikaan sohvalla Cisulla oli leikkikaluna pieni paperitollo ja meneillään kaikkien aikojen kieppumishepuli.

   Poista
 10. Cisu - eikö tuohon kysymyksen Mitä et osaa - vastaukseen Osaan kaiken kuuluisi täydentää vielä, Osaan kaiken, MINKÄ HALUAN? Näin ainakin minun kohdallani. Toisaalta, uskon kyllä senkin, että juuri sinä osaat ihan kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi, kiitos täsmennyksestä. Cisun vastauksen olisi tietenkin pitänyt kuulua: "Osaan kaiken, mutta en aina VIITSI." :D

   Poista
 11. Hihi, kiitos vastauksista. Cisun vastaukset olivat määrätietoisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, Cisu onkin nimenomaan määrätietoinen, hyvässä ja pahassa! :)

   Poista
 12. Aivan mainioita vastauksia! Cisun työ taitaa olla niin uuvuttavaa, että hän on kokonaan unohtanut myös käyneensä kerran kaupunkilomalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjis, kiitos huomautuksesta! Meillä on hyvin hyvämuistisia lukijoita. Itse asiassa Cisu on käynyt kaupunkilomalla Töölössä kahdesti ja Toto kerran. Olemme saaneet palautetta, että kaupungin humu saattaa aiheuttaa Cisussa ensin alkuun pientä mellakkamielialaa, joten citylomilla ei ole käyty hetkeen. Pojat ovat käyneet myös mummolalomilla vanhempieni luona minun kanssani ja nauttineet aina suuresti: erittäin hyvä lintu-tv ja jatkuva palvelu.

   Poista
 13. Hiii-mjau, täällä mainittiin kaninkarvapallo! Voi rakkaat korvakaverit, kertokaa mistä olette niitä ostaneet, kun meidän eläinkaupasta ei niitä enää saa :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Turo! Kaikki Koratian pallot on ostettu Pasilan aseman eläinkaupasta. Kävin tänään varta vasten Sinua varten kysymyssä sieltä kaninkarvapallotilanteesta. Kuulemma pallonvalmistaja on mennyt konkkaan mutta uutta etsitään kissoin ja koirin. Elämme toivossa. Ja ilmoitan, jos huomaan pallojen palanneen markkinoille! (Kaninkarvahiiriä oliis kuulemma ollut.)

   Poista
 14. Mennyt konkkaan? Miten joku semmoinen mainio asia voi mennä konkkaan? Eikö meidän kaninkarvapallero-ostokset pitäneetkään putiikkia pystyssä? Voih, mikä suru-uutinen, nyyhkis. Mahdoitko tutkia niitä kanihiiriä, että olisko niistä korviketta? Kyllä hiirikin voi käydä, mutta pitää olla ehdottomasti kania :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turo, meillä on sellainen kaninkarvahiiri eikä se ole kyllä lainkaan pallon veroinen. :( Mutta lupaamme informoida, jos löydämme kaninkarvapalloja vielä jostain! (meillä on niitä teoriassa useita ja käytännössä vain pari, koska ne katoavat aina mystisesti)

   Poista