torstai 15. heinäkuuta 2010

Naapurikateutta


Väärinkäsitysten välttämiseksi: kuvassa ei ole tulta syöksevä lohikäärme, vaan Tottis, meidän pieni luttana ja maailman lempein kissa, tutustumassa naapurissa kyläilevään kissaherraan.

Eilisiltainen valjastelu ei suinkaan ollut tavanomaista haahuilua ja ruohonmutustelua. Cisu ja Toto hiippailivat seinänviertä ja asettuivat tarkkailuasemiin. Naapurin pihalla edelleen hengailevaa kolmatta harmaapoikaa piti pitää silmällä. Onneksi meillä on talonvierus mullalla ja sadevesikouru missä sattuu, koska sokkelikivioperaatio on kesken; pojat saivat kunnon juoksuhaudan ja poteron turvakseen.


Cisu on ihan litteä.
Ensin ei tuntunut tapahtuvat mitään. Uusi naapuri on jopa hämmästyttävän sympaattisen ja lauhkean oloinen. Aluksi hän vain istuskeli ja katseli hämmentyneenä koratialaisia: miksi nuo ovat aina niin vihamielisiä? Koratiassa on hyytävä tunnelma helteestä huolimatta.

Äkkiä naapuri sanoi vienosti "mau" ja käveli meidän poikien taakse. Ällistyttävän rohkea veto.

Pahempaa oli tulossa. Se alkoi lähestyä Cisua! Naapuri on selvästi huomannut, että Cisu on se Koratian kunkku, jonka kanssa pitää päästä väleihin – eli jolle siristää silmiä ja jonka peppua pitää pyrkiä joka ilta haistelemaan.
Toto: Se on MUN veli! Apua! Mene POIS!!!
Se ei mennyt. Se täppäsi Cisun häntää.
Cisu: Tuota noin. Se on kyllä mun häntä. En oikein tiedä, miten tähän pitäisi suhtautua.
Toto tietää: Huoooh... GRRRRR.....
Tämän jälkeen joukko hajaantui. Cisu käveli vähän kauemmas talon kulman taakse ja istui siellä näennäisen rauhallisena, mutusteli vähän ruohoakin. Toto lähti päinvastaiseen suuntaan juoksuaskelin. Kun naapuri huomasi sen, hän lähti innoissaan kipittämään Toton perässä, mikä tietenkin järkytti Totoa kovasti. Hän päätyi peloissaan terassin pöydälle ja sieltä kotiovelle ja kotiin turvaan.

Naapuri kääntyi kannoillaan ja meni Cisun poteroon! Hän ei siis halunnutkaan tutustua Cisuun vaan kateissaan viedä Cisun lempipaikan. Cisu kurkkaa ällistyneenä kulman takaa. Voiko röyhkeämpää olla!
Hetken kurkittuaan Cisu lähti kauemmas, viipotti hetken ympäri pihamaata (CISUN pihamaata!) ja meni sitten sisälle. Aikamoiseksi on ulkoilu muuttunut.

Lopuksi kerrottakoon vielä, että lohikäärmeilmeistä huolimatta kukaan kolmikosta ei tunnu saaneen pysyviä traumoja Koratian kissaruuhkasta. Jopa Toto on aivan rento ja kehrääväinen heti kotiin päästyään. Hän myös tarkkailee naapuria hyvin kiinnostuneena ikkunasta. Hän ei vain halua tavata naapuria. Cisu ei enää eilen ulvonut eikä juuri sähissytkään naapurillle, vaan siristeli välillä hänkin.

Naapurikaan ei tunnu pahastuneen. Hän ottaa kaiken tyynen rauhallisesti ja jos joku meidän talon väestä liikuu ulkona ilman karvaista seuraa, naapuri tulee heti juttelemaan ja kellahtaa selälleen rapsutuksia kerjäten.

Että ei se Koratia niin hyytävä paikka olekaan. Emme vielä ala mainostaa sitä kaikkien kissojen toivematkakohteena, mutta extreme-henkisille ja kärsivällisille, hyvähermoisille kesäturisteille se sopii kuitenkin. Älkää kuitenkaan odottako pääsevänne heti hyviin väleihin maan paikallisväestön kanssa.

14 kommenttia:

 1. Kuvista välittyy tunnelma Koratiasta ihan selvästi! Aikamoiseksi nuo kissatkin muuttuvat vaaran uhatessa, jopa ne ihanimmatkin ;) Hyvä juttu tietää, että pysyviä traumoja ei jäänyt veljeksille. Aikas rohkea on naapurin vierailija, kun noin vain muina kissoina tulee tuttavuutta hieromaan!

  Täällä jännittävintä ja kauheinta on ollut maanantain ukonilma, kun Sohvi säikähti niin kovasti että vietti tuntikausia sängyn alla ;(

  VastaaPoista
 2. Vitsi Tottis on HURJA! 8O
  Mahtava kuva, tuohon väliin en menisi kättäni laittamaan...

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvät poterot tosiaan :) kyllä kissat tietävät mihin niitä käytetään.
  En minäkään muuten kaikista naapureista välitä ;D

  VastaaPoista
 4. Naapureihin on aina hyvä suhtautua lähtökohtaisen hyytävästi, ja vasta sitten pehmentyä, jos antavat aiheen siihen.

  VastaaPoista
 5. On todella onni, että kesävieras on noin säyseä ja hyväkäytöksinen, muuten ei ehkä vähemmät säyseät koratialaiset voisi ulkoilla ollenkaan... Ja hih, kissat taitavat suhtautua naapureihin niin kuin monet ihmisetkin suhtautuisivat, jos kehtaisivat. Lohikäärmeirvistyksiä vaan, niin ei tarvitse harrastaa small talkia!

  VastaaPoista
 6. Teidän kissapojilla on kuvaukselliset ilmeet - tuota ylimmän kuvan reaktiota jo ihminenkin säikähtäisi.

  Onneksi naapurissa kyläilevä on kiltti, mutta yllättävän rohkea, kun uskaltautuu urheasti aluettaan kiertävien koratialaisten reviirille ja onnistuu ryöväämään näiltä poteron. Täppäsi jopa Cisun häntää!

  VastaaPoista
 7. Koratia on selvästi tutustumisen arvoinen valtakunta ja naapurin harmaa kaipaa mukaan. Saattaapa olla että ruohokin on Koratiassa vihreämpää?

  VastaaPoista
 8. Ihana Toto <3 <3 <3 Voi mitkä ilmeet! Pikkunen Peto! Päälakikarvatkin on pystyssä, ihaaana! Tuo vierailija on selvästi hyvällä itseluottamuksella ja buddhalaisella tyyneydellä varustettu :-D
  Kissojen touhuja on niin hassu seurata kun ne ovat sellaisia kyttäilijöitä ja kyräilijöitä. Ilmeet ja äänet ovat usein ihan hirmuisen hurjia vaikka tilanne ei ole kummoinen. Vaikka tuo nyt oli ihan extremeä että se tuli täppäämään Cisun häntää!

  VastaaPoista
 9. Upeat kuvat! Huikeaa draamaa sun pihalla, odotan innolla jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Härskiä toimintaa uudelta naapurilta! Toto onneksi selvästi näkee hiippailijan näennäisen ystävyyden läpi: valtaussuunnitelmathan sillä tietysti vain ovat mielessä. Nyt Korat Securitas Ab:n pitäisi kyllä tehdä pikaisesti joku toimintasuunnitelma. Kriisikokouksen paikka! Ja jos ei mitään muuta keksi, niin sitten kannattaa varmaan harkita liittoutumista vihollisen kanssa :)

  VastaaPoista
 11. Kiitämme kaikille kommenteista ja kannustuksesta! Ei mekään ihmetellä, että muutkin yrittävät tulla Koratiaan: onhan se tosi kiva paikka ja siellä vielä asuu meidän kaltaisia ihania superkissoja. Me ei vaan haluta niitä muita tänne, meille riittää toistemme seura. Onneksi naapuri jo lähtikin ja nyt on taas rauha maassa ja potero on vain meidän käytössä. Me käytetään sitä aina kun mennään ulos.

  t. Cisu ja Toto

  VastaaPoista
 12. Olisi kyllä kiinnostanut nähdä kuvia siitä naapurista? Vai onko kyseessä joku julkkistypy ja olette jo lähettäneet otokset johonkin lehteen?

  VastaaPoista
 13. Tuo ensimmäinen kuva on lähes epätodellinen! Ilme kuin animaatioelokuvan pahispedolla :)

  VastaaPoista
 14. Meidän pieni paha Tottis-kulta! <3 Tuo seikkailu ja nuo kuvat jaksavat naurattaa kotiväkeäkin aina vaan, vaikka lohikäärmeen ilmaantumisesta on kulunut vuosi.

  VastaaPoista