sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Apupoika


Olen usein tuumannut, että apupoika olisi kätevä puutarhahommissa. Eilen sain sellaisen Toto Tottiaisen muodossa. Toto viihtyi seuranani ja apunani pitkän tovin.


Ylimmässä kuvassa Toto havainnoi: kivipatiolla on tuotu tuoli ja uusia ruukkuja ja kaikkea muutakin jännää.Toto: Hei, onko tää kissa se mun oma alamainen, josta on joskus puhuttu? Mä pussaan sitä otsalle.Poterolle, mars! Suorin reitti kävi parsojen välistä.Toto: Täällä on iso säkki multaa! Mitä ihmettä?
 Mä voin huolehtia tästä hommasta. Vahdin, ettei säkki karkaa! Vajaan puolen tunnin kuluttua: Joko saa nousta? Tää multa tuntuu aika kuumalta tassuissa.


Ilmeisesti kuuma multa oli kiehtovaa, sillä en muista Toton koskaan olleen noin kauan paikallaan ulkona. Kuuman päivän huipennukseksi pojat saivat vielä kauneudenhoitotuokion patiolla myöhään illalla. Kun miesten kesken oli huolehdittu, että kynnet on leikattu ja turkki harjattu, oli aika vetäytyä pehkuihin. Olemme huomanneet viime aikoina, että elämykselliset kesäpäivät saavat kissat nukkumaan sikeästi (öisin kuorsataan!) sekä näkemään unia (ja puhutaan unissa!).

12 kommenttia:

 1. Kuuma multa on selvästi IHANAA. Kuumaa kamaa Tottiaisen mielestä. Täydellinen apupoika, komea ja toimekas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella, kuuma multa on todella, todella ihanaa! Tänään multa oli ilkeästi muuttunut märäksi ja viileäksi, siitä Toto ei yhtään pitänyt...

   Poista
 2. Kakalle multaan! Kakalle multaan! Eikö..? Miksei? Hieno iso hiekkis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja Harmaa, ei sentään, mutta pisuporkkanoiden kasvatus täällä sentään hallitaan. Just laitettiin pari pisukuvaa blogiin!

   Poista
 3. Onhan multa kiinnostvaa, kun vähän tuoksuu ja vähän pölyää ja tuntuu lämpöiseltä. Voihan suloisuus, pusku alamaiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, liekö Cisu ollut sitten mustasukkainen, kun alamainen oli myöhemmin salaperäisesti kaatunut. Vieraiden kissojen kanssa ei ystävystytä ilman kuninkaan lupaa!

   Poista
 4. Ihana apupoika♥ Apparit ovat tarpeen eivät pelkästään raksalla, vaan myös pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, apupojat ovat aina tarpeen, kunhan eivät ryhdy aivan ylipuuhakkaiksi. Jotenkin tuntuu, että meidän apupojilla on usein hilkulla tuo ylipuuhakkuuteen sortuminen. ;)

   Poista
 5. Juu - mitä enemmän ulkona, sitä varmemmin illasta alkaa silmät painumaan kiinni. Multa on Viivinkin mielesta ihquuu!!! Ei haittaa, vaikka se tarttuu karvoihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi, niin juuri. Ja koska tänään ei olla oltu melkein ollenkaan U:ssa, niin nyt sitten vedetään ihan kunnon rallia. Just äsken, kun mamma alkoi vastaamaan sulle, me juostiin rymisevää pikajuoksua sen yli. Singahdus kesti vain puoli sekuntia, mutta kyllä se pelästyi. Hahah. :D

   t. Cisu ja Toto

   Poista
 6. Mullan kaivaminen on ihanaa!♥ Aika coolia, jos Toto vain nojaili siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindy, kai Toto tiesi olevansa varsin veikeä näky multasäkillä, niin piti sitten poseerata pitkä tovi. <3

   Poista