sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Juhlahumua

Hyvä vaari! Isäni pääsi eläkkeelle ja lähipiiri juhli Koratiassa. Cisu ja Toto olivat arvatenkin bileiden täysvaltaisia osallistujia, sillä he jos ketkä vasta läheisiä vaarille ovatkin.

Juhlajärjestelyissä tuli hieman kiirus sekä ennen juhlia että niiden aikana, joten kuvasadosta ei tullut kovin runsasta. Kaikki voinevat kuitenkin arvata, että Cisu ja Toto touhusivat kanssani aktiivisesti, kun odotimme vieraita.

Meillä ei syödä kovin paljon leipää, joten patonki oli Cisusta aika merkillinen ja oikeastaan jännittäväkin juttu. Keittiöstä yhtäkkiä löytynyttä outoa pitkänmallista esinettä piti lähestyä epäluuloisesti kuin käärmettä: kyräillen, kaarrellen ja ilmanyrkkeillen.


Totoa sen sijaan ei arveluttanut ollenkaan illan ruokalistalla ollut lampaanpaisti. Hän nuuhki paistista irrotettuja luita innoissaan ja näykkäsi muutaman maistiaisenkin.


Juhlissa pojat käyttäytyivät odotuksenmukaisesti. Kumpikin oli ihan reippaasti mukana, mutta Toto lähinnä tarkkaili, eikä aina sitäkään. Hän ei mene vieraita piiloon, mutta saattaa vetäytyä välillä jonnekin rauhalliseen paikkaan nukkumaan (niin hän tekee usein tavallisena iltanakin, Toto pitää yksinäisistä iltatorkuista).


Cisuun sen sijaan iski arvatenkin esiintymisvietti. Portaita ylös ja alas kulkeminen on supertemppu, jonka sirkuskissa esittää todella harvoin pelkälle kotiväelle mutta melkein aina vieraille. Suosio oli taattu tälläkin kerralla..

Cisu valvoi vieraiden joukossa loppuun saakka, mutta lopuksi sohvannurkalta löytyi jo aika rasittuneen ja väsyneen näköinen pieni juhlija.

Toinen pieni juhlija taas päätti, että vieraat saavat tulla hänen luokseen. Kun kaikki ihmiset olivat alakerrassa, kuului ylhäältä äkkiä kovaääninen mau ja sitten hyvin surkeaa ja samalla teatraalisen liioteltua vaikerrusta: yyyyy-yyyy-yyyyy, iuuuuuuuuu, iiiiiii... Sisko lähti selvittämään tilannetta ja raportoi takaisin tullessaan, että silityksenkipeä Toto odotti yläkerrassa omalla taikamatollaan ja "hurahti käyntiin heti kun sai halauksen".

Loppuviikonloppu on mennyt rennosti. Pojat ovat olleet ehkä hieman tavallista nukkuvaisempia, mutta muita rasittumisen merkkejä ei ole huomattu.

Tänään Cisu nautti lämmöstä sohvannurkassa.

Tassuli tietää: kokonaan läikässä tulee liian kuuma, kannattaa siis ottaa aurinkoa vain takatassuille.

10 kommenttia:

 1. Upeaa porrastelua! ;) Ihana tuo tassukuva, kissan tassut on niin <3

  VastaaPoista
 2. Kuvat välittävät hienosti tunnelman ja mikä taiturikatti portaissa!!

  VastaaPoista
 3. Mikä taitava temppuilija siellä teillä onkaan!

  VastaaPoista
 4. Heidi, kissan tassut on ehkä maailman söpöin asia. <3

  Viivi, harmi vaan ettei taikurikatti pääse esiintymään kovin usein, koska haluaa aina ison yleisön. Hän pysähtyi välillä katsomaan, huomataanko hänet varmasti.

  Naukulan Mamma, temppuilija tietää taitavuutensa itsekin. :D

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ihanista kissoista! Voi väsynyttä juhlijaa, yläkerrasta huutavaa huomionkipeää Totoa, akrobaattia ja yleensä loistavia juhlakissoja! Erittäin hienoa on myös se, ettei työ enää häiritse vaarin hommia kissojen kaverina. Nyt voi ehkä odottaa useampia laatuhetkiä yhdessä vaarin kanssa?

  VastaaPoista
 6. Yläkerrassa uikuttava ja halivajetta poteva Toto oli liikuttava. <3

  Vaari sai lahjaksi kissapehmon ja kaikki puhuivat eläkkeen sijasta kissanpäivien alkamisesta. :) Nyt vaari ikävä kyllä lähti nauttimaan vapaudestaan mökille, mutta ehkä menemme piakkoin perässä.

  VastaaPoista
 7. Hyvin hyvin hymyilyttävä postaus - kiitämmet! :-)

  VastaaPoista
 8. Zepa, olkaa hyvät! :) Kävin muuten juuri katsomassa teidän Batmania, mutta en saanut jätettyä kommenttia. Yritän kommentoida myöhemmin, mikäli Blogger/selain suo.

  VastaaPoista
 9. On ne Persoonia! Mainio raportti kaksikon vieraiden viihdyttämisestä :)

  VastaaPoista
 10. Minni, aina kun meillä käy vieraita, tulee mieleen, että ehkä Cisun ja Toton takia pitäisi kutsua niitä enemmänkin! :) Cisu toivotti yhden, vissiin kenkäänsä pois ottamaan kumartuneen tai muuten kyyryasennossa olleen vieraan heti eteisessä tervetulleeksi hyppäämällä tämän selkään. Ko. vieras ei ollut tavannut Cisua aiemmin, mutta suhtautui onneksi asiaan hyvin ystävällisesti ja ymmärtäväisesti.

  VastaaPoista