sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Poikkeustila

Koira tuu ikkunaan, täällä oottaa Ciiisu!
Koratiassa vallitsee nyt poikkeustila, äärimmäisen erikoinen ja hämmästyttävä poikkeustila. Kyllähän on tiedetty, että ihmiset kääntelevät takkejaan, mutta kissoilta on totuttu määrätietoisempaan toimintaan. Vaan ei, Cisu ja Toto ovat nyt keksineet jotain sellaista, johon siskokaan ei keksinyt eilisessä tekstarissaan muuta kommenttia kuin Mitä karvankääntäjiä!


Tohdimmeko edes kertoa? Ainakaan Cisu ei varmasti haluaisi tästä puhuttavan julkisesti... On kuitenkin käynyt niin, että Cisu ja Toto ovat kiinnostuneet koirasta. Siis koirasta. Ja Cisu tuntuu melkein ihastuneen siihen. Siis Cisu!


Naapurissa ei kaikkien ja etenkin Toto-lähikäärmeen onneksi kyläile tänä kesänä vieraita kissoja, mutta sen sijaan sinne saapui eilen vierailulle pieni Cairnterrierineito. Näytin koiratytön eilen Cisulle ikkunasta, ja Cisun loppuilta sujuikin ikkunasta toiseen juostessa, ulos vaatiessa ja, kun ei päässyt, tytölle viestejä huudellessa.


Ohessa pieni videonpätkä Cisun kutsuhuudoista.


video

Jossain vaiheessa Totokin huomasi, että pihalla tapahtuu nyt jotain kummallista. Kun kävin moikkaamassa koiravierasta pihalla, kaksi kissaa tapitti nenä kiinni ikkunassa ja välillä kuului maukuvaa kommentointiakin. Kun toin koiran hajuterveiset sisälle, Toto puski kättäni ja kehräsi.Vielä yömyöhälläkin meidän peräkammarin pojat valvoivat ikkunassa ja toivoivat näkevänsä vilauksen tytöstä.

Perin kummallista toimintaa, sillä varsinkin Cisu tunnetusti vihaa ja pelkää koiria. Noin pientä koiraa Cisu ja Toto eivät ole kyllä koskaan nähneet, joten herää epäilys, ymmärtävätkö he, että se on koira? Selvästi ymmärretään, että se ei ole kissa pienestä koostaan huolimatta (kukaan ei ole muuttunut pörheäksi, tulta syökseväksi ja murisevaksi hirmuksi). Ymmärretään myös, ettei se ole jänis tms. tavanomaisempi kotipihan eläin. Ne tavanomaiset kyllä kiinnostavat, mutta eivät tässä määrin.

Cisun pettymykseksi tämä suhde jää nyt vain kaukorakkaudeksi. Koira ei kuulemma halua tavata kissoja, koska ne ovat niin arvaamattomia ja hänellä on niistä huonoja kokemuksia. Enkä ole ihan varma, olisiko Cisukaan pelkkää kaipuuta ja kiinnostusta, jos pääsisi oikeasti uuden ystävänsä luokse.

10 kommenttia:

 1. Voi pojat! Pieni koira on minunkin kokemusteni mukaan vähemmän hälyttävä kuin suuri, ja kyllä Ransuakin kiinnostavat koirat tiettyyn rajaan asti (kunhan eivät änkeä meille!). Vaikka Ransu ei varmaan ole koskaan noin äänekkäästi miukunut koiran nähdessään kuin Cisu. Sen ilme on nykyään lähinnä järkyttynyt, viimeksi eilen, kun lähdin käymään naauprissa jossa on nyt kaksi koiraa. Ransun ilme sanoi: Ei oo totta! Et VOI mennä SINNE!
  Ikkunassa tarkkana kuin porkkana päivystävät pojat ovat hassu näky ♡ Voi noita vihreitä tapittavia silmiä! Korvia höröllä!

  VastaaPoista
 2. TämäKIN suhde jää kaukorakkaudeksi...Voi Cisu! Sä oot niin söpö <3 ja Tottis kans <3

  VastaaPoista
 3. Ai että Ransukin, toinen kuuluisa (ja Cisua vielä kuuluisampi varmasti!) koiraninhoaja sietää paremmin pieniä koiria?! Kiinnostavaa. Voin kuitenkin kuvitella hyvin, että Ransu oli kauhistunut jo siitä, että sinä menet koirien eli VIHOLLISTEN maille.

  Cisu ei ole tavannut koiraa lähietäisyydeltä kuin viimeksi viime kesänä. Silloin hän ponkaisi sylistäni pakoon niin vauhdikkaasti, että jalassani oli naarmuinen mustelma kuukausien ajan. :D Se ei ollutkaan pieni ruskea koira, vaan iso ja musta.

  ***
  Wilma, niin jäi taas tämäKIN kaukorakkaudeksi (ensin tekstissä jopa luki -kin, mutta en ollut varma, ymmärtävätkö kaikki). Luulen myös, että tämä on vain pikainen kesäihastus, todelliset kaukorakkaudet kestävät kauemmin ja kohdistuvat vain kissoihin. <3

  VastaaPoista
 4. Mä oon kauko- (mutta myös lähi-) ihastunut Totoon (mutta myös Cisuun) ♡♡!
  Jenni, laitan sut kumminkin mukaan arvontaan, nääs palkinnon koon ja luonteen takia on muutaman muunkin vakilukijan kanssa sovittu, että voiton voi vaihtaa. Jos käy niin ihmeellisesti, että voitto kolahtaa sulle, niin voisin viimein tilata sellaisen peltikaapin Bloomingvillesta. Olen viime kuukausina tilannut muualta toisenlaista tavaraa, vähän huonolla omallatunnolla tosin kun olen tiennyt sun odottavan kaappia...

  VastaaPoista
 5. Mikä vonkaisu, tukka nousi pystyyn. :D

  VastaaPoista
 6. Melkoinen kutsuhuuto - Kollokin nosti päätään! :)

  VastaaPoista
 7. OMG OMG!!! Onkohan hellettä jatkunut jo liian kauan?!

  VastaaPoista
 8. Saila, ok, keittiöön ostettiin jo hylly, mutta kaapille ois silti paikka tiedossa. Ei kiirettä tosin, yksi huone pitää ensin rempata... Mutta aion kyllä rempata, sinne on jo ne lamputkin. :) Ihanaa, että olen kauko- ja lähi-ihastunut Totoon ja Cisuunkin!

  Kantis, minä taas olin pettynyt, ettei Cisu vonkaissut sen kovempaa videolle. Se Varsinainen Ulvominen on edelleen tallentamatta. :D

  Sirpa ja Kollo, toivottavasti Kollo ei pahasti hermostunut koratialaisesta koiranmaanittelusta.

  Musta ja Harmaa, OMG, tosiaan! Sitä samaa on kotiväki kysellyt Cisulta. Äsken Cisu kyllä todisti olevansa ihan normaali kissa ja pyydysti hiiren. (Ja vei sen koiran talonnurkalle, ehkä lahjaksi koiralle?)

  VastaaPoista
 9. Kyllä videolla selvästi oli kyse kutsuhuudosta ihanalle neidolle! Lyyti ainakin havahtui välittömästi videon kuultuaan sikeiltä iltanokosiltaan ja pälyili ympärilleen: "Komea herra kutsuu! Minuako?" ;D

  VastaaPoista
 10. Ella, olisipa hauska tietää, millaisia kutsuhuutoja Cisu olisi päästänyt jos naapurin pihalla olisikin näkynyt Lyyti tai joku muu hemaiseva kissaneito!

  VastaaPoista