torstai 7. heinäkuuta 2011

HEINÄkuu


Cisu ja Toto ottavat heinäkuun hyvin kirjaimellisesti: aina kun päästään ulos, astellaan häntä pystyssä peräkissaa heinikkoon. Perässä tulevaa ihmistä tuo näky jaksaa aina naurattaa. Miten ne voivat olla niin samanlaisia?

Johtaja Cisu on päättänyt, että nyt käännytään. Onneksi pojilla ei ole ollut punkkeja aktiivisesta heinäharrastuksesta huolimatta, tämän kauden ainoa punkki on ollut Toton taannoinen samettipunkki. (Emme käytä ollenkaan "punkkilitkuja" tai -pantoja, koska punkinkarkoitusaineen laittamisen jälkeen kissojen pitäisi olla erossa toisistaan ainakin vuorokausi, jotta eivät nuolisi toistensa myrkkyjä. Pannasta taas voi tulla myrkkyjä kissan turkin lisäksi esim. ihmisten lakanoihin, näin olen kuullut.)


Vaikka on pojilla omatkin temppunsa, ulkonakin. 

Kuten olen jo aiemmin todennut, Toton pitää vähintäänkin mittailla puita katseellaan, välillä tietysti kiivetäkin. Tämä mittailukuva taitaa tällä hetkellä olla tämän kesän suosikkikuvani. 

Heinissä hiiviskelyn lisäksi ihmisiä huvittaa, että kissojen pitää aina parkkeerata noille puiden välissä oleville kiville. Naapuri on kertonut, että niiden oletetaan olevan muinaishautoja! Tai että ainakin jossain juuri noilla paikoin on sekä muinaishautoja että vanha talonpohja. Itse olen selvittänyt, että seudullamme on harjoitettu maataloutta vuodesta 1540 lähtien ja välillä tulee mieleen, että paljon on muuttunut niistä ajoista. Kuka olisi uskonut, että seutu säilyy näinkin kauan näin luonnontilaisena, mutta siellä ulkoiletaan hihnassa thaimaalaisia kissoja!


Cisun iltalenkkitraditioihin kuuluu huumetömpsy. Hän on löytänyt kissanminttupuskan ja käy syömässä sitä melkein joka kerta ulkoillessaan. 

Ulkoilevia kissoja ja niiden onnea katsellessaan tulee ihan surku, ettei kesä ole ikuinen!

8 kommenttia:

 1. Voi noita samaan suuntaan sojottavia häntiä! Tuo puunmittailukuva on ihana. Voi Toto <3
  Kivet saattavat olla suosiossa siksikin, että kissoilla on luontainen tyylitaju. Kivethän ovat juuri oikean värisiä! Vähän niin kuin teidän mökin rantakalliotkin. Toto ja Cisu tietenkin muistelevat myös tuolla paikalla ollutta muinaisrantaa, sillä kuten Varjak Käpälästäkin tiedämme, kissoilla on tiedossa esi-isienkin tiedot.
  Mutta todella, mitä olisi 1500-luvun maanviljelijä sanonut hihnassa ulkoilevista thaikissoista :-D

  VastaaPoista
 2. Me ollaan iloisia, että noissa maisemissa ulkoilee thaikissoja :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Ihanat hännät näkyvät heinikossa! :)

  VastaaPoista
 4. Saila, hmmmm, ehkä meidän sinikäpälillä on tiedossa tuosta paikasta jotain, mitä me muut ei tiedetä! Ehkä tuo ei olekaan poseeraamista tai puun mittailua...

  Luulen, ettei 1500-luvun eikä edes 1950-luvun maanviljelijän tajuntaan olisi mahtunut, että kissoja pidetään hihnassa, puhumattakaan siitä, että niitä tuodaan Thaimaasta asti!

  Naukulan Mamma, niin meilläkin ollaan iloisia, että seudulle on muuttanut thaimaalaisia!

  Sirpa ja Kollo, niitä hännänpäitä on aina pakko vähän hipelöidä, ne ovat niin vetovia. :)

  VastaaPoista
 5. Näitä katteja katselee niin kovin mielellään! Se että niitä on kaksi samalaista, tietysti tuplaa ilon ja nostaa hassufaktoria :-)

  VastaaPoista
 6. Mahtava "kaksospari"! Koratiaan tuli lotto-Toto-voitto kun kissoja jaettiin :)

  VastaaPoista
 7. Minunkin oli pakko tulla kommentoimaan, että Ihanat Hännät!!!

  VastaaPoista
 8. Zepa, ai miten niin HASSUfaktoria? Ihan asiallisia poikiahan Cisu ja Toto ovat. Aina.

  Minni, hahaa, tosiaan lotto-Toto-voitto! :) Parasta mitä Cisulle on ikinä tapahtunut, on kyllä se, että hän sai kopion itsestään.

  Hillastiina, niin on. :D

  VastaaPoista