maanantai 4. lokakuuta 2010

Oravat yöhommissa

Ihmiset kuulivat viime yönä unen läpi kurremaista kurinaa tuon tuosta. Pienet jalat tuntuivat myös tepsuttelevan aika monta askelta yön mittaan.

Emme silti osanneet arvata, että tämä kaikki johtui suuresta oravakohtauksesta: ruokaa on varastoitava talven varalle. Aamulla työhuoneen pöydältä, noin kymmenen metrin päästä raksukupilta, löytyi keko kissanraksuja! Olimme hyvin hämmästyneitä, sillä Cisun ja Toton tapoihin ei ole kuulunut kuljettaa ruokaa paikasta toiseen. Ehdin jo epäillä, että kyseessä saattoi olla eväslahja miehelle, hän kun lähti taas tänään työmatkalle ja raksukeko oli hänen laukkunsa vierestä. Niin ei kuitenkaan kuulemma ollut, sillä kun mies oli havainnut raksut, Toto oli heti mennyt niiden eteen ja syönytkin hätäpäissään muutaman. Meidän herkkuihin ei kosketa, perusta oma talvivarasto!

Pojat ovat ehtineet puuhata kaikenlaista muutakin, mutta laiska sihteeri ei ole saanut purettua kuvia kamerasta eikä muutenkaan orientoiduttua kirjoittamiseen. Hän lupaa parantaa tapansa.

4 kommenttia:

 1. Voi pikkuisia talvikurreja ♡ Nehän ovat hyvin sopeutuneet Suomen talven tuloon jo, näin evoluutio näköjään toimii thaimaalaistenkin harmaaherrojen kohdalla...

  VastaaPoista
 2. Joo, viime talvi taisi olla kovin opettavainen. :)

  VastaaPoista
 3. Tämä jäi askarruttamaan. Kuinkahan paljon tuollaista mahtaa esiintyä kissojen parissa?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, ei mitään tietoa. En ole koskaan huomannut mitään oravakäytöstä meillä, Cisu ja Toto eivät edes pyri viemään ruokaa ihmisten lautasilta tms. Muistakaan ruoansiirtelijäkissoista en ole kuullut, mutta olisi mielenkiintoista kuulla!

  VastaaPoista