perjantai 8. lokakuuta 2010

Jättikielen hoivassa

Meillä päästiin eilen testaamaan miten kissa pestään. Koska operaatioon tarvittiin kaikki kädet, siitä ei saatu kuvia.

Cisu heräsi eilen päälaki öljymäisessä töhnässä ja pääkarvat suittuna punkkarimaiseksi töyhdöksi. Ei aavistustakaan, mitä mönjää alati aktiivinen jokapaikan nuohoaja oli päähänsä saanut, mutta jotain ruokaöljymäistä se vaikutti olevan: väritöntä, hajutonta, vaaratonta ja siistiä mutta rasvoittavaa. Aamulla asialle ei ehditty tehdä mitään, mutta illalla ohjelmassa oli tukanpesua.

Olin varma, että pesuoperaatio aiheuttaisi vuosisadan huuto- ja kiemurtelukohtauksen, mutta toisin kävi. Pyyhin Cisun päälakea haalealla vedellä ja miedolla biohajoavalla luomulummesuihkushampoolla kostutetulla kankaalla, välillä vain kostealla rätillä. Ja mitä teki Cisu? Kehräsi ja nautti! Ilmeisesti pesulappu tuntui suurelta kieleltä, mikäs sen mukavampaa. Kun testasin pesemistä niin, että otin vettä käteeni, se aiheutti kiemurtelua, mutta märän kankaan kosketus oli yhtä suurta hurmosta.

Ja mikä parasta, töhnä irtosi ja Cisun normaalilook palautui. Toto kävi vielä nuolemassa Cisun pään pesun jälkeen, ja sitten kaikki olikin kuivattelua ja sukimista vajaa valmista.

Totisesti toivon, ettei meillä nähdä enää likaisia kissoja, koska aina vähän huolettaa, mistä liasta on kyse, vaikkei meillä olekaan mitään myrkkyjä harmaaherrojen ulottuvilla... Villiäisemme tuntien on nyt kuitenkin hyvä tietää, miten pesuoperaatio kannattaa suorittaa, jos on kyse noin paikallisesta sotkusta. Joskus kun Cisun tai Toton rapatassuja on pesty lavuaarissa hanan alla, ei kellään ole todellakaan ollut kivaa...

3 kommenttia:

 1. Voin kuvitella Cisun onnen, kun olet vihdoin ymmärtänyt, miten kissoja kuuluu helliä. Tietysti jättikielen avulla! :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihana! Sama täällä, olen huomannut, että kostealla sienellä pyyhkiminen on ihan ok. Rapatassujen pesu lavuaarissa... hmm... luulisin, että siinä pesijän vatsa, rinnus ja käsivarret on täynnä rapaa, samoin kuin kylppärin seinät! Nimim. Ransun kakkapehvaa joskus pesevä

  VastaaPoista
 3. Ehkä jättikieli oli osa Cisun suurta ihmistenviisastamissuunnitelmaa?

  Muistelinkin Saila, että kerroit Mustin sietävän kosteaa sientä. Se kuulosti epäilyttävältä, mutta päätin kokeilla. Ja se toimii, suurkielet ovat ihania!

  Rapatassupesussa on kyllä suuri vaara, että rapa siirtyy tassuista lennokkaasti ympäri pesupaikkaa. :D

  VastaaPoista