tiistai 12. lokakuuta 2010

Kohteliaat pojat


Onneksi meillä asuu moukkamaisten ja rääkyvien ihmisten vastapainoksi hienostuneita, hyväkäytöksisiä ja kohteliaita kissoja.

Olin eilen suihkussa, kun kuulin jonkun kolkuttavan kylppärin oveen. Oletin, että se on mies, ja kun hän ei tullutkaan sisälle, huusin hermostuneena: "Mitä asiaa? Tule vaan, ovi ei ole lukossa!" Kun hän ei vastannut, huusin yhä uudestaan ja yhä kovempaa.

Suihkun jälkeen tempaisin oven auki – jo nyt on ihme, että jatkuvasti häiritään peseytymistä, mutta ei tulla silti kertomaan asiaa. Hämmästyksekseni mies ei ollut kylpyhuoneen lähettyvilläkään, vaan oven takaa löytyi kylki kyljessä istumasta kaksi kissaa. He katselivat minua kysyvästi ja kävelivät sitten kissamaisen ylevästi ohitseni kylpyhuoneeseen.

Kauheaa meuhkaamista, vaikka toiset ovat noin hienoja. Ei sitä joka kissa tiedäkään, ettei huoneeseen ole soveliasta mennä koputtamatta! Kukakohan heidät on kasvattanut noin tyylikkäiksi herrasmiehiksi? En ainakaan minä, eilisestä päätellen.

4 kommenttia:

 1. Kyllä ne vaan ovat niin söpösiä! En minä tiedä, joskus tuntuu, että Mustikin on lukenut jonkin Täydellisen kissan käytösoppaan. Mistä se eleganttius ja kohteliaisuus oikein tulee? Koratpojat ovat jo valmiiksi niin elegantin näköisiäkin... Vaikka, toisaalta, siitäkin voisi olla montaa mieltä, että mennään vierailevien tätien hameen alle viettämään aikaa. Mutta sehän on vain ihmisten tyhmiä ajatuksia, Koratiassa se todennäköisesti on mitä sydämellisin tervetulotoivotus!

  VastaaPoista
 2. Niin, aika noloa kyllä että kissa käyttäytyy hienommin ja rauhallisemmin kuin ihminen. Hamemöyrintä on varmasti Koratiassa suurta sivistystasoa osoittava tervehdys, mitään muuta selitystä asialle ei voi kyllä olla. :D

  Kyllä suuri ja rauhallinen, hillitty ja viisas Mustikin on muuten elegantin näköinen. Olen varma, että Musti tietää kaiken kaikesta, ei enempää eikä vähempää.

  VastaaPoista
 3. Todella herrasmiesmäistä käytöstä!

  VastaaPoista
 4. Hyvin herramiesmäistä. Joskus Cisu ja Toto yllättävät. ;)

  VastaaPoista