sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Uudenlaista ruoanlaittoa ja ruokailuaMeillä on oltu vapautuneissa fiiliksissä tänä viikonloppuna: reilun kahden kuukauden paussin jälkeen keittiössä on voitu taas laittaa ruokaa. Vielä menee hetki, ennen kuin kaikki on tip top, mutta vähän saatiin jo kokkailla ja mikä parasta, Cisu ja Toto saivat vihdoin tutkia työmaata ihan luvan kanssa.

Cisulle se ei tuottanut mitään vaikeuksia, kuten osoittaa kuva yllä
- ja alla.

Tarkastaja Cisu oli sitä mieltä, että muuten kaikki oli ok, mutta viimeisen alasokkelin voisi jättää asentamatta. Cisun suurinta huvittelua on viime viikkoina ollut livahtaa salaa keittiötyömaalle ja sukeltaa alakaappien alle; jos sieltä on vielä löytynyt rakennuspölyä piehtaroitavaksi, kaikki on ollut täydellistä. Nyt Cisu oli selvästi tyrmistynyt havaitessaan, että jo kaksi kolmesta alasokkelista oli paikoillaan. Mihin sitten piiloudutaan ihmisiltä?

Toto on kuunnellut, kun Cisua on opetettu, että keittiöön EI ole tarkoitus karata ihmisiltä piiloutuakseen. Toto ei ole muistaaksemme livahtanut remontin keskelle kertaakaan ilman lupaa, mutta hän on kyllä oppinut villin veljensä käytöksestä, ettei niin saisi tehdäkään. Kun kyökin ovet aukesivat ihan tarkoituksella, Totolla oli vaikeuksia liikkua keittiössä vapautuneesti, onhan se kielletty tila.


Siis saako täällä nyt olla vai eikö saa? Ja mitä muuta täällä voi tehdä kuin peilailla itseään pöydällä? (Hih, näytettiinpä muuten heti ihmisille, etteivät tämänkään keittiön pöydät tule olemaan kissavapaita vyöhykkeitä.)

Keittiön lisäksi meillä on ollut viime aikoina muitakin kiinnostavia ruokajuttuja. Pihalta sisälle tuotu kurpitsa on hämmästyttävä. Ja tänään, kun eteisessä odotti kassillinen oreganoa, joka oli matkalla meidän pihalta ystävän pihalle, Cisu kävi hieman rouskuttamassa sitä. Mukavaa vaihtelua ruokavalioon tuo pizzamauste!

6 kommenttia:

 1. Selkeästi siis Herra Kuuliainen ja Herra Utelias. Eikö ;) ?

  VastaaPoista
 2. Elämä on kivempaa kun se maistuu pizzaiselta! Voi Totoa, niin söpönä tuossa mutta silti ovelana työtasonvaltaajana. Viattoman näköinen mutta... ;-)
  Ja Cisu on ihana pitkänpuikula keittiötarkastaja ♥

  VastaaPoista
 3. Cisu on viisas, kun oppii veljenkin virheistä :)

  Eräässä kissakirjassa neuvottiin, että kissalle pitäisi antaa uutta haisteltavaa päivittäin virikkeeksi. (Ei kyllä toteudu päivittäin meillä, mutta silloin tällöin.) Nyt tiedänkin mitä koetan noiden hajuhermoille, pizzamaustetta ;D

  VastaaPoista
 4. Voi myös olla, että herrat Kuuliainen ja Utelias ovat oikeasti kumpikin vain Uteliaita, mutta keittiö ei kiinnosta Totoa. Häntä kiinnostaa nykyisin vain sauna. Aamullakin livahti sinne ja piiloutui lauteiden alle, työhön lähtö vähän viivästyi kun piti etsiä saunatonttua.

  Muutama päivä sitten keittiön ovi oli kyllä hetken auki, ja Toto tuijotti keittiöön järkyttyneenä: miksi ovi on auki, kun tuonne ei saa mennä! Tottis on niin kiltti. <3

  Haju per päivä olisi kyllä hieno juttu, kiitos vinkistä Luolaleijona! Taitaa olla meillekin vähän liian ahkera tahti, mutta pitää terästäytyä ja tuoda edes välillä jotain mielenkiintoista tuliaisiksi. Eiliset oreganonhakijat ovat koiraihmisiä, niin siitäkin tuli eläimellinen tuoksuelämys eiliselle.

  VastaaPoista
 5. Kissa ja kurpitsa -tutkielma on hyvin herkkä.

  VastaaPoista
 6. Kurpitsa saa Cisunkin herkäksi ja mietteliääksi. Kaikkea sitä näkeekin.

  VastaaPoista