sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Viikonlopun kohokohta

 Toto: Hei, tervetuloa saunomaan mun kanssa! Muista pestä itsesi ensin.

Ilmat ovat kylmenneet sen verran, että Cisu ja Toto ovat löytäneet intohimoisen saunatontun itsestään. Kesällä saunominen ei heitä kiinnosta, mutta nyt heille - ja vähän ihmisillekin - on lämmitetty sauna jo muutamana lauantai-iltana. Totokin, joka vielä viime talvena näytti saunassa usein hämmentyneeltä, on päässyt lämmittelyn makuun. Eräänä lauantaina löysimme saunaan mennessämme Toton yksin ylälauteelta hurisemasta, ja Toto myös poistui saunasta viimeisenä koko sakista. Hänet piti kantaa pois, kun ei olisi muuten suostunut lähtemään.

Välillä huilataan alapenkillä tai lattialla. Kuvasta näkyy, että saunatontuilla on ei niin kiva tapa irrottaa viemärinritilä...
 Toto on yleensä se, joka ramppaa saunassa ylös alas ylälauteen ja lattian väliä. Cisu köllii yleensä aina sivupenkillä, joka on n. ihmisen polven korkeudella ja jonne ei tule kovin kuuma (muutenkin sauna lämmitetään vain 60-70-asteiseksi emmekä heitä löylyä).

Toto: Cisu, mä voisin pestä vähän suakin.
 Cisu: Krooh, pyyh...
 Toto: No mäkin tuun sitten vaan nukkumaan.
 Meillä piisaa saunatonttuja.
 Ensin Toto, sitten Cisu. Ja molemmilla hyvin rento meininki.

17 kommenttia:

 1. Voi, ihania saunatonttuja. Kyllä tuonne tekisi mieli kiivetä lauteille kisujen viereen lämmittelemään. :)

  VastaaPoista
 2. Cisulla on söpö masu <3 Ja Toto on muuten vain söpö, aina <3 Varsinkin tuo levittäytymisasento, koko rahan edestä lauteilla etutassut hajallaan on hyvä! Ihkut saunatontut.

  VastaaPoista
 3. Marjis, sinne on tosiaan ihana kiivetä kissukoiden sekaan. Itse asiassa meillä oikeasti lämmitetään sauna aina ensisijaisesti kissoille, koska on niin ihana katsoa, miten ne nauttivat!

  Ja Saila, saunassa jos missä KUULUU leveillä. Siellä pitää oikein maksimoida pinta-alansa, että saa mahdollisimman paljon ihanaa, ihan transsiin vetävää lämpöä. :)

  VastaaPoista
 4. Onnea on. <3 Jos Cisu ja Toto saisivat päättää, sauna olisi aina päällä, niin että he voisivat mennä sinne nautiskelemaan milloin tahansa. Luultavasti he eivät juuri muualla sitten kävisikään. ;)

  VastaaPoista
 5. Mitä saunakissoja! Meillä eivät mene edes kylmään saunaan, vai siinäköhän se vika onkin!?

  VastaaPoista
 6. Meillä menevät kylmäänkin, joskus tuntikausiksikin, mutta lämmin sauna on silti suosikki. Joskus kun sauna on ollut lauantaina lämmin, tulee sunnuntaina vähän pahaa kissankatsetta, kun lämpö onkin kadonnut! ;)

  VastaaPoista
 7. Heh, vertaistukea taas! Iiro ja Jaska irrottavat myös viemäriritilän. Jos emme ole muistaneet sitä blokata millään, sen alla oleva lattiakaivosuodatin löytyy jostain keittiön pöydän alta. Ja kun se viedään pois, saamme kateilta vastaukseksi vihaista mäykynää.

  VastaaPoista
 8. Leena, onko teillä myös kylpyamme, jonka alle pääsee vain pienestä reiästä ja jonne kissa pääsee täysin piiloon ihmisiltä? ;) En tajua, miksi kissoja pidetääna aina niin siisteinä, Cisu ja Toto ovat välillä varsinaisia viemärirottia... Mäykyviä viemärirottia!

  VastaaPoista
 9. Ei onneksi ole kylypammetta, sehän tästä vielä puuttuisi! Meidän katit olivat kesällä aivan innoissaan kun vaihdettiin liesituuletin. Iiro ryömi vanhaan, likaiseen liesituulettimen putkeen ja oli sen jälkeen yltä päältä rasvaisessa pölyssä. Että se siitä siisteydestä! ;)

  VastaaPoista
 10. Apua, liesituulettimen putkeen! Leena, voit kuvitella, mitä meillä tapahtuu, jos pienet ja koloja, putkia ja viemäreitä kaihtamattomat työmiehet pääsevät livahtamaan keittiötyömaallemme. Muutama kerta on jo kiskottu kaapin alta rakennuspölyistä ja suuresti loukkaantunutta karvaista remppamiestä: aina ihmiset tulevat keskeyttämään juuri sillä hetkellä, kun oli kivaa!

  VastaaPoista
 11. Siis kyllä, todellakin voin kuvitella, mitä tapahtuu! Ihmiset ovat vain siitä kurjia, että he laittavat leikille lopun juuri, kun olisi kaikkein hauskinta! En kyllä ymmärrä, miten kissa voi olla niin utelias kuin koratit ovat. Ihan kaikkeen pitäisi päästä mukaan! Kyllä meitä siitä etukäteen kasvattaja varoitti, että koratit haluavat osallistua joka solullaan kaikkeen, mutta en nyt ihan osannut kuvitella. Elämä ei kyllä ainakaan ole tylsää näiden otusten kanssa! :)

  VastaaPoista
 12. Ei ole todellakaan tylsää ja joka solullaan osallistuminen on kyllä oivallinen ilmaus korateja kuvaamaan. :) Minusta on ihanaa (yleensä...) että on noin aktiivisia kissukoita, mutta on niistä kyllä syytä varoittaakin - koratit eivät taida vastata useimpien ihmisten peruskäsitystä kissoista. Minulla kun ei ole aiempaa kissakokemusta, niin minusta joka asiaan osallistuminen ja kaiken kommentointi taas ON tavallista kissan käytöstä, joku hiljainen nurkissaluikkijakissa vaikuttaisi varmaan minusta sairaalta. ;)

  Minkä ikäisiä Iiro ja Jaska ovatkaan? Meillä Toto täyttää pian kaksi ja Cisu keväällä kolme. Juuri puhuimme, että ainakaan vielä ikä ei paina poikia, samanlaisia pentuleikkejä niillä on kuin aina ennenkin (tosin kumpikaan ei ole tullut meille ihan pikkuisena pentuna, vaan 7 ja 5 kk ikäisinä).

  VastaaPoista
 13. Ei minullakaan ole aiemmin ollut kissoja, ja ehdottomasti tykkään, että kissat osallistuvat aktiivisesti elämään. Välillä on hermot koetuksella, kun mm. osaavat avata kaikki kaapit ja laatikot, ja meno on muutenkin välillä melko villiä. Mutta uskoisin myös tylsistyväni "tavallisten" kissojen kanssa.

  Iiro ja Jaska ovat samasta pentueesta, täyttävät ensi maaliskuussa kolme. Meillekään eivät pojat tulleet ihan pikkupentuina, neljän kuun ikäisiä suunnilleen olivat kun meille muuttivat heinäkuussa 2008. Ihan pentuja ne voisivat käytöksensä puolesta olla. Painivat menemään kuin pikkupojat konsanaan.

  Erehdyin muuten kertomaan Iirolle ja Jaskalle, että Cisun ja Toton kotona lämmitetään sauna vain heitä varten. Lieneekö ollut suuri erehdys ;)

  VastaaPoista
 14. Muista painottaa Iirolle ja Jaskalle, että Cisu ja Toto suopeasti antavat kuitenkin ihmisten saunoa mukana, vaikka se sauna onkin ensisijaisesti heitä varten. :D

  Teidän harmaat on sitten hyvin samanikäisiä Cisun kanssa. Meillä Cisu on vielä paljon villimpi ja usein pentumaisempi kuin Toto... Ja tänään illalla sain kiskoa sen taas pari kertaa keittiörempan keskeltä. Keittiössä ei ole tällä hetkellä valoja, kiva hamuilla pimeässä kättä kaapin alle ja toivoa, että saa kiinni kissasta. Cisu yllättäen menee aina sinne kaapin alle, kun tietää, että keittiö on toistaiseksi kissoilta kielletty alue... Cisu sai kyllä hieman palautetta, mutta ei ollut moksiskaan. Ja mitäs itse toheloin, niin että kissa pääsi livahtamaan keittiöön. Mutta joo, on se hyvä etteivät nuo ole "tavallisia"!

  VastaaPoista
 15. Ihania saunatonttuja <3 Saas nähdä miten mein karvatassu tykkää saunoa, kun oma sauna saadaan. :)

  VastaaPoista
 16. Daphnion, toivottavasti karvatassu tykkää saunasta. Saunominen on paljon hauskempaa hurisevien karvatonttujen kanssa kuin pelkkien ihmisten. :)

  VastaaPoista