torstai 21. lokakuuta 2010

Lämmittelyä

Uudelle kissanpesälle oli meillä kyllä tilausta, sillä ilmojen kylmettyä Cisu ja Toto ovat alkaneet hakeutua talon suojaisimpiin ja lämpimimpiin paikkoihin. Yksi parhaista on tietenkin oma rämä pahvilaatikko (jonka uusi pesä yrittää syrjäyttää).

Laatikko on etenkin Toton suosiossa.
Toisinaan Toto nukkuu luottavaisesti lattialla, suoraan portaiden edessä. Vielä ei ole kukaan kävellyt päälle. Kissojen nukkumapaikoista on helppo päätellä, missä lattialämmitysputket kulkevat.
Cisu on kaivautuvampaa lajia. Kaikkein paras päikkäripaikka on lattiatyynyjen välissä. Ei koskaan tyynyjen päällä, vaan aina välissä.
 Unipuikula.
Toto meni muuten taas eilen illalla yöunille uuteen koppaan, enkä ole edes varma, kävikö hän ihmisten sängyssä missää vaiheessa yötä. Hyvin erikoista.

5 kommenttia:

 1. Nukkuvatko kissat yleensä tuolla tavalla vähän levällään? Nukuvatko ne siinä marsuasennossa vai menevätkö ne siihen vaan osoittaakseen, että nyt nukuttaa? Oletko huomannut nukkuvatko ne eri tavalla silloin, jos olette pelkästään omassa väessä kotona tai jos teillä on vieraita? Voisi kuvitella että ne nukkuvat ihan levällään silloin, jos kokevat olevansa ihan turvassa ja rentoja. :)

  VastaaPoista
 2. Ihania uinumiskuvia. Johan tässä alkaa itseäkin väsyttämään noita katsellessa.

  Kiva kun koppa kelpaa Totolle. :)

  VastaaPoista
 3. Marjis, yleisesti ottaen marsu on vasta nukahtamassa oleva kissa tai välillä jopa nukahtamista vastaan taisteleva, joskus kun ei yhtään huvittaisi nukahtaa, jos pitäisi esim. valvoa ihmisten toimia. Syvässä unessa sitten rötkötetään noin tai nukutaan kiemurassa. Tuntuu siltä, että rötkötystä esiintyy eniten lattialla ja rullanukkumista taas sängyssä ja sohvalla. En ole kyllä tilastoinut. :) Vieraiden kanssa ei kyllä useinkaan rötköillä, sen sijaan jos vieraat viipyvät liian kauan, saatetaan vetäytyä rauhalliseen huoneeseen sylikkäin olevaksi sykkyräksi.

  Villikissa, koppa on suorastaan jättimenestys. Kun tulin tänään kotiin, Toto yllätti minut juoksemalla tervetuliassilitysköllimiseen kopan pohjalle. Hämmästyttävän suosittu koppa!

  VastaaPoista
 4. Koppa on epäilemättä aika ihana, kun se on huopaa! Olen ollut huomavinani ennenkin, että villa on ihan kissojen suosikkimateriaaleja. Ja kun miettii, että teidän harmaapojat ovat eksoottisia tropiikin hedelmiä, niin kai he kaipaavat lämpöisiä paikkoja? Onneksi teillä on lattialämpö ja villakoppa!

  VastaaPoista
 5. Ainakin villalanka on ihanaa. Meillä ei voi jättää sitä näkyviin, kun muuten kissa imee puoli kerää itseensä: pari kertaa on kiskottu lankaa jonkun suusta... Tiiviksi huovutetut villapallot ovat onneksi turvallisia leluja - ja hyvin rakkaita. Tällä hetkellä suursuosikki on risa vanha kengännauha, jonka päässä roikkuu hahtuvaiseksi kulunut huopapallo. Luksusleluja. :D

  VastaaPoista