sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Lueskelua ja ulkoiluaCisu: Ois vähän asiaa. Meidän sihteerimamma on ollut viime aikoina muuten suht ok, mutta se levittelee kirjoja joka puolelle ja vaan lukee ja kirjoittaa, kun se on kotona. Sen on kuulemma pitänyt kirjoittaa meistäkin, mutta se ei oo saanut aikaiseksi, kun sitä on kuulemma niin väsyttänyt iltaisin. Ei tää blogi eikä varsinkaan me kissankiipelit, mutta muuten on väsyttänyt.

Toto: Kirjoja on välillä jopa sohvalla. Onneksi me ollaan näin sopeutuvaisia kissoja!


Tänään myös autoin lehden lukemisessa. Ajattelin, että ihmisillä ois enemmän vapaa-aikaa, jos me kissat otettais osamme luku-urakasta. 


Otin osani sarjakuvista. Ne oli lukemista mun makuun!Toto jatkaa: Muistatte varmaan, että mä osaan kävellä lumella ja lumen ylikin. Aloin joku aika sitten karkailla niin paljon ulkona, että mulle julistettiin valjaspakko. 

Käyttäydyin ensin ihan kuin tavallinen kissa. Vaikka oon valjastellut jo monta kesää, päätin nyt mennä valjaslakkoon. Ekoina päivinä en suostunut tulemaan valjaissa ulos! Istuin valjaat päällä sisällä ja katsoin, kun muut ovat U:ssa eli ulkona.

Sitten mut kannettiin ulos. Istuin terassilla enkä suostunut liikkumaan. Musta on tänä keväänä tuntunut, että valjaat päällä on tosi noloa ulkoilla. Eihän silloin voi edes karata naapurin autotalliin, ja mitä itua sellaisessa ulkoilussa on? Mun selkäkarvat on nykyisin alkaneet pörhistyä hieman ärtymyksestä, kun vaan näenkin valjaat.

No, tänään annoin sit periksi kuitenkin ja näytin, että osaan kävellä, vaikka olen kahlittu. Me käytiin ensin Cisun ja ihmisten kanssa tiekävelyllä! Se oli eka kerta tänä vuonna, ja tassut tulivat niin kuraisiksi, että jouduttiin tassupesulle kotiin palattuamme. (Toivottavasti kukaan ei luule, että me ollaan koiria: kuljetaan hihnassa ja käydään ulkoilun jälkeen pesulla.)


Myöhemmin me päästiin ekaa kertaa metsään! Meidät kannettiin sinne, koska Cisu pelkää lumella kävelyä ja metsään piti kulkea lumen yli. Uskokaa tai älkää, meistä metsässä oli niin ihanaa, että me alettiin kehrätä, kun päästin nuuhkimaan puiden juuria. Ei oltu kehrätty montaa kertaa ulkona sitä ennen! Mä melkein kiipesin puuhunkin, mutta sitten arvioin, ettei sieltä ole kivaa loikata pää edellä (muuta puustatulotapaa en tunne) lumikinokseen, niin en sitten kiivennyt. Vielä. Ehkä kiipeän viimeistään pääsiäisenä. Silloin on kuulemma monta päivää lomaa ja saadaan olla tavallista enemmän U:ssa, jos ilmat on hyvät. UUUUU, miten odotan sitä.


Muutenkin kuuluu hyvää. Cisu on avannut jo ulkopisukaudenkin ja mä oon hempeillyt. En yleensä nuku kainalossa, mutta nyt olen alkanut nukkua mamman kanssa ja eilen, kun se oli mennyt ainakin tunniksi ulos, puskin sitä 17 kertaa jalkaan, kun se tuli kotiin. Kevät saa mut kumman pehmeäksi - paitsi niiden ärsyttävien valjaiden suhteen.

8 kommenttia:

 1. Keväthempeydeltä kuulostaa. Suotta murehdit, kyllä te ihan Kissoja olette, isolla Koolla. Valjaat on todella hyvät ja turvalliset jos ei ole ulkoiluhäkkiä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ulkoiluhäkki ois mahtava. Me muutettaisiin sinne huhtikuusta lokakuulle Cisun kanssa. Mutta vaikka saataisiinkin joskus häkki, haluttaisiin silti käydä kävelyillä ja miksei karkumatkoillakin. Erityisesti pellolla pyyhältäen tai metsässä puiden lomitse puikahdellen on tosi kiva karata!

  VastaaPoista
 3. Psst! Lukeminen kannattaa aina, joten sihteerimammaa kannattaa kyllä avittaa siinä luku-urakassa...

  VastaaPoista
 4. Toto, mä (Stella) ymmärrän sua hyvin, niinku noiden valjaiden suhteen! Siis mun henkilökunta on ostanu mulle TOSI ÄLLÖT vaaleanpunaiset vänttiset, mua oikeen kuvottaa ne, luuleeks noi että oon joku pikkuprinsessa?! Siks meenki heti sohvan alle piiloon ku noi ottaa valjaat kaapista. Mua niin hävettää ne. Hyvähän Ylpön on valjaissa kulkee kun sillä on hienot maastonvihreet valjaat. Ne niinku sulautuu tonne maastoon, eikä ohikulkijat huomaa et sil ees on valjaat päällä. Mä oon lakannu haluumasta U:hun ja mua rasittaa kun toi yks pönttöpää (Ylppö) huutaa koko ajan sinne.

  VastaaPoista
 5. Toton syyttävä katse paljastaa fiilikset :-D
  Toi lehdenluku/pienennysurakka vaikuttaa varsin tehokkaalta. Ihan varmasti ihmisillä on nyt vähemmän luettavaa ja lukeminen kestää vähemmän.

  VastaaPoista
 6. Hmm... äkkiseltään näyttää, että meillä Säde kävi lähilukemassa (ja maistamassa....) ihan samaista sarjakuvaa...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Toto on tosi hyvä auttamaan lehden lukemisessa, mutta Cisu ei oo oikein lukumiehiä. Cisu yrittää usein estää toistenkin lukemisen ja tulee lehden tai kirjan päälle istumaan. Tietokoneista Cisu tykkää enemmän, erityisesti siitä että saa autta miestä töissään ja osoittaa, missä hiiri milloinkin on.

  Stella, Toto lähettää paljon sympatiseeraavia terveisiä! Ihan kauhea kohtalo, prinsessavaljaat!!! Vähän samanlainen on tilanne Koratiassakin. Cisulla on tarkasti koratinväriset Vänttiset, mutta Totolla oliivinvihreät. Olkoon koratin silmien väriset, mutta kyllä ne näkyy! Ja sit vielä, Cisu voi mennä ulos mustassa niittipannassa coolin jätkän tavoin, kun toisella on heleän sininen ja vielä tyttökissalta saatu panta. Pikkukissoilla on aina NIIN vaikeaa! Puuh.

  Lehden lukeminen on melkein aina tehokasta toimintaa, ei toki niin tehokasta kuin vessapaperirullan tutkiminen. Hauska kuulla, että Säde on lukenut ihan samaa sarjakuvaa tänään! Mahtoi olla hyviä juttuja. Tai ainakin ihmisiltä sensuroitavia!

  VastaaPoista
 8. Ymmärtäähän sen nyt, suuri seikkailija ei halua joutua kahlituksi! :)

  VastaaPoista