sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kahvin voimalla


Minä ja Cisu nousimme tänään ennen muuta Koratian väkeä. Keitin kahvit ja kiikutin kahvimukin olkkariin. Minusta on ihanaa istua ikkunan ääressä sohvalla, hörppiä rauhassa kahvia ja katsoa, kun aurinko nousee ja aamu alkaa.


Niin kai Cisustakin. Kun käväisin muualla, Cisu oli heti siirtynyt aamun ihailusta kahvin juontiin. Kupin pohjalla oli vielä pari tippaa, ja Cisu nuuhki kuppia moneen kertaan, kenties nuolikin. 


Oisko nyt saanut tarpeeksi kofeiinia päivän koitoksiin?
Kofeiinia tai ainakin voimaa ja intoa on tänään jo tarvittukin, sillä tavanomaisten viikonloppuaamutoimiensa (mm. Hesarin haku postilaatikosta ihmisen avustuksella) lisäksi Cisu on tänään jo seikkaillut metsässä sekä etenkin ojanpenkalla. Penkalta löytyi sisilisko. Cisu ajoi sen ojaan uimaan ja sittemmin, yrittäessään saalistaa liskoparan irtonaista, puron pohjalla kiemurtelevaa häntää, huomasi, että ojasta voi juoda. (Eilen Cisu juoksi metsässä etsimässä keppiä, joten tiettyä koiramaisuutta on havaittavissa, pitiä Cisu tästä lausunnosta tai ei.)


Kahvia ja ojavettä siis. Ei hullumpaa. 


Lopuksi Cisu haluaa lähettää terveisiä Karvakelmeille: ymmärretään sitä täälläkin hyvän kahvin päälle!

16 kommenttia:

 1. Cisu hei, minä, siis ihminen, join pienenä kuravettä, kun kahvia ei saanut sillä se oli vain aikuisille. Niin että: Olet aikuinen! Onneksi olkoon!
  Mustikin juo välillä kahvia, tänä aamuna istuimme parvekkeella auringossa ja puuhamme olivat täysin samat kuin teillä, paitsi minä en poistunut, vaan Musti lipitti runsaalla maidolla höystettyä kahviani ihan silmieni edessä. Ei se sitä paljon juo. Ehkä se on sellainen bonding-juttu Mustin mielestä, pitää vähän yrittää juoda samaa kuin mamma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, huh, kuravettä! Onneksi meidän kotiojassa on puhdasta ja raikasta vettä, ja se kahvi oli meksikolaista luomukahvia. Ihan mustana join, niin kuin mammakin! Täytinkin just neljä, joten olen kyllä ihan aikuinen kissa, vaikka välillä sitä ei kuulemma uskoisi.

   Poista
 2. Täällä on asiat paljon huonommin kuin siellä, aamukahvi nautittiin vasta puolilta päivin, kun sitä ennen oli niin paljon puuhaa....

  Ehkä kahvi onkin Cisun energisyyden salaisuus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, hui kauheaa. Koratiassa kahvi keitetään AINA ihan ekana, oli mikä oli. Kiireisinä aamuina kuljen kahvikuppi kädessä läpi aamutoimien, kiirettöminä sitten keskityn vain kahviin. :) Cisun ja minun lisäkseni muut eivät täällä kahvista piittaakaan, mutta Totolle kahvin keittäminen on tärkeä merkki siitä, että aamun seuraava toimenpide eli kissojen ruokakuppien täyttäminen, lähestyy. Toto istuu usein ihan kahvinkeittimen vieressä aamulla, etten vaan unohtaisi, mitä seuraavaksi pitää tehdä.

   Poista
 3. Voi hurja :D Meillä Heron nuolee aina kahvitahroja pöydiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasha, kätevä järjestely! Eipä tartte ihmisten huolehtia kahvitahroista. :)

   Poista
 4. Melkoinen kahvikissa tuo Cisu, lieneekö tullut emäntäänsä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, ainakin olisi hauskaa, jos Cisu alkaisi pitää kahvitteluseuraa minulle. En kyllä itsekään juo kuin aamuisin, mutta aina parempi, jos saa kissamaista seuraa ainakin viikonlopun rentouttaviin aamuhetkiin. :)

   Poista
 5. Cisun sisko Marple on aito kahvikissa. Parasta kahvi on mustana ja niin, että kuppi on orjien puolesta juotu lähes tyhjäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesulatyttö, kiitos, hyvin mielenkiintoinen tieto! Ja siis sama tyyli: mustana ja vain tippoja pohjalta. Selvästi perheen tapa nauttia kahvia! :) Sinun kommenttisi jälkeen tähän ketjuun on ilmoittautunut jo muitakin koratialaisia kahvinjuojia, ja vähän aikaa sitten Facebookin Korat Cat Owners -ryhmässä oli keskustelua samasta aiheesta. Kahvikissoja löytyi sielläkin, tosin joistakin esim. tuoremehu oli parempaa!

   Poista
 6. Loistavaa, kahvinjuonti taitaa olla yleisempikin koratialainen tapa! Tai sitten nämä kelmit lukevat toistensa blogeja. Hyvä, että Cisukin ymmärtää hyvän kahvikupposen päälle! Kyllä sen voimalla jaksaa taas riehua. Jaska lähettää Cisulle kahvintuoksuisia terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lefa, kyseessä on selvästi ainakin netissä viihtyvien koratialaisten tapa, suorastaan trendi. Cisu kiittää terveisistä ja yrittää tulla yhtä innokkaaksi kahvikissaksi kuin Jaska!

   Poista
 7. Myös Frans on kahvikissoja. Se käy lipittelemässä heti kupista, jos se jää esimerkiksi lattialle. Liian kuuma kahvi peitellään vimmatusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, voi ei, tästäkään mulla ei ollut aiemmin aavistusta! Kahvin juominen on enemmän sääntö kuin poikkeus eräissä kissapiireissä. ;) Voin kuvitella, miten kauheaa on, jos ihmiset ovat niin hölmöjä, että yrittävät tarjoilla Fransille liian kuumaa kahvia :D

   Poista
 8. Aivan ihana! :D varsinainen kahvikatti. Aika jännä, että kisulle maistuu kahvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andromeda, nähtävästi aika monelle kisulle maistuu kahvi. Nähtäväksi jää, muodostuuko Cisulle ihan aamukahviperinne! Ainakaan tänään ei näyttänyt muodostuvan, mutta voihan olla, että hän käy päivällä nuuhkimassa kahvimukia, jos (kun) se ei ole astianpesukoneessa.

   Poista