sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Lellikissan vaistot

Juuri kun eilen kehuin Cisun sairaanhoitajan vaistoja, niin tänään täytyy kertoa, että villieläinvaistot ovat sitten vähän miten sattuu tuolla meidän suojattua elämää viettävällä lellikissalla.


Eilen illalla Cisu pyyhälsi kovaa vauhtia halki olohuoneen ja hyppäsi sohvannojalle tuijottamaan valppaana ulos pellolle. Siellä oli iso kettu. Kettu kierteli ja kaarteli aikansa, istuskelikin välillä ja häipyi pois näköpiiristä.


Mitä teki Cisu, jonka olisi pitänyt pelätä kettua? Katseli koko illan ketun kaartelupaikan suuntaan ja vinkui ulos. Jos Cisu ei ole vaistoton lellikissa, niin hänellä on todella kova itseluottamus. Kyllä nyt yksi thaimalaissuikula aina ketulle pärjää.


Ja mitä teki Toto? Hänen vaistonsa ovat sitä luokkaa, ettei hän edes ymmärtänyt, mitä kiinnostavaa Cisu sieltä ikkunasta näki. Cisulle on helppo näyttää ikkunan läpi kiinnostavia asioita, mutta Toto ei koskaan huomaa muuta kuin ne asiat, jotka hän on ihan itse havainnut. Kettua hän ei sattunut havaitsemaan, vaikka Cisun perässä ikkunalle tulikin hetkeksi ihmettelemään.

5 kommenttia:

 1. Tokihan Cisu ois yhen repolaisen päihittänyt! :)

  Meillä kans Heron on välillä niin pööpö ettei tajuu yhtään mitä yrittää ikkunasta sille näyttää :D

  VastaaPoista
 2. Ketut ovat viekkaita ja pitkähäntäisiä... Mutta niin taitaa olla kaikesta päätellen Cisukin. On se hyvä että itseluottamus on enemmän kuin kohdallaan:D

  VastaaPoista
 3. Tietysti se on itseluottamus, siis Cisuhan on Koratian kunkku!
  Tulee mieleen Ransu, joka viimeksikin naapurin tullessa koiransa kanssa käymään tuli sisään, alkoi murista ja lähestyi itseään isompaa koiraa muristen hiipimällä. Mietin, että onpa hyvä itseluottamus. Toivottavasti Ransu ei ala muristen lähestyä ketä tahansa vastaantulevaa koiraa.
  Naapurin Blondin tapauksessa Blondi pakeni mammansa tuolin taakse turvaan. Ja se on alkanut pelätä Mustiakin, vaikka Musti on ihan ystävällinen, tulee lähelle ja nuuhkii vain vähän, että kukas sinä taas olitkaan.

  VastaaPoista
 4. Jos se Kettu Repolaoinen oli jo Toton tuttu?

  VastaaPoista
 5. Tasha, niin, Cisu olisi vaikka voinut lähteä ketun kanssa yhdessä pupu- tai peurajahtiin, hänestähän sekin on varsin kissamaista toimintaa, etenkin peurajahti!

  Myrsky, meille on ikuinen arvoitus, onko Cisu rohkea vai tyhmänrohkea - ehkä vähän molempia!

  Saila, ihan oikein koiralle, joka tule tuolla lailla Ransun kotiin. Kamalan röyhkeää käytöstä!

  Naukulan Mamma, mielenkiintoinen teoria! Ei sitä tiedä, keneen Toto on tutustunut karkaillessaan...

  VastaaPoista