keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Koratian kalteva torni

...ja sen kurja, kurja kohtalo.
Muistatte kenties, että ystävällinen Helmi-neito Naukulasta antoi Cisulle ja Totolle taannoin monenlaisia kissantarvikkeita, joita Tottis jopa esitteli tomeran tuote-esittelijän tavoin. Helmin lahjat ovat olleet siitä lähtien aktiivikäytössä: tolppia kynsitään tuon tuosta ja yläkuvassa näkyvä suurhiiri saa Totolta kyytiä.


Kevään tullen erityisen mieluisaksi on muodostunut raapimatolppa, jonka huipulla on tähystys- ja nukkumisteline. Viime viikkoina telineellä on ollut melkein koko ajan ainakin yksi kissa, usein kaksikin. Telineellä voi ottaa nokoset ja silti on valmiudessa katsomaan ulos, jos jotain tapahtuu. Tolppa on tarkoituksella siirretty terassin ovensuuhun nököttämään.


Tai oli. Ensin tolpasta tuli aktiivikäytössä aivan kalteva, ja eilen ihmisiä odotti kotiin tullessa tällainen näky. Ihana tolppa oli katkennut! Pojat juoksivat heti esittelemään tuhoa ja vaikuttivat aivan maansa myyneiltä. Rakas aarre oli tuhoutunut. 
Kun mies yritti tutkia vahinkoja tarkemmin, Cisu huolestui: Et ota mun tolppaa, mä tuun mukaan!


Ja Toto tietenkin perässä. 
Mutta ei syytä huoleen. Onneksi toinen Koratian ihmisistä on insinööri, ja hänellä on jo kuulemma pelastussuunitelma tornin varalle. Ja ellei se onnistu, hankimme pojille ihan varmasti uuden kyttäyspaikan.

9 kommenttia:

 1. O-ou. Eikö mihinkään voi enää luottaa?

  Täällä ollaan kuitenkin varsin iloisia siitä, että tavarat ovat päässeet hyvään kotiin ja käytettäväksi.

  Insinöörille nyt sitten tsemppiä! Pääsiäiseksi pojille uusi torni?

  VastaaPoista
 2. Voi surkeus:(

  Toivottavasti Koratian oma insinööri korjaa tornin, sillä täytyyhän poikien päästä tähystelemään!

  VastaaPoista
 3. Hurjaa mikä jännitysnäytelmä, ja pojat niin fyysisesti tolppatouhuissa mukana :-D
  Vaikuttaa vähän siltä, että mitä tahansa Insinööri yrittääkin tolpalle tehdä, mukana seuraa kaksi iilimatomaista apuria. Tsemppiä askartelupuuhiin, se ei aina ole helppoa, kun on kymmenen kiloa innokasta apuria mukana!

  VastaaPoista
 4. Voi hurjistus mikä onnettomuus. Toivottavsti teidän insinöörillä on kätevät kädet ;) Tartteehan sitä katselutorni olla.

  VastaaPoista
 5. Huh, toivotan voimia insinöörille! Eiköhän tolppa korjattavissa ole, mutta insinööriä saattaa rasittaa enemmän tolpan huolestuneiden omaisten osallistuminen korjausprosessiin :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! Mihinkään ei tosissaan voi enää luottaa, ei tolppiin eikä ihmisiin. Ensin tolppa hajosi ja sitten ihmiset unohtivat Cisun synttärit. Kamalaa, kamalaa. Toivottavasti tolpankorjausoperaatiohon sentään voi luottaa. Insinööri on jo suunnitellut, millaisilla puuosilla hän vahvistaa tolppaa. Voin kyllä veikata, että tässä keskustelussa ollaan oltu oikeassa: insinöörin pitää varoa, ettei hän vahvista tolppaa vahingossa myös tolpan huolestuneiden omaisten hännänpäällä. Huolestuneet omaiset esittelivät taas tänä aamuna tornin jäännöksiä: Katsokaa, rikki on!

  VastaaPoista
 7. Me pidämme etenkin tuosta kuvasta, jossa näkyy harmaahaalarinen päätön herra työskentelemässä tolpalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kuvasta siis oli kyse:

   http://4.bp.blogspot.com/-o-DF8P_Py5E/T3x4uuQTS2I/AAAAAAAAGyg/lXqwnfsr0a4/s1600/tolppa3.JPG

   Piti tulla selventämään ja katsomaan kuvaa uudestaan, kun siinä on sellaista tekemisen meininkiä sekä hyvää vääntöä. :D

   Poista
  2. Hih, siinä kuvassa on kaksi kirjaimellisesti päätöntä herraa ja yksi muuten vaan päättömästi käyttäytyvä! :D

   Tolpan kohtalo on koskettanut Cisua ja Totoa kovasti. He nukkuivat eilen päiväunet murheellisena tolpanjämien päällä maaten. Onneksi tolppaan hankittiin jo tänään uudet ruuvit, nyt puuttuu enää vain yksi kunnostusosa!

   Poista