tiistai 1. marraskuuta 2011

On/Off


video


Cisu ja Toto viettävät nykyisin suuren osan päivästä kyttäämällä hiljaa ja liikkumatta terassin oven luona. Terassilla on alkanut lennellä runsaasti pikkulintuja, ja se on niin jännittävää, että kissat tuntuvat melkein pidättävän henkeään.


Aina tiettyyn rajaan asti - sitten kun bongarin maltti on mennyt, sen kyllä huomaa. Minä vietän suuren osan päivästäni varoittelemalla: "Kulta, varo sun pää irtoaa!" Varsinkin Cisun käkättävä pää tuntuu usein olevan vaarassa; myös hännänpäiden kiinni pysymistä on välillä syytä epäillä. En ole ihan varma siitäkään, mitä lintutelkkari tekee kissapolojen verenpaineelle.


video


Pst. Minäkin olen ollut viime aikoina vähän kiihtynyt, koska kirjablogini on siirtynyt tästä päivästä lähtien A-lehtien Lilyyn. Muut blogini jatkavat ennallaan.

16 kommenttia:

 1. Kohta ne oppivat visertämään kuin linnut!

  VastaaPoista
 2. Enpä ole ennen ihan noin tehokasta käkätystä kuullut enkä nähnyt! Ihme, etteivät sänkyyn vetäytyneet kissani tulleet katsomaan kuka täällä käkättää ja maukuu - taitavat olla liian väsyneitä johtuen koirien äskeisestä vierailusta.
  Voi noita. Elämä on niin jännittävää Koratiassa! Sekä ihmisille että eläimille :-)

  VastaaPoista
 3. Ei hemmetti, tuommoinen telkkari on oiva keksintö. Eikä siitä tarvitse edes maksaa lupamaksuja! Ihan parasta tosi-teeveetä kissoille:D
  Tosin tuo voi tosin olla vaarallisen koukuttavaa...

  ps. Onnittelut uudesta työstä.

  VastaaPoista
 4. PS, toivottavasti ei käy ainakaan niin että linnut alkavat käkättää ja mähmättää kuin kissat, siinä tapauksessa meiltä kaikilta menee hermot ja kuulo.:D

  Saila, oikeastiko et ole? Hmmm. Ehkä koratialaiset ovat käkätyksen ja mähmätyksen suhteenkin aika kovaäänisiä. He lähettävät sympatiaterveisiä Mustille ja erityisesti Ransulle. Koiravierailun suunnilleen pelottavinta, mitä C ja T voivat kuvitella!

  Myrsky, välillä tuo lintu-kissa-ohjelma tarjoaa tositelkkaria ihan ihmisillekin. Aika pelottavaa ohjelmaa tosin. :) Yhtenä yönä heräsin siihen, että jompikumpi moukula murisi ja raapi ikkunaa. En ole varma, haluanko tietää, millainen kauhuelokuva ikkunasta silloin näkyi... Kiitos onnitteluista. :)

  VastaaPoista
 5. Vikkelä lähtö tuli eka kuvassa. Ihanaa katsella muiden kissoja.

  VastaaPoista
 6. Mayo, Cisulle ja Totolle tulee aika usein vikkelä lähtö milloin mistäkin syystä. Joskus on aika pelottavaa, kun itse jää vikkelän lähdön alle. :)

  VastaaPoista
 7. Uskomaton käkätys! Ja vauhtia piisaa :)

  VastaaPoista
 8. Naukulan Mamma, juu, on/off leimaa täällä kaikkea kissamaista toimintaa. Tällä hetkellä kaikki Koratian miehet ovat sammuneet yhteen pinoon sohvalle, mutta sitä ennen kissamiehet rynnistelivät niin, että kuulosti kuin meillä kirmaisi hevoslauma eikä kaksi pientä kissukkaa.

  VastaaPoista
 9. Olisin halunnut vielä kuulla tuon jokseenkin absurdin "Kulta, sun pää irtoaa" kaiken muun hilpeyden seassa. Tämä oli kokonaisuutena yksi bloginne kaikkien aikojen hervottomimpia päivityksiä, jota olen nauranut tuntikausia. Ja on kyllä kumma, mikä jytke noista kissankäpälistä voi lähteä. :D

  VastaaPoista
 10. Jopa oli tehokasta käkätystä ja jolinaa! Kyllä pojat ovat tohkeissaan :D Unna on kytännyt viime päivinä ikkunoita samanlaisella antaumuksella, mutta käkättelyn sijaan hyppää lattialta lyömään ruutua linnun pyörähtäessä ikkunalaudalla. Saa sitä sitten ihmetellä, miksi kaikissa ikkunoissa on käpälän jälkiä...

  VastaaPoista
 11. A. Cantius, itsensä nolaamisen raja menee Koratiassa siinä, että ihmisten pehmeäpäiset höpinät pääsevät joskus tekstiin asti, videoihin niitä ei huolita. ;) Olen iloinen, etteivät kissat osaa kirjoittaa ja tule kertomaan, miten kummallisesti heille puhutaan.

  Ella, meilläpä ei hallita ruudun lyömistä ollenkaan! Nenän jälkiä sitten löytyy ikkunoista sitäkin enemmän. :D Tai tuossa terassin ovessa taitaa olla tassunkuviakin, kun kissoilla on tapana myös kohottautua hyvin varovaisesti ja seistä etutassut ikkunalla kurkkimassa tirppatilannetta.

  Katselin ja kuuntelin videot eilen muuten parikin kertaa. Cisusta kaamea käkätys ja kiihtynyt ulina on ihan normaalia. Oli molemmilla kerroilla ihan koneen vieressä, mutta ei ollut moksiskaan, vaikka koneeseen oli piiloutunut kaksi kiihkoilevaa kissaa.

  VastaaPoista
 12. Täällä kissat meinasivat seota kun katseltiin tätä videota. Kyllä meidänkin Pietari käkättää linnuille, mutta ei se vedä vertoja tälle!

  Ihania kissoja :)

  VastaaPoista
 13. Koratiassa ollaan ilmeisesti kovin hienovaraisia ikkunoiden suhteen. Aamulla ei muuten ole kivaa herätä "TSONGK!"-ääneen, joka syntyy, kun kissa pomppaa lattialta etukäpälät ikkunaruutuun iskien. Koratian hallitsijoilla ei toki ole tarvettakaan käyttää moisia voimakeinoja, kun on noin hyvät tipujen seuranta paikat muutenkin :)

  VastaaPoista
 14. Ei meidän kelmit nyt ihan noin kovasti käkätä ja ulise! Tosin hehän ovat sikäli epäonnekkassa asemassa, etteivät pääse tirppoja vaanimaan. Täällä meillä päin niitä pyörii muutenkin melko vähän. Mutta onpa teillä hieno ikkuna! :O

  VastaaPoista
 15. Lintu-tv on ihan ykkösviihdettä!

  Talvella "toiselta kanavalta" tuleva ohjelma "kuinka orava tekee kaikkensa ärsyttääkseen ikkunan takana olevia kissoja" on myös ihan jees, tosin siinä yleensä tulee kolhuja katsojille...

  VastaaPoista
 16. -p-, pahoittelen kissojenne mielenrauhan häiritsemistä!

  Ella, hui, TSONGK kuulostaa jopa vampyyrikissaakin pelottavammalta! Ei, meillä ei kuulu tuollaisia ääniä, vaikka muuten rymisee ja ryskyykin.

  Lefa, teidän pitää testata kelmien reaktioita tirppojen suhteen! Ei meilläkään mikään muu kuin lintu saa tuollaista sekopäisyyttä ja mekkalaa aikaiseksi. :) Talostamme löytyy yksi erkkeri-ikkuna, jossa on ulkopuolella ruudukko. Ilmeisesti ihan tätä harrastusta varten suunniteltu: kissat näkevät ikkunasta kolmeen suuntaan ja linnut voivat laskeutua ruudukolle härnäämään. On ollut kaukokatseinen arkkitehti joskus 80-luvulla. ;)

  Viivi, nyt täällä ollaan kyllä kateellisia! Meillä ei nähdä IKINÄ oravaohjelmaa, vain syyskesällä metsässä mutta ei koskaan kotoa käsin. Kyllä siellä kelpaa, kaksikanavainen telkkari!

  VastaaPoista