tiistai 8. marraskuuta 2011

Sota ja rauha

video


Lötköttelysunnuntain jälkeen tuli lötköttelyalkuviikko, mutta kyllä täällä on rauhan vastapainoksi vähän taisteltukin. Siirsimme raapimatolpan pääasiallisen lintubongausikkunan eteen, ja tolpan herruudesta onkin sittemmin käyty mittelö tai pari päivässä.


Videolla näkyvä ottelu on oikeastaan vain ottelun aavistus. Yleensä Cisu ei suhtaudu Toton huipulla oloon ollenkaan noin sävyisästi, hieman tassulla tavoittellen. Ei, tolpan anastaminen on sen verran vakava rikos, että usein Cisu ihan huutaa ja puhisee veljelleen, jos hän uskaltaa tavoitella valtaistuinta. Cisu ja Toto ovat kuitenkin sen verran mainettaan varjelevia, ettei yhtään huutoriitaa ole tallentunut nauhalle.


Kumpi tahansa moukula tolpalla onkin, hän pyrkii levittäytymään mahdollisimman suureksi, ettei vaan joutuisi jakamaan aitiopaikkaansa toisen lintubongarin kanssa.

7 kommenttia:

 1. Hah! Cisu on aika ovela. Me blogin lukijat emme tietenkään usko, että Cisu osaa olla kotidiktaattori, kun ei siitä kerran ole mitään todistusaineistoa, ihania rapsutuksenkerjäilykuvia vain. Lutunen pikku Cisu!

  Tuon tolpan kanssa on varmaan sama juttu kuin ystäväni koirilla. Ostin niille yhden lelun ja kun mietin, että olisi pitänyt ostaa kaksi (koiria on kaksi), sanoi niiden isäntä, että ne saavat kyllä paljon enemmän liikuntaa ja touhua yhdestä lelusta - kun tappelevat siitä koko ajan.

  VastaaPoista
 2. Cisu yrittää kontrolloida julkisuuskuvaansa sen minkä itse pystyy. :) Se unohtui kertoa, että toisinaan Totokin on niin vallanhaluinen, että huutaa varoitushuutoa Cisulle: aion syöstä sinut vallasta!!! Koska Cisu on kuitenkin Koratian ylin kaikin tavoin, on Toto välillä hyvin järkyttynyt uskallettuaan uhmata Kunkkua. Varoitusulinan jälkeen Toto saattaa kipittää syliini ja puistatella itseään. Huh, melkein haastoin riitaa isoveljelle!

  Tuo on ihan totta, yksi lelu on parempi kuin kaksi. Vaikka kuinka yrittäisi hajauttaa leikkejä antamalla kaksi lelua, on paljon hauskempaa sekaantua toisen leikkiin kuin leikkiä omalla lelulla.

  VastaaPoista
 3. ♥ Valtaistuimen (yhden niistä) valloittaminen on vakava paikka!

  VastaaPoista
 4. Sijaiskodinkin ehdotus olisi ollut toisen tolpan hankinta, mutta yhdestä tolpasta lienee enemmän mielenkiintoa ja puuhaa kahdelle kissalle:)

  VastaaPoista
 5. Just, niin kovin tutun näköistä... Joskus pienikin kissa onnistuu valtaamaan aika ison alan niin halutessaan..

  Videon aluksi oli nähtävissä häivähdys tankotanssiakrobatiaa!

  VastaaPoista
 6. Naukulan Mamma, valtaistuimen valloittaminen on vakavaa puuhaa, mutta istuimella rauhassa oleminen taas niin mukavaa, että ihan hurisuttaa itsekseen. <3

  Myrsky, ainakin meillä, kun kaikki pitää jakaa (lue: kaikesta taistellaan) yksi on parempi kuin kaksi. Eihän niitä tolppia tosin liikaa voi olla, mutta ne on parempi hajasijoittaa kuin laittaa riviin. Tuon ikkunan edessä olevan kiipeilytolpan vieressä on kyllä jakkara, joka oli ennen oiva paikka lintujen katseluun. Se on kuitenkin tolppaa kovempi ja matalampi, nyt se ei enää kelpaa ollenkaan.

  Viivi, aika USEIN pieni kissa valtaa VALTAVAN alueen! :D Ja aika usein kissat myös tankotanssivat. Cisu onneksi kieppuu tolppien ympärillä, mutta Totoa kiinnostavat ihmisten jalat, erityisesti jos niissä on villasukka.

  VastaaPoista
 7. Teilläkin pitäis olla tipubongauslipasto, ei tarviis nähistä. Tai siis, ei tarviis nähistä siitä syystä, ainahan syitä toki löytyy muitakin...

  VastaaPoista