lauantai 19. marraskuuta 2011

Koratin uudet vaatteet

Olipa kerran pieni Toto-kissa. Hän asui Koratian kissavaltiossa ja oli melkein puoli vuotta viipottanut ympäriinsä nakuna. Oli näet käynyt niin, ettei hänen vanha pantansa kestänyt vesikupissa uittamista, puremista ja repimistä, eikä etenkään Toton isoveljen Cisun takajalkatömpsytystä. Vanha panta - ja se oli jo kolmas, vaikka Toto on kaksivuotias! - hajosi ja alkoi ihana vapaa nudistikausi. Koratian ihmisasukkaat yrittivät kyllä ostaa Totolle uuden pannan, mutta mikään ei kelvannut. Tarjolla on vain mustia, mutta sellainen oli jo veli Cisulla, kuululla koratekalla. Toinen vaihtoehto olisi ollut punainen panta, mutta Toton ei haluttu näyttävän tytöltä tai joulutontulta.


Niinpä hän näytti nakupelleltä ja nautti luonnonkauniista tilastaan.


Kunnes eräänä aamuna... Toto, joka tunnettiin myös nimellä Toto Tottis Tottiainen, oli juuri aamupesulla oman pahvisen kuninkaanlinnansa edessä, kun...hänen ihmisisäntänsä sieppasi hänet ja ripusti hänen kaulaansa upouuden pannan! Pannasta roikkui nimilappu, jossa luki Toto, ja sen alla oli peräti kaksi puhelinnumeroa. "Sinulla on taas identiteetti", sanoi ihminen ja päästi Toton vapaaksi.
Toto Tottis Tottiaisen olo ei ollut yhtään vapautunut, vaan hämmentynyt. Ihmiset olivat onnistuneet löytämään niin napakan pannan, ettei sitä voinut purra, kiskoa eikä repiä! Kummallista.


Toto painui pohtimaan panta-asiaa pahvitalonsa pimeyteen.
Sinne tuli salamavalo, joka paljasti: uusi panta on kauniin päivänsininen ja laadukasta nahkaa. Heleä ja kesäinen väri, tällä pannalla on hyvä mennä keväällä mökille veneilemään!
Toto ei ollut silti ollenkaan vakuuttunut. Hänestä oli ollut paljon hauskempaa olla naku, sillä naku kissa livahtaa ihmisten käsistä pannallista kissaa paljon helpommin. Mutta ihmiset pysyivät tiukkoina. Juuri tuon livahtelun takia Toton pitäisikin pitää pantaa koko ajan.

Ihme ja kumma, pian panta tuntui ihan luontevalta, ja Toto kurkisti ulos majastaan.
Hän paneutui lempiharrastukseensa lintujen katseluun ja unohti koko panta-asian.Onneksi hänen mustapantainen veljensä Cisukin unohti pannan pian. Aluksi Cisu oli nimittäin pannasta hyvin kiinnostunut ja nuuhki sitä alinomaa. Tämä  kun ei ole mikä tahansa panta, vaan kahden kissan ja yhden koiran hajuterveisin höystämä ja - iiiiik! - tyttökissa Bellan vanha.


Sen pituinen se. Nakupelleilyn aikakausi loppui. Toto ei näytä tytöltä, mutta kantaa tyttöjen pantaa, onneksi poikien väristä. No, kissalle jolla on myös mm. koirien pelastusliivit, tuo ei ole luultavasti enää kuin pieni lisä häpeällisten asusteiden määrään.

13 kommenttia:

 1. Oi, Totosta tuli meripoika! Ihana Marius-Toto.

  VastaaPoista
 2. Totolla on niin muhkean miehekäs niska, ettei sitä tyttöjen vanha panta muuta miksikään. Näin on.

  VastaaPoista
 3. Mainio tarina! Olen lukenut varmasti huonompiakin lastenkirjoja :) Suosikkikohtani oli se, jossa Toto kurkisti majastaan ja pian kaikki olikin jo hyvin. Ja miksipä ei olisi, kun on noin raikkaan värinen panta noin komealla kissalla?

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavaa, että panta on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi! Ja hei, sininen on "poikien väri" (vaikka en erityisemmin pidäkään värien jakamisesta eri sukupuolille sopiviksi), joten Bellan voisi pikemminkin sanoa pitäneensä hetken poikien pantaa, eikä suinkaan toisinpäin. ;)
  Tottis näyttää tosi komealta uudessa pannassaan!

  VastaaPoista
 5. Saila, jee, taas uusi lempinimi! Voin kyllä hyvin kuvitella meripoika-Tottiksen, siis Mariuksen, katselemaan (jännityksestä vapisevana) merta laiturille.

  Marjis, muhkeudesta puheen ollen, se piti vielä laittaa tekstiin, että Totolla on myös niin pörröinen turkki, että panta ihan uppoaa siihen. Panta ei kuitenkaan lainkaan kiristä Totoa, se on moneen kertaan testattu, vaikka näyttääkin siltä.

  Ella, kiitos. :) Tuo väri on tosi kiva, ja hauskaa on myös se, että Cisulla oli sininen panta ennen kuin hän yleni mustan vyön koratekaksi. Totollakin on siis toivoa!

  Ruusu, ei meilläkään tykätä värien sukupuolittamisesta, mutta tässä tapauksessa punainen ei tullut kysymykseen. Punaiset pannat olivat joko sellaista blingblingiä, etten huolisi sellaista edes maailman söpöimälle tyttökissalle, tai sitten voimakkaan joulunpunaisia, ja se taas on kaunis väri, mutta tuollaiseen harmaaturkkiin yhdistettynä... Riittää, että meillä mies kutsuu Totoa muutenkin tontuksi, kaikkien ei tarvitse. :)

  Tuo uusi sininen panta on kaikin puolin passeli, kiitos vain Bellalle, kun luopui siitä! Toton ei ole nähty kiskovan pantaa kertaakaan ja se on selvinnyt myös ekasta painiyöstä kunnialla. Olemme toiveikkaita, jospa tämä panta kestäisi edeltäjiensä paremmin!

  Panta muuten tekee körmyniskasta aavistuksen verran siromman. Toto näyttää taas kissalta eikä harmaalta karhunpennulta.

  VastaaPoista
 6. Onnea! Toivottavasti panta kestää tulevan venekauden seikkailut - viime kesän soutuveneretki oli koettelemus.

  VastaaPoista
 7. PS, en ole aivan varma, auttaako mikään panta, pelastusliivi tai edes taikasauva siihen, että kissat suoriutuisivat soutuveneilystä kunnialla. :D Sitä venekoettelemusta tulee kyllä usein muisteltua, toivottavasti kissapolot eivät muistele sitä.

  VastaaPoista
 8. Onpas hieno, vaikka ilme ei ihan vielä vakuuttanut siitä, että tämä panta on oikeasti ok....

  VastaaPoista
 9. Viivi, selvästi oli kyllä ensin epäilystä ilmassa, mutta nyt pannankantaja ei uutta sinistä asustetta huomaakaan. Hyvä niin! Ainakin viime keväänä Tottis aloitti karkausyritykset heti kun päivä hieman piteni ja vaikkei se kauan mennytkään, tuntuu turvallisemmalta, että on puhelinnumeroinen panta päällä. Ja on siinä tosiaan sekin hyvä puoli, että pannallisen melkein-karkulaisen saa usein paremmin kiinni kuin nakupellen.

  VastaaPoista
 10. Kyllä on hieno! Nyt kelpaa lähteä ihan minne vaan.

  VastaaPoista
 11. Myrsky, toivottavasti Toto ei kuitenkaan lähde ihan minne vaan. :) Muistoissa on viime talvi, jolloin lähti mielellään jopa lumiselle pihalle. Mökille Toto lähtisi varmasti mielellään pitkästä aikaa, vaikkei olekaan veneilykausi. Kelpaisi reissata, kun on hieno uusi asustekin.

  VastaaPoista
 12. Hieno panta! Pikkuveljelle sopii hyvin tuo väri :) Ihana tarina ♥

  VastaaPoista
 13. Naukulan Mamma, kiitos. Pikkuveli on nyt hyvin komea ja huoliteltu ja kävi äsken jopa testaamassa, voiko pannan kanssa saunoa. Voi. :)

  VastaaPoista