maanantai 24. toukokuuta 2010

Villi ja Vakaa

Niin tässä kuin muissakin blogeissa on puhuttu viime aikoina kahden tai useamman kissan samanaikaisesta ulkoiluttamisesta. Monet ovat olleet sitä mieltä, että se on hyvin hankalaa tai jopa mahdotonta yhden ihmisen voimin. Minä olen usein kommentoinut, että meillä kyllä sujuu nykyisin hyvin. Vielä viime kesänä Toto pelkäsi ulkona ja ulkoiluttaja joutui rämpimään Toto sylissä Cisun perässä, mutta nyt molemmat kissikset viipottavat reippaasti ja vielä useimmiten samaan suuntaan.

Ainakin yleensä. Totta puhuen meilläkin on joskus ulkoiluongelmia, sillä välillä vanha, ulkona vain kököttämään pystyvä Toto tulee esille. Kökö-Toto saattaa unohtaa liikkumisen aivan yhtäkkiä ja jäädä paikoilleen vaikka kesken liikkeen. Hän oli tässä asennossa varmasti kaksi minuuttia ennen kuin arvioi, että voi siirtyä pois terassilta ja laittaa nurmikolle muutakin kuin yhden tassun.

Mutta toisaalta - miksi kastella kallisarvoisia tassujaan nihkeässä nurmikossa, kun kuivia kiviäkin on tarjolla?
Ja vaikka sinne nurmikolle joskus menisikin, miksi siellä pitäisi koko ajan liikkua.

Samaan aikaan toisaalla. Toiset meistä on luotuja kulkemaan...


ja nykimään fleksiä.
Onneksi pojat ovat joskus kiinnostuneita samoistakin asioista. Kummallakin on seitsemän metrin fleksi ja joskus, kun he ovat 14 metrin päässä toisistaan, ulkoiluttajalla on aikamoisia haasteita kerätä joukko kokoon. Usein se käy niin, että Toto on välillä vapaalla jalalla ja ulkoiluttaja käy kaappaamassa Cisun syliin ja kuljettaa hänet lähemmäs muita ulkoilijoita; toinen vaihtoehto on huutaa toinen ihminen avuksi... Onneksi asumme rauhallisessa paikassa, niin etteivät pienet vapaana olot tms. ulkoilusählingit aiheuta vaaratilanteita. Ja koska pojilla on kuitenkin valjaat, ei vapaana olija usein edes huomaa, ettei fleksin päässä hetkellisesti olekaan ketään.

Vaan osaa se veli Vakaakin olla aika villi. Tässä on Toton näkemys siitä, millaista naamaa myyrille pitää näyttää. Kyllä on myyrät nyt kovilla, kun yksi luimistaa ja toinen suhauttaa kotikoloon.

6 kommenttia:

 1. Hui! Toto-pnatterilla on hurrrja ilme! Hui! HUI!!

  VastaaPoista
 2. Toto sanoo: vaikka minua pidetään usein hyvin kilttinä ja hellänä, olen oikeasti SUURI, HURJA JA PELOTTAVA!

  VastaaPoista
 3. No höh, Totohan selvästi huomasi ekassa kuvassa, että kuvaaja ottaa kuvaa, ja silloin pitää strike a pose, ja olla vähintään 2 minuuttia liikkumatta, että kömpelö kuvaajahenkilökuntakin ehtii mukaan tilanteeseen.

  Mauno saa pahimmat kökötyskohtauksensa nähtyään pulun. Se voisi olla paikallaan luultavasti tuntikausia, mutta henkilökunta hermostuu yleensä noin 5 minuutissa ja alkaa höpöttämään, mitä Mauno puolestaan paheksuu syvästi - kuinka kukaan voisi metsästää, kun vieressä seisoo vuoren kokoinen höpöttävä valas? Vaani siinä nyt sitten pulua muka huomaamatta.

  VastaaPoista
 4. Nyt Toto on tyytyväinen: ensin hänen ilmettään ymmärrettiin hui-kauhistua ja sitten huomattiin, että hän vain poseeraa eikä suinkaan köki ja jumita pihalla.

  Mutta voi Maunoa! Se ei kyllä kuulosta ollenkaan hyvältä, että hurja, ovela, taitava mau-metsästäjä joutuu metsästämään höpöttävän valaan kanssa! Tosiaankin hyvin paheksuttavaa. :D

  VastaaPoista