maanantai 24. toukokuuta 2010

Toton taikamatto

Kun astelee portaat meidän yläkertaan tai tulee yläkerran kylppäristä, näky on usein tällainen. Yläkerrassa, portaiden yläpäässä ja kylppärin oven edessä, on pörröinen villamatto ja siellä hellyydenkipeä Toto. Toton mielestä kukaan ihminen ei saa astua tuolle matolle hellimättä häntä. Siksi hän kiiruhtaa yläkertaan menijän edelle tai päivystää kylppärin ovella valmiina... kellahtamaan ja tarjoamaan rapsutettavaksi
mahaansa

ja leukaansa. Kaikki Toton tavanneet tietävät, että kuvassa kuuluisi olla mukana kovaäänistä kehräystä.
Saiskos vielä lisää?

Matto on ollut meillä viime syksystä, mutta sen taika ei laannu. Toton nähdään ani harvoin kulkevan maton yli kellahtamatta. Sen sijaan hänet nähdään matolla ketarat ojollaan monta kertaa päivässä, ihan joka päivä. Cisu sen sijaan on maton kellahdussilitysominaisuuksille aivan immuuni.
Täytyy toivoa, että taikamatto antaa Totolle turvaa loppuviikosta. Olen nimittäin lomalla ja aion tehdä jotakin ennen kuulumatonta: lähteä pois kotoa muutamaksi yöksi. Saa nähdä, miten perheen pojat pärjäävät keskenään. Kun mies on ollut reissussa, kaikki on yleensä mennyt aivan rauhallisesti. Siis yleensä - joskus Cisu ja Toto ovat parkuneet pitkin yötä ja etsineet kadonnutta kaveria. Peukut ja tassut pystyyn, etteivät he tällä kertaa pistä ihan ranttaliksi!

4 kommenttia:

 1. Onpas kaunis matto. En ihmettele että Toto siihen kellahtaa, itsekin haluaisin..... ;)

  VastaaPoista
 2. Sehän on ihan oikean värinen!

  VastaaPoista
 3. Joo, on siinä kiva kölliä, olen testannut! :) Maton saa Ikeasta, siitä vaan kaikki taikaköllimatto-ostoksille. ;)

  Onneksi matto tosiaan on harmaa, sillä kuten on jo usein tullut ilmi, meidän pojat rakastavat omaa väriään. Sen sijaan, jos matto olisi vihreä, se olisi kauhea katastrooffi ja Toto joutuisi luultavasti hyppäämään aina myrkkymaton yli. Vaikkei kissojen värinäkö ole kai kovin kummoinen, Cisu ja Toto ovat aina sitä mieltä, että harmaa on jees ja vihreä on hyi. Mystistä.

  VastaaPoista
 4. Heh, meidän kisuilla taas on pikkiriikkinen vihreä pörröinen wc-matto, joka pyörii aina siellä sun täällä pois suihkun tai oven tieltä. Kissojen on aina pakko asetella takamuksensa juuri sen maton päälle vaikka se olisi ihan rutussa ja postimerkin kokoinen, varmaankin sitten siksi että se on vihreä. (No ei, vaan eihän kissa nyt voi lattialla istua! ;)

  Minäkin haluaisin tuollaisen ison pörröisen maton :) Ehkä sitten joskus isompaan kotiin.

  VastaaPoista