torstai 13. toukokuuta 2010

Avara luonto

Arvatkaapas, mihin tässä ollaan lähdössä!

Tietenkin vuorikiipeilemään! Pihaltamme pääsee suoraan metsään ja suurelle kalliolle, ihmisenkin mielestä lähes vuorelle. Koratian kuninkaat Cisu ja Toto päättivät tänään, että on aika laajentaa reviiriä ja vallata myös tuo vuori Koratialle.
Toto pohtii, miten kalliolla on tarkoitus liikkua.

No tietenkin juuri jyrkimmästä kohdasta astelemalla.


Seis! On aika jättää vuorenrinteelle Hallitsijan merkki ja Valloittajan terveinen: Cisun kaikkien aikojen ensimmäinen puskapissa.
Siinäkös riitti ihmeteltävää. Kehuimme Cisua kovin, koska olisi kovin kätevää, jos herra hienohelmat joskus ymmärtäisivät, että ulkonakin voi pissiä...

Metsän tarkkailua kissaperspektiivistä.

Ja seikkailu jatkuu. Toto käveli määrätietoisesti puunrungolla, mutta näytti aika hämmästyneeltä, kun polku loppuikin yhtäkkiä.
Etsi kuvasta kissa. Pelastusliivit olisivat kyllä olleet hyvä tunnistinapu, koska Koratian kuninkaat tuppaavat olemaan ulkona kovin maastoutuvia, sopeutuvaisia luonteita kun ovat.

Kotiin palasi kaksi onnellista mutta väsynyttä vuorenvalloittajaa. Tai omasta mielestään ehkä vuorenpeikkoa - kumpikin kiipeilijä katsoi likastuneensa kovin vuorikiipeilyllä ja suoritti hyvin perusteellisen pesun ennen kuin käpertyi kerälle nukkumaan, ehkä uusista valloituskohteista uneksimaan.
Bonuksena hieman erilainen valloittajakuva.
Herra Varis on päätellyt, että savupiippumme on hänelle sopiva valloituskohde. Sieltä näkee kauas ja sieltä on kiva kraakkua koko lähiseudulle, että täällä ollaan! Toivottavasti Herra Varis kuitenkin ymmärtää tulleensa Koratian maille ja käyttäytyy kohteliaasti maan todellisia kunkkuja kohtaan.

11 kommenttia:

 1. Upea kuvasarja - teillä asuu kaksi todella reipasta kissavuorikiipeilijää! :)

  Kollolla on ikuinen väittely lyhtytolpan päällä istuvan harakan kanssa. Kissa istuu ikkunalla tai pihalla ja käkättää harakalle. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ensin ajattelimme, että seikkailusta oli sitäkin iloa, että C ja T olivat hyvin rauhallisia koko illan ja nukkuivat aamullakin aina siihen asti, kun minä heräsin. Mutta ei... Vuoriseikkailu oli herättänyt kaikkien aikojen ulkoiluhimon, ja etenkin Cisu pomppi ja huusi koko aamun milloin minkäkin oven ja ikkunan edessä. Hän myös onnistui karkaamaan ulos, mutta ei onneksi sentään vuorelle asti...

  Linnuille käkättäminen on hauskaa katseltavaa ja kuunneltavaa. Mies kertoi pari päivää sitten, että västäräkki oli härnännyt Cisua pihalla. Lopulta Cisu oli käkättänyt sille pää raivosta tutisten! ;)

  VastaaPoista
 3. Ovatko teidän kissat ulkoilleet noin somasti alusta asti? Me käytettiin eilen katteja ulkona, ekan kerran tänä kesänä, ja lopputuloksena oli kaksi surkeasti mäykyvää, matalana kulkevaa ja ovea kohti pyrkivää otusta...

  VastaaPoista
 4. Leena, tahtoisinpa sanoa, että Cisu ja Toto ovat aina olleet hyvin rohkeita, mutta eivät he kyllä ole... Cisun ensimmäinen ulkoilu vuosi sitten oli tällainen: http://kokolailla.blogspot.com/2009/03/valjastettu.html Mutta todella pian hän kehittyi pelkurista himoulkoilijaksi - välillä vähän liiankin himokkaaksi!

  Toto aloitti astetta reippaammin (http://kokolailla.blogspot.com/2009/06/yhteun.html), mutta joskus loppukesästä hän yhtäkkiä alkoi taas pelätä ulkoilua. Tai ulkona oli kyllä ihan kivaa, jos vain sai istua sylissä... Nyt Totokin on useimmiten todella reipas, mutta välillä tulee yhä kökkimiskohtauksia. Toto ei myöskään onneksi huuda yhtä paljon ulos kuin Cisu, tosin hän yrittää aina karata ilman valjaita matkaan.

  Meillä auttaa varmaan se, että asumme niin rauhallisessa paikassa. Kun kissat olivat viime kesänä siskollani hoidossa, Toto ei ollut suostunut menemään kuin rappukäytävään ja Cisu ei edes sinne. Eli jos he ulkoilevat, ulkoilevat luonnonrauhassa. Rauhallinen paikka lisää myös ihmisillä kissojenulkoilutusmotivaatiota: tuntuisi tyhmältä nauttia itse kauniista päivistä omalla pihalla ja antaa kissojen olla sisällä. Kissatarha olisi tietty ihan paras juttu, mutta katsotaan, saammeko sellaista koskaan tehtyä, vaatisi muutoksia puutarhaan.

  Sivuhuomautus, voi että Toto on niin pieni ja liikuttava noissa ulkoilukuvissa. :) 5-kuukautinen makkara.

  VastaaPoista
 5. Teillä on kyllä mahtavat maastot ulkoilla, verrattuna meidän surkeisiin pieniin pihapläntteihin.

  Mutta tuo puskapissa, huh, meidän kauhistus. Toivottavasti meillä ei kumpikaan keksi - tai no, Epusta ei liene pelkoa, sillä hän kökkii sylissä ja tuskin siihen alkaa pissimään. Täällä kun muutenkin saa naapureiden kanssa olla tarkkana ja joka tilaisuuden tullen on kovasti vakuutettu, että Mauno EI tee mitään asioita ulkona, vain ainoastaan omalla laatikollaan.

  VastaaPoista
 6. Hih, varo vaan Sitruuna, kuulin juuri kissasta, joka peloissaan pissii emännän syliin. ;)

  Mutta joo, tiedän, ettei citykissan sovi ruikkia minne sattuu. Täällä lähes maaseudulla taas on ollut vähän hassua, että kissan, joka muuten vaikka asuisi ulkona, pitää kiljua kurkku suorana pihalla, että typerät ihmiset tajuaisivat päästää sisäpissalle. Katsotaan, millaisia villipetoja meillä kesän jälkeen on, tänään ainakin taas tuli pihapissat. Sen sijaan vuoriulkoilua ei tullut eikä tule hetkeen, emme halua ehdollistaa Cisua ja Totoa niin että itsekin pitää urheilla ja kiipeillä kallioilla jatkuvasti. Liian laiskat omistajat meidän vuorikiipeilijöillä.

  P.S. En kyllä ymmärrä, miksi naapureita haittaisi edes kaupungissa kaunis kissa pihamaalla, vaikka se puskapissisikin! Hölmöjä naapureita. :(

  VastaaPoista
 7. No ottaen huomioon, että meillä on naapuri jota haittaa jo kissan _kävely_ pihalla, en todellakaan halua, että se myös puskapissisi. Tietenkin tämä samainen naapuri kusettaa omaa koiraansa pihalla, vapaana...

  VastaaPoista
 8. Sitruuna, toivottavasti se on se sama naapuri, joka myös pimputtelee pianoa jatkuvasti. Muuten kyllä kuulostaa, ettei teillä ole ihan maailman parhaat naapurit. ;)

  VastaaPoista
 9. Teillä on kyllä aivan ihanat ulkoilumaastot! Meillä on paljon heikommat, mutta onhan tässäkin sentää metsikköä, jossa kehtaa käydä merkkailemassa. Mäykynen on hallinnut ulos pissailun pienestä asti, mutta Elli on sen verran hieno neiti, että käy vain laatikolla.

  VastaaPoista
 10. Hyvä Cisu!! Puskapissiminen on sen merkki, että nyt Cisu on varttunut äijäksi ja valloittanut VUOREN. Hieno homma!

  VastaaPoista
 11. Nyt kun puskapissiminen jalo ja miehekäs taito on hallussa, Cisu onkin ollut koko viikonlopun sitä mieltä, että hän voisi muuttaa sinne vuorelle. Kuka tekee mitään talolla, jos vaihtoehtona olisi olla ulkona?

  VastaaPoista