maanantai 3. toukokuuta 2010

Hiiohoi! Eli venekauden avaus

Suuri vappuraportti!

Vähemmän vappuhumumaisesti Cisu ja Toto siis pakenivat kaupungin melua viikonlopuksi saaristoon mökille. Arvatenkin he toivat sinne itse hieman humua ja meluakin.

Pojat ovat matkustaneet reilun kolmen tunnin ajomatkan niin monta kertaa, ettei matka enää jännitä erityisemmin ihmisiä eikä onneksi kissojakaan. Matka myös sujuu kerta kerralta rauhallisemmin, joskaan tälläkään kertaa ei täysin vältytty vappuun hyvin sopivalta kuorolaululta, jolla sorretut, kurjat koratialaiset yrittivät päästä autoilun ikeen alta.

Perillä ei ollut ikeestä tietoakaan, onhan mökki pojista ihan maailman paras paikka. Cisu loikkasi autosta vauhdilla ja juoksi suoraan mökin ovelle: jee, taas täällä! Ja jo tuloiltona Totokin ulkoili reippaasti niin aivan rannassa kuin kallioilla sekä metsässäkin. Viime kesänä Toto-parka ei uskaltanut ulkoilla mökillä juuri ollenkaan ja parkui kauhusta jo silloin, kun näki ikkunasta Cisun lähestyvän merta. Nyt Toto viipotti etenkin metsässä niin kovaa, että Cisukin näytti aika hämmästyneeltä: miten tuosta on tullut noin rohkea ja nopea?

Ikävä kyllä valjastelusta ei tullut kuvia, mutta seuraavat kuvat havainnollistavat, että ulkomaailma kiinnosti ja mökkitontin tapahtumia seurattiin aktiivisesti myös sisällä ollessa. Lintu-tv lähetti taas tälläkin kerralla verratonta ohjelmaa!
Viikonlopun kohokohta oli isäni veneen hakeminen talviteloilta. Myös Cisu ja Toto osallistuivat venekauden avaamiseen ja kävivät elämänsä ensimmäistä kertaa veneessä. Ensin he eivät oikein pitäneet kelluvasta alustasta. Toto näytti lähinnä merisairaalta.


Nyt minua kyllä huolestuttaa kovasti!
Mutta jo minuutin päästä oltiin näin pelottomia.Kapteeni Toto veneen sisällä


ja ulkona. Etenkin Cisu oli kovin rohkea. Hän heittäytyi ensin selälleen veneen kannella - eivätkä kauhistuneet kissat tietääksemme pyydä rapsutuksia kesken järkytyksen - ja kieltäytyi sitten lähtemästä laiturilta. Kun kerran sinne oli vihdoin uskaltauduttu, niin miksi lähteä pois ja jättää kiehtovien laineiden tarkkailu alkuunsa?

Pojille tilatut pelastusliivit eivät siis ehtineet vielä vapuksi mukaan, joten tällä kertaa emme veneilleet tämän enempää. Mutta varokoot, ensi kerralla tehdään maakravuista merikarhuja... Se kannattaa jo siksi, että veneilyllä voidaan taata rauhallisia hetkiä: jo lyhyt venekäynti teki pojat pitkäksi aikaa poikkeuksellisen hiljaisiksi ja rauhallisiksi.

Muuten mökkeily sujui tavanomaisesti eli niin, että kissavieraat osallistuivat ihan kaikkeen, kuten jälkiruoan laittoon.
Tai no. Varsinaisiin vappujuttuihin he eivät oikein syttyneet. Kun heiluttelin pojille serpentiiniä ilmassa, Toto ei vaivautunut edes katsomaan ja Cisu taas näytti siltä, että ootko sä ihan pöllö, etkö todellakaan keksi mitään kivaa leikkiä. Serpentiinin ripustaminen seinälamppuun ei juuri auttanut tilannetta.Kyllä mä sulle vappuserpat näytän!


Vappuruokakaan ei maittanut, sillä iltapalalta tähteeksi jäänyt ja keittiön työtasolle lautaselle unohtunut nakinpätkä oli yön aikana viety ansaitsemaansa paikkaan eli viskattu keittiönnurkkaan nahistumaan. Hyh! Ainoa kiva vappujuttu oli vaarin ylioppilaslakin tupsu. Sillä olisi kyllä leikitty vaikka kuinka, mutta vaari oli aika nuiva eikä kulkenut koko viikonloppua kissanlelu olalla roikkuen.

Niin tai näin, elämyksiä piisasi kuitenkin. Ei ihme, että välillä väsytti. Silloin nukuttiin sohvannojalla ikkunan edessä, koska siihen paistoi lähes koko ajan aurinko ja siinä saattoi aina silmänsä avatessaan katsella lintuja. Cisu torkkuu Toton jaloissa.Voitaisko me ryhtyä kokonaan saaristokissoiksi?

14 kommenttia:

 1. Tässäpä vasta oli hauska vappukertomus! Ja aivan mainio kuva merisairaasta Totosta!!!! Aivan kuin silmät kohta tipahtaisivat. xD

  VastaaPoista
 2. Ihana Toto! :) Ja ihana lukea kuinka kissatkin nauttivat reissailusta. Tuleekohan pojista ihan kalastajakissoja kun saavat veneilyyn kuuluvat liivit vielä päällensä :).

  VastaaPoista
 3. Toto-raukka, kaikenlaisia kuvia hänestä julkaistaankin! Mutta silmänpudotusmeritauti oli siis hyvin lyhytaikainen ja sitten vene jopa kiinnosti. :)

  Saa nähdä, millaisia meripoikia Cisusta ja Totosta kasvaa, nyt on haettu liivitkin postista. Reissumiehiä he ainakin ovat, sillä tosiaan nauttivat aina mökkeilystä ja muutenkin tykkäävät kaikenlaisesta kulkemisesta, kunhan on ainakin toinen omista ihmisistä mukana. Ihanat reippaat hömpät!

  VastaaPoista
 4. Voi, miten ihania kuvia taas! :)
  Ei ihme että vähän väsyttää, kun saa viipottaa pitkin saaristoa ja osallistua tärkeisiin asioihin.

  VastaaPoista
 5. Siinä on ollut niin elämysrikas vappu pojilla ettei mitään rajaa. Nuo nojatuolikuvatkin on ihan parhaita! Onko se Cisu joka nuuhkii ikkunankarmin raosta tulevia U-maailman hajuja? Ihan mahtavaa keskittymistä! Eihän tuolle mikään serpentiini nyt voi mitenkään vedellä vertoja.

  VastaaPoista
 6. Pitäisi aina muistaa, että poikia kiinnostavat vain tärkeät ja aidot asiat. Serpentiini ei tosiaan ole mitään verrattuna siihen, että saa ajaa vaarin venettä ja pistää tassun meriveteen. Itse asiassa mikään ei ole mitään siihen verrattuna. Taas tuli mökillä mietittyä, kauanko siellä pitäisi olla, että kävisi niin etteivät pojat yksinkertaisesti suostuisi palaamaan kotiin. Nyt oli taas jo parin päivän jälkeen vaikeuksia saada Cisu valjaisiin kotimatkaa varten, vaikka yleensä himoulkoilija oikein sujahtaa valjaisiinsa aina kun mahdollista.

  Ja olisi se ihmisistäkin ihan kiva idea mökkihöperöityä kauniin luonnon keskelle. :)

  P.S. Saila, kahdessa ekassa kuvassa U-nuuskuttaja on Cisu mutta alimmassa tuolikuvassa nähdäkseni Toto. Ei niistä pysy aina omistajakaan perässä, kun ovat niin samannäköisiä ja tekevät kaiken aina yhdessä ja hyvin samalla tavalla. Peilikuvapojat. :)

  VastaaPoista
 7. Ai söitte sitten nakkeja, jotka ei kelpaa kissallekkaan.... mistäs ostitte..... :)

  t.kipa

  VastaaPoista
 8. Ois muuten kelvannut meillekin moinen wappu! Hieno tarina ja makei kuvia. Ootte epeleitä! Ja rohkeita kans!

  VastaaPoista
 9. Se makkara ei muuten ollutkaan siitä kaupasta kuin yleensä...

  Mutta mikäs on epeli?! Varmaan jotain tosi upeaa ja hienoa ja kaikin puolin mahtavaa. Me nimittäin saadaan kotonakin tosi usein kuulla, että ollaan aikamoisia epeleitä. Aina sitä ei sanota ihan ylistävään sävyyn, mutta kehuksi se on varmasti silloinkin tarkoitettu.

  Vappukin oli tosi epeli homma. Ainoa vika siinä oli se, että se loppui liian pian.

  t. Cisu ja Toto

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanan vastustamattomat kuvat veljeksistä ;) On varmaan ollut jännittävää purjehtia! Siinä ei enää vappukrääsä paljon paina..Hienoa että se meni noin mukavasti!

  VastaaPoista
 11. Kissakaksikolla vauhdikkaampi vappu kuin meikäläisellä 15 vuoteen. Liivikuvia odotellessa...

  VastaaPoista
 12. Saaristokissa on onnellinen kissa, näemmä =) Ihania nuo Lintu-tv -kuvat.

  VastaaPoista
 13. Kyllä, onnellisia ovat saaristokissat, lintubongarikissat ja vappukissat! Aina ihmetyttää, miten Cisu ja Toto voivatkin niin ilahtua mökille pääsemisestä, kun kuitenkin asumme aika maalaisolosuhteissa kaupungissakin. Toivottavasti mökkihurmos ei kovin kärsi, jos ensi kerralla mennään liivit niskassa soutelemaan. ;)

  VastaaPoista