torstai 3. joulukuuta 2009

Yön hiljaisuudessa - ja mäiskeessä

Kuten jo tiedätte, meillä asuu lellikissoja, jotka saavat nukkua yönsä perhepedissä. Pari iltaa sitten olin unohtanut kameran yöpöydälle ja sain (huonon mutta kuvaavan) kuvasarjan yö-Cisusta. Toto nukkuu joskus yksinään esim. sohvalla, mutta Cisu aina ihmisten, useimmiten minun, kanssa. Joskus hän odottaa minua jo valmiiksi sängyssä, mutta useimmiten käy niin kuin tässä kuvasarjassa, minä kun menen meidän perheestä yleensä ekana nukkumaan.

Olin juuri vaipumassa uneen, kun havaitsin, että joku kävelee päälläni. Cisu kaivaa itsellensä pesän, joskus hienotunteisesti kylkeni viereen, mutta useimmiten jalkojen väliin tai vatsan päälle.
Iltapesu!
Alamme yhdessä odottaa unta.
Cisun pää vajoaa lähes näkyvistä. Nukku-Matti on lähistöllä.

"Miksi sinulla on niin suuret korvat?"

Sitten nukutaan, ainakin pari tuntia. Aikaisemmin meillä oli öisin kunnon rallia, mutta jossain vaiheessa yöt rauhoittuvat ja saimme nukkua rauhassa aamuun asti. Viime aikoina olemme kuitenkin taas heränneet mm. siihen, että vatsan päällä on kaksi toisiaan äänekkäästi mäiskivää kissaa, joku (Toto) puree varpaasta tai mustassa yössä erottuu puumamaisesti ympäri sänkyä loikkivan kissan silhuetti. Huoh, sänkymme on trampoliini. Pitäisi vissiin alkaa leikkiä kissojen kanssa enemmän ja tarjota muutenkin kaikenlaisia aktiviteetteja. Nyt kun he eivät pääse enää ulkoilemaan eikä ikkunoistakaan voi pimeyden takia kurkkia - eikä ulkona mitään tapahdukaan näin talvisaikaan - niin kissoille taitaa jäädä vähän liikaa energiaa yöllä käytettäväksi.

8 kommenttia:

 1. Jep,

  aktivointia vaan peliinn niin yöllä nukutaan paremmin :)

  VastaaPoista
 2. Meillä kissa ei suostu nukkumaan muitten kuin tytön sängyssä. Hän käy ensin nukuttamassa tytön ja kun se duuni on tehty, hän tulee tuijottamaan meitä.. ettekö tekin jo vois. Kun me painumme pehkuihin, kissakin menee omaan koriinsa yöunille.

  VastaaPoista
 3. Elina, Aktivointikirjasta on lähetetty toive joulupukille ja kissojen iltakoulu on suunnitteilla. Ilman kirjaa ja tietotaitoakin ollaan harjoiteltu tiettyjä temppuja, temppuilijat hurisevat temppuillessaan. Temppujen lisäksi pitäisi kyllä ihan riehua niiden kanssa, että kuukahtaisivat sitten koko yöksi ensin illan härpän perässä juostuaan. Pitää ryhdistäytyä.

  Elisa, sulla vasta huolehtivainen nukutuskissa on! Ihanan kuuloista :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää tutulta nuo iltarutiinit, meilläkin harmaa nukkuu sängyssä melkein joka yö. Sen suosikkipaikka on meidän tyynyjen välissä, jossa ei tule ainakaan vahingossa potkituksi sängystä pois.
  Joskus olen herännyt kun nukutaan kissan kanssa samalla tyynyllä otsat vastakkain <3

  VastaaPoista
 5. Jotenkin niin tutun kuuloista toimintaa ;) Meillä onneksi yöt ovat nykyään ihmeellisen rauhallisia, tuota yöriekkumista esiintyy vain jos nukkumisrutiineissa on jokin muutos eli jos vaikka valvomme tosi myöhään. Normaalisti kaikki mennään nukkumaan samaan aikaan, Aslan käy halimassa ja puskemassa suullaan (=hampaillaan) varpaat, ja pojat käyvät omaan petiinsä sängyn viereen. En tiedä onko ikä vai aktiviteetit, jokin auttaa ;D

  VastaaPoista
 6. Olisipa meilläkin ihmeellisen rauhallista öisin - viime yönä taas koettiin kello kahden matsi sekä yöralli ihmisten yli. ;) Voi voi. Mutta onneksi se on kausittaista, ehkä pojat pian rauhoittuvat.

  Samalla tyynyllä nukkuva kissa on aika liikuttava. Cisu nukkui ennen Toton tuloa välillä aivan kainalossa tai pyrki esim. tunkemaan päätään leuan alle. Toton saapumisen jälkeen tällaista hempeilyä ei ole ollut kertaakaan, eikä Totokaan ole sellaista kokeillut. Saavat kai toisiltaan tarpeeksi läheisyyttä, kun nukkuvat usein aivan toisiinsa kietoutuneina.

  VastaaPoista
 7. Hmm..Toisaalta Toto on kyllä yrittänyt hempeillä vieraiden kanssa ja tulla kainaloon nukkumaan, mutta Cisu on närkästynyt kovasti moisesta röyhkeydestä ja häätänyt Toton pois. Nim. katkera mökkiseuralainen :)

  VastaaPoista
 8. Ai niin, Toto on tosiaan yrittänyt kainaloida vieraiden naisten kanssa, mutta Cisu ei anna. HÄN on ykköskissa ja hän päättää, kuka hempeilee ja kenen kanssa.

  VastaaPoista