keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Pää kiinni

Cisulla on taas uusi hassu tapa: kun tulen kotiin ja kumarrun avaamaan kengännauhojani, Cisu nousee takatassujensa varaan. Etutassut hän iskee ohimoilleni ja alkaa nuolla otsaani. Hän pitää kiinni päästäni niin kauan kuin vain annan hänen siinä roikkua.


Eriskummallinen tervetulotoivotus. Muuten kaikki on kuten ennenkin aina kotiin tullessa. Kumpikin kissa odottaa oven aukeamista kyyryssä ovensuussa, ja välillä ainakin yksi pinkaisee heti oven avauduttua pihalle karkuun... Kun siitä häslingistä on selvitty, on aika nuuhkia jalkoja, sitten hurahtaa hyväksyvästi ja kiivetä hetkeksi syliin. Ensin Cisu, sitten Toto. Välillä molemmat heittäytyvät selälleen lattialle rapsutuksia varten, ja yleensä aina niin kauas toisistaan, ettei yksi ihminen voi rapsuttaa molempia samanaikaisesti.


Jos kissat huomaavat, että auto on tullut pihalle, mutta ihmiset hidastelevat, he kurkkivat kiukkuisina ikkunasta ja maukuvat: tulkaa jo! Jos taas minä tulen autottomana yksin kotiin, he eivät useinkaan huomaa pihalle saapumistani, vaan juoksevat ovelle usein unenpöpperöisinä ja hämmästyneinä: mistä sä yhtäkkiä tulit? Etenkin yhtäkkisestä kotiintulosta saa osakseen paljon hyväksyvää hurinaa ja lempeää kiehnäystä.


Millaisia tervetuloseremonioita muiden kissat harrastavat?


P.S. Bloggerin kommentointitoiminnossa on jotain häikkää. Onneksi saan kaikista kommenteista tiedon sähköpostiini, sillä jostain syystä kommentit eivät näy blogissa kuin muutaman tunnin tai jopa päivän viiveellä. Esim. eilen tiesin, että yhdessä postauksessa oli kaksi kommenttia ja ne näkyivätkin kommenttikohtaa klikkaamalla - kommenttikohdassa luki kuitenkin "nolla kommenttia". Toivottavasti Blogger palaa pian ruotuun!

4 kommenttia:

 1. Ei oo kyllä tosiaan ollut kehumista bloggerin toiminnassa muutamana päivänä!!!

  Meillä tervetulokomiteaan kuuluvat Nexu ja Fedja, jotka tarkastavat usein ensin olohuoneen ikkunasta tulijat (Välillä myös Ronja on mukana tässä). Sitten nämä kaksi kiiruhtavat eteisen oven taakse naukumaan. Meillä eteinen on erillisen välioven takana, joten vaatteet saa rauhassa riisua, mutta välioven avattuaan kohtaa ihminen kaksi uteliasta kaveria.
  Omistajat saavat usein osakseen pörinä ja kurinapuskemisen.

  Ronja antaa noiden kahden yleensä sählätä rauhassa ja tulee sitten myöhemmin vaatimaan itselleen täyttä huomiota. Sopiva tilanne on esimerkiksi sujahtaa mukaan vessaan...

  VastaaPoista
 2. Juu ei toimi blogger ei :/

  Meillä ovat monesti jo keittiön ikkunassa tuijottamassa. Välillä pääsee kuitenkin yllättämään, jolloin juoksevat unenpöpperöisenä eteiseen. Aslan on ihana kun se on ihan äärimmäisen hidas heräämään, välillä sillä on vasta yksi silmä auki ja koko kissa on ihan pihalla :D Raichu tyytyy tarkistamaan että ei ollut vääriä tyyppejä ja jää hengaamaan muttei tuo itseään tykö - sen vuoro on sitten myöhemmin. Aslan taas nousee kahdelle jalalle ihmistä vasten vähän kuin Cisu ja saattaa maukua että missäs olit, varsinkin jos mieheni tulee töistä.

  Meillä on myös välieteinen, joten pojat eivät onneksi pääse karkaamaan. Kerrostalossa asuessamme kyllä sai joskus jahdata pitkin portaikkoa..

  VastaaPoista
 3. Meillä ensimmäinen kotiintulija saa kaiken huomion ja hellyyden ja hurinat ja pörinät. Kummasti se kissa vain tietää, koska tyttärellä koulu loppuu ja hän on valmiina odottamassa. Jos jostain syystä aika muuttuu puoleen tai toiseen, voi sitä loukkaantumisen määrää ;) Kesken unien herätetty kissa on 'unenpöpperössä' ja myöhästynyneelle tulijalle möksötetään hetki ;))

  VastaaPoista
 4. Hassuja kissoja! :) Kuitenkin ilahtuvat seurasta, mutta parasta (niiden joilla ei ole tapana heti kiipeillä ja pöristä) ensin esittää coolia, että mitäs tässä mun unia/päiväpuuhia häiritään. No, kissat antavat ja ottavat huomiota juuri silloin kuin heille sopii, se on huomattu.

  Väliovi eteisessä olisi parasta mitä voisin toivoa! Toto ei juurikaan karkaile eikä Cisukaan kauas, mutta kyllä siinä vähän aina sydän pamppailee, kun yrittää etsiä sitä pimeältä pihamaalta ja olla niin rauhallisen oloinen, ettei kissa vaan karkaaa vielä kauemmas. Kun maassa oli jo hetken ajan lunta, Cisu pysyi paljon paremmin aloillaan, koska lumi aiheutti paikoilleen jähmettymisen :)

  Cisulla on muutenkin sekin hassu tapa, että jos minä tulen miestä myöhemmin kotiin, joudun oikein kokovartalonuuhkutustarkastukseen. Meille ei ole selvinnyt, missä Cisu epäilee minun iltojani viettävän, mutta selvästi hyvin epäilyttävillä teillä. Jos tulen ajoissa tai edes miehen kanssa samaa matkaa, minua ei nuuhkita ollenkaan yhtä tarkasti. Toissaviikolla mies taas oli 5 päivää työmatkalla ja kun palasi sieltä, kissat olivat hyvin hämmästyneitä, että asuuko toi vielä täällä!

  VastaaPoista