maanantai 9. marraskuuta 2009

Toton uusi ystävä

Eilen oli hyvin jännittävä päivä! Meillä kävi kylässä Oona-koira. Hän tyytyi pyyhältämään ympäri pihaa ja auttamaan innokkaasti haravoinnissa, mutta siinäkin oli tarpeeksi ohjelmaa sisällä talossa olleille koratialaisille koiratarkkailijoille. Kun viimeksi saimme koiravieraita, Toto yritti kurkkia ikkunasta, mutta Cisu pakotti hänet kanssaan yläkertaan pelkäämään. Koirien kanssa ei pelleillä! Tällä kertaa isoveljellä ei ollut auktoriteettia, ja Toto päättikin ottaa tarkemmin selvää, millainen karvakaveri siellä ulkona oikein on.

Varovaista hiippailua...
Ja kurkistus: ooh, ihan oikea koira! Toto oli niin ihastunut näkemäänsä, että tämän jälkeen hän vietti koko loppupäivän eri ikkunoista kurkkien. Välillä Toto seisoi nenä kiinni ikkunassa ja Oona vinkui häntää heiluttaen toisella puolella. Me kyllä leikittäisiin, mutta kun se Cisu on niin hankala!
Herra Hankala ei sentään tällä kertaa piiloutunut yläkerran pöydän alle, vaan kökötti epäluuloisena yläkerran portailla. Siellä saattoi olla itse hämärän piilossa, mutta valvoa silti tyhmänrohkeaa Totoa ja sitä kauheaa mustaa jättiläistä pihalla.
Toin pihatuolit sisälle, jotta ne pääsisivät pesuun ja talvisäilöön. En ehtinyt kuin nakata tuolit eteiseen, kun Toto huomasi, että tässäpä mahtava koirankatseluteline.

Lopulta Toton rohkeus alkoi vissiin harmittaa Cisua. Jos toi aikoo viettää puoli päivää jotain koiratyttöä ihaillen, niin en minäkään voi sitä pelätä. Menen rohkeasti tuolin alle.
Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja koiraystävä lähti kotiin. Sekös Totoa harmitti. Vielä tänä aaamuna hän kävi pari kertaa kurkkaamassa terassioven luona, olisiko se kiva koira kuitenkin vielä siellä. Ei ollut, mutta pitää pyytää se uudelleen. Toto voi kouluttaa Cisua ennakkoluulottomaksi, ettei hänen tarvitse olla aina tällainen koirien suhteen.

3 kommenttia:

 1. Toto taitaa tietää, että kissa on arvojärjestyksessä koiraa ylempänä.. Silti varovaisuus on paikallaan. Mutta ehkä Toto kertoo sen Cisullekin ja kun seuraavan kerran alempikastinen poikkeaa teillepäin, josko he yhdessä jo kohtaavat koiruuden? ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se kissa-koira suhde tuosta lämpenee kunhan Toto saa koulutettua Cisun tarpeeksi.

  Tosi suloinen koira. Jännästi istuskelee ketarat levällään. ;)

  VastaaPoista
 3. Kyllä eilen vaikutti ihan vähän siltä, että koirat voivat käydä ainakin meidän pihalla. Ennen sekin oli Cisusta aivan kauheaa, mutta eilen hänkin sortui kurkkaamaan koiraa kerran ikkunasta. Mikä lipsahdus. Mutta ehkä hän vain tarkasti, ettei villi alempikastinen tärvele Cisun omaa pihamaata. ;)

  Toton uusi ystävä on suloinen koira. Hän on vasta 5-kuukautinen neiti, ja sellaiset voivat istuskella vielä vähän miten sattuu. :)

  VastaaPoista