tiistai 17. marraskuuta 2009

Turhauttavaa, puolin ja toisin

Sitruuna vinkkasi lempinimikeskustelussa, että kissoja voi kutsua myös rukkasiksi. Kieltämättä tässä parin päivän aikana kotona sairastaessa on tullut mieleen, että hansikasnimi sopisi myös noille meidän riiviöille.

Ymmärrän, että kissoilla alkaa mennä hermot, kun on päivätolkulla ihmisseuraa, eikä kuitenkaan ole. Kainaloon kyllä pääsee, mutta leikkikaveriksi ei saa juuri houkuteltua. Ruokahuolto pelaa normaalisti, mutta muuten ihminen, joka vain lojuu kirja tai läppäri sylissä tai katsoo telkkaria, on turhauttavan tylsä.

Eilen riiviöt alkoivatkin osoittaa mieltään. Yläkerrasta kuului kummaa töminää: Toto oli heitellyt kymmeniä kirjoja alas kirjahyllystä (onneksi ei siitä hyllystä, joka on hienosti aakkosjärjestyksessä!). Voi olla, että syy oli vain kirjojen takaa löytyneestä rakkaasta ja kauan kateissa olleessa rottalelussa, mutta miksi hän jatkoi viskomista vielä rotan löydyttyäkin?

Tänään aamulla ehdin jo ihastella, että miten kissatkin nukkuvat noin kauniisti noin myöhäään. Vaikka olin aamuyöstä itse hereillä, kukaan ei huutanut ruokaa eikä muutenkaan kekkaloinut.

Kissoja väsytti, koska jossain vaiheessa yötä he olivat tehneet kovasti duunia: tyhjentäneet kaksi työhuoneen kaappia tavaroista. Ja hiekkaa oli kuovittu siihen malliin, että heti ensi töiksi piti kaivaa imuri esille; millään rikkalapiosysteemillä ei sitä saharaa olisi saatu kuriin. Ja koko aamu ollaan nyt kiistelty siitä, saako sohvan suojakankaiden alle mennä vai ei ja mites se sääntö menikään, onko sohvan kynsiminen suotavaa. Ja peikonlehti, se nyt vaan ei ole kissojenruokaa.

Alkaa tässä ihmistäkin turhauttaa.

Normaalin arjen pitäisi koittaa huomenna, ja ehkä se on hyväksi meille kaikille. Tässä riiviöiden touhuja seuratessa on käynyt mielessä, että mitä jos nuo olisivat koiria, joiden pitäisi päästä ulkoilemaan. Tai lapsia? Ei voi muuta kuin lähettää tsemppaavia terveisiä kaikille sikapotilaille ja heidän kämppiksilleen, mitä lajia sitten ovatkin.

10 kommenttia:

 1. Kylläpäs kissat ovat olleet tehokkaita. Ilmeisesti heidän mielestään touhuaminen on parasta hoitoa. Jos ihmisväki ei itse ymmärrä parastaan, pitää heitä auttaa asiassa vaikka tyhjentämällä kaappeja.

  Toivottavasti normaali päiväjärjestys palaa pian! :)

  VastaaPoista
 2. Huomaavaisia hoitajia ovat: huolehtivat, ettei pääse syntymään makuuhaavoja, kun joutuu heidän jälkiään raivaamaan.

  VastaaPoista
 3. Siis ihan selvästi on henkilökunta nyt laiminlyönyt kissojaan.. Vai kaappien tyhjennystä, oisko se joulusiivouksen paikka?
  Koetahan selvitä myllerryksestä ja arkea ne taitaa kissatkin odottaa. Siis sinun arkea ja heidän lomaa ;))

  VastaaPoista
 4. Ihania veijareita, ihan pistää naurattamaan(vaikka ei saisi)!
  Tehokasta toimintaa, jospa kissojen mielestä nämäkin kirjat kaipasivat aakkosjärjestystä. :)

  VastaaPoista
 5. Hyväähän ne varmasti tarkoittavat, osoittavat vain epäkohtia kodin järjestyksessä. Tämä on varmasti toimintaterapiaa parhaimmillaan! Tosin, nyt kun olen itse ollut vähän enemmän jalkeilla ja puuhannut vähän kodin juttuja, niin herrat menivät sitten heti nukkumaan. Ehkä heidän tehtävänsä oli tehty, saivat minut suht koht normaaliksi?

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kovin tutulta puuhalta. Auta armias jos henkilökunnalla on joskus vähän laiskempia päiviä, vaikkei kipeä olisikaan, ja haluaisi ihan vaan olla ja laiskotella. Tämähän ei Pandalle vetele ja sitten revitään cd-levyjä hyllystä alas ja tehdään kaikkea muuta kiellettyä. :)

  VastaaPoista
 7. Täällä, jos palvelusväki on sairas tai muuten vaan löhöilytuulella, siihen koitetaan saada liikettä heiluttelemalla tauluja seinillä, raapimalla tv:tä tai digiboksia, rämppäämällä tiski- tai (sivusta täytettävän) pesukoneen luukkua, jos luukku on jätetty raolleen tai sörkkimällä tassulla tiskikaapin alimmalla hyllyllä olevia tavaroita, jolloin yleensä syntyy kivaa kolinaa. Eiköhän näillä emäntään saa vipinää?

  VastaaPoista
 8. Lojumisenestoriehunta ei siis ole ollenkaan Cisun ja Toton oma keksintö, vaan kaikkien kissojen tietämä tehokas huomionhakutapa. :)

  Tänään aamulla kissat katselivat minua ihan ihmeissään: aikooko toi muka vielä käydä töissä? Ja juuri viime hetkellä, kun hain vielä jotain vaatetta, Cisu onnistui livahtamaan vaatehuoneeseen ja poukkoilemaan siellä minuuttitolkulla ympäriinsä, puuttui vain että olisi huutanut "ähäkutti, etpäs saa kiinni, sä myöhästyt töistä" (no niin myöhästyinkin).

  Jotta en olisi palannut levänneenä töihin, he myös riehuivat koko viime yön. Ja aamulla Cisu oli sitä mieltä, että et laita mun kippoon ruokaa - tai ainakin mä pidän siellä tassua. Sitäkin ihmeteltiin sitten tovi. Ei käy ainakaan aika pitkäksi noiden vintiöiden kanssa!!

  VastaaPoista
 9. Hih,

  Pojat tietävät siis monta tehokasta tapaa ärsyttää omistajia ;)

  VastaaPoista
 10. Ärsyttää ja viihdyttää. Tai ainakin pitää omistajat valppaina. :)

  Onneksi he nyt saavat olla koko päivän keskenään kissanpäiviä viettämässä. Ehkä sitten ei olisi enää illalla aivan pakko esitellä kaikkia ei niin toivottuja taitoja.

  VastaaPoista