perjantai 20. marraskuuta 2009

Kuka määrää kaappipaikan?

Cisu varoitti pari päivää sitten Maunoa, että edessä saattaa olla kauheita aikoja. Jos kakkoskissa on oppinut hyppäämään keittiön työtasolle, on vain hetki siihen, kun se tulee ykköskissan pyhimpään paikkaan eli keittiön kaappien päälle. Mauno olikin näemmä kuunnellut kokenutta ja mennyt heti kaapin päälle puolustamaan asemaansa.

Cisu on osannut loikata meidän keittiönkaappien päälle aina. Hänellä on hyvin masaimainen ponnistusvoima: työtasolta pompataan yhtäkkiä ilman vauhtia suoraan ylöspäin, ja kas, kaapin päällä ollaan. Cisu viettää vartiopaikallaan usein pitkiäkin toveja. Joskus hän kiehnää katonrajassa ja toivoo, että häntä rapsutettaisiin siellä. Ei useinkaan rapsuteta.

Näin ainakin ennen. Pari viikkoa sitten havahduimme viikonloppuna kovaääniseen ulvomiseen: Toto huusi kauhusta ja kiihkosta, sillä HÄN, kömpelö pullukkapikkuveli, oli päässyt kaapin päälle. Hän ei oikein tiennyt, mitä siellä tekisi ja miten pääsisi pois. Ei auttanut kuin ulvoa.

Seurasi pomppujen viikonloppu. Toto kitisi ja inisi kauhusta ponnistaessaan, mutta onnistui hyppäämään kaappien päälle (tai oikeastaan yhtä korkealla olevan paikkaan eli takan päälle ja sieltä kaapeille) kerta toisensa jälkeen. Cisu tuhisi närkästyneenä ja hyppäsi perään. Ylös, alas, tömps, tömps.

Nyt tilanne on rauhoittunut. Kukaan ei loiki. Cisua ei enää huvita, kun kaapeilla ei saa enää olla rauhassa. Totoakaan ei huvita, kun oikeastaan häntä vain pelottaa koko kaappijuttu ja miksi sinne menisi, jos sillä ei voi edes kiusata Cisua.

Mikä mahtaa olla kaapistelun seuraava vaihe?
Cisu: Mun oma paikka on pilattu!

6 kommenttia:

 1. Hauskoja kun niillä on omat paikat :) Meillä kaikki kissat viihtyivät edellisten vaatekaappien päällä. Uusien kaappien myötä ei päälle enää mahdu. Muut eivät ole olleet tilanteesta moksiskaan, mutta Nexu yrittää välillä väkisin tunkea päätään nykyiseen 5cm rakoon, kunnes tajuaa että ei, EI sinne enää mahdu ;(

  VastaaPoista
 2. Hmmm. Voisin kuvitella, että meillä ainakin Toto tekisi juuri noin, ei voisi lainkaan ymmärtää, että asiat ovat muuttuneet.

  Vaikka koratit ovat hyvin joustavia ja kaipaavatkin vaihtelua, on ne silti myös oikeita tapojensa orjia. Jos Cisun vesikuppi ei ole juuri millilleen oikeassa paikassa, kuuluu hyvin hätääntynyt rääkäisy!

  VastaaPoista
 3. Jotenkin ei ihan vielä muutamaan päivään taida tulla Epun aika kaapin päälle, mutta ensimmäinen etappi matkalla on jo valloitettu: Maunon ruokakuppi. Itse kiipeily ei sitä tunnu kiinnostavan, mutta se ruoka on ollut hyvä kohde.

  Vanttera pikkuherra taitaa itsekin ymmärtää omat rajoituksensa ja teeskentelee ettei ole edes kiinnostunut.

  VastaaPoista
 4. Tutulta kuulostaa! Kaiki korkeat paikat on niin parhaita tyttöjen mielestä. ;)

  VastaaPoista
 5. Ohoh! Onpas ollut melkoista menoa siellä. Myös meillä kisuli loikkii erittäin korkean kirjahyllyn päälle välillä.. emme ole vielä keksineet syy-yhteyttä minkä takia. Mutta ilmiselvästi hän osoittaa mieltään siellä - siis mököttää ;)

  VastaaPoista
 6. Meillä kaapin päällä alettiin mököttää vasta kun sinne tuli liikaa kissoja. ;) Tänään aamulla Toto oli aikeissa loikata korkeuksiin ja melkein tärisi hermostuksesta. Sitten hän huomasi, ettei Cisu ole koko huoneessa, eikä loikannutkaan vaan meni ruokakupilleen. Turha taistella oikeaa luontoaan vastaan, ellei siitä edes ole mitään hyötyä.

  Onneksi meillä on se kiipeilyseinä. Cisulle se on jo aika lällärikamaa, mutta Toto kiipeilee siellä joskus vaivihkaa yksinään. Treenaa, että kehittyisi yhtä kimmoisaksi kuin Cisu.

  VastaaPoista