keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Viimeinenkin kaappi valloitettu

Näky aamulla: keittiökaapin ovi on raollaan. Sen ainoan kaapin, jonka ovia ei ole vielä sidottu yhteen huivilla tai nauhalla. Ihan kuin sieltä kuuluisi pientä rapinaa...

Ja kas! Itse herra kaappitarkastaja, eikä edes yhtään katuvan näköisenä.
Kukkuu!

Tuota kaappia ei ollut vielä suljettu, koska siellä ei ole varsinaisesti mitään vaarallista C:lle. En nyt kuitenkaan tiedä, onko kiva tehdä ruokaa pannuilla ja kattiloilla, joiden päällä kissa oleilee ties kuinka säännöllisesti. (Ei kannattaisi ainakaan laittaa tuota kuvaa blogiin, ehkä kukaan vieras ei enää suostu syömään meillä mitään.)
Kysymys kuuluukin: millaisia lapsi- eli kissaesteitä kaapinoviin on olemassa ja mistä niitä saa? Olen yrittänyt aina silloin tällöin etsiskellä, mutta ei ole sattunut vastaan. Kohta on kesä ja haluan hellehuivini omaan käyttööni. Ainakaan en halua enää lisää huiveja kaapinovista roikkumaan!

3 kommenttia:

  1. Veljen lapsia estettiin menemästä kaappeihin sillä, että kaapin oven sisäpuolelle asennettiin muistaakseni muovinen "koukku", tai pikemminkin kynsi, ja kaapin yläreunaan sille hakanen. Kaappi avautui sen verran raolleen, että koukun sai painettua irti siitä hakasesta ja oven kokonaan auki. Kiinni laitettaessa koukku meni automaattisesti hakaseensa. Se oli ihan siisti ja helposti käytettävä ratkaisu, kun ei näkynyt ulkopuolelle. En vaan tiedä mistä sellaisia saa...

    VastaaPoista
  2. Juuri sellaisia me tarvittaisiin! Pitää vissiin alkaa kysellä kaupoista ja lapsiperheiltä, kun omaan silmään ei ole tuollaisia sattunut, tai ainakaan en tunnista niitä, jos näenkin. Tänään aamulla kaappitarkastaja meni taas häpeilemättä kattiloiden sekaan, yhtään ei haitannut, vaikka paikalla oli todistajia. Ovi auki ja kaappiin!

    VastaaPoista
  3. Lisäys: sitten edellisen kommenttini kaappitarkastaja on käynyt työhuoneen kahdessa kaapissa, joista toinen on vielä ehdottoman SOPIMATON KISSALLE. Mä en tajuu! Millä ihmeellä noin pieni tirri voi saada raskaan, lähes huoneen korkuisen oven auki? Ensimmäinen kaapinovi olikin niin raskas, että kissa vain luikahti kaappiin ja ja ovi sulkeutui. Annoimme sen tempoa siellä hetken, josko vaikka oppisi jotain, mutta ei se mitään oppinut eikä kaappivankilaa pelästynyt: ei muuta kuin vapautumisen jälkeen heti seuraavan kaapin kimppuun. ÄH! Pitää vissiin hankkia Abloy-lukot kaikkiin talon kaapinoviin.

    VastaaPoista