torstai 28. toukokuuta 2009

Ovela vai tyhmä? Ainakin ahkera

Meillä on oltu tänään aamunvirkkuja ja oltu jo saalistamassa sekä viljelyhommissa.

Onko suurta viisautta vai aloittelevan metsästäjän ajattelemattomuutta piiloutua heinikkoon ja pysyä sinnikkäästi paikallaan, mutta unohtaa häntä pystyyn? Ainakin flexin perässä tulevaa kanssasaalistajaa ajatellen hännän sojotus on ystävällistä, eipä pääse kissis katoamaan.
Kun Koratian kauhu oli tarkastanut tiluksensa ja vaaninut hieman, perustimme yhdessä hyötykasviruukkupuutarhan (tai ainakin sen alun). Se kävikin helposti. Kissa tappiin, kaikki istutustarvikkeet tapin viereen, ja C jaksoi seurata kylvötöitä yllättävän kiltisti. Hän ei edes halunnut tonkia multaa, vaan valvoi ylipuutarhurin ominaisuudessa viljelystöiden sujumista kottikärryistä käsin.

5 kommenttia:

 1. Hih! Kisu yrittää selvästi naamioitua timoteiksi. :D

  VastaaPoista
 2. Raukkaparka ei ymmärrä, että luonto ei ole enää harmaa. Vielä muutama viikko sitten hän naamioitui aika hyvin, mutta nyt kannattaisi vähän laskea häntää. Tai sitten se on ystävällinen varoitus kaikille kulmakunnan eläimille: täällä minä olen, paetkaa! :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin kissat valvoivat tarkasti ruukkukasvien mullanvaihtoa. Tassuja ei kuitenkaan yllättäen haluttu tunkea mukaan multaruukkuihin, vaan seurasivat kiltisti sivusta. Mutta kun jätimme vaihdetut mullat ämpäriin odottamaan biojätteisiin vientiä, alkoikin kissoja yhtäkkiä kiinnostamaan. Tuloksen voit lukea blogistamme...

  VastaaPoista
 4. C on selvästi ymmärtänyt, että isolla työmaalla työn johto keskittyy vain valvontaan ja suunnitteluun eikä varsinaisen työn tekemiseen. C:n tilukset vaikuttavat niin laajoilta, että ei ole kyllä enää kevyt homma tuollaisesta vastaaminen. Tuossa multapussissakin taitaa olla ihan vääränlainen viivakoodi.

  VastaaPoista
 5. C:n tilukset eivät ole yhdelle koratialaiselle liian laajat eikä Joka Asian Päällikkönä toimiminen olisi niin rankkaa, ellei C pyrkisi vartioimaan myös naapuritiluksia sekä metsää, jonne pääsee paitsi ihmisen viemänä sillan kautta myös niin, että lähtee yhtäkkiä hurjaan juoksuun ja hyppää ojan yli. Kyllä se kanssaulkoilija sieltä perässä rämpii, onneksi ihmiset ovat oppineet käyttämään kumppareita säällä kuin säällä C:n kanssa ulkoillessaan... Kun kaikkien muiden kissojen flexit vain pitenevät,me voisimme harkita vähän lyhyempääkin. ;)

  Mirja, meillähän C ei aluksi muuta tehnytkään kuin tonki huonekasvien alusmultaa, repi lehtiä ja kiipeili limoviikunassa. Ulkoilun aloittamisen jälkeen tämä on loppunut. Vissiin saa puutarhuroida tarpeeksi ulkona. Mikä ihme siinä on, että mullan tonkiminen on niin kiehtovaa muuten niin siisteistä kissoista?

  VastaaPoista