maanantai 11. toukokuuta 2009

Ruokakokeiluja

Kuten vähän aikaa sitten seikokeilujen yhteydessä totesin, meillä asuu n-i-r-s-o kissa. Seitä valmistettiin sitten tavalla ja toisellakin, mutta C ei koskaan suostunut edes kunnolla nuuhkaisemaan kalaherkkua. Vaan nyt on valoa tunnelinpäässä tai ainakin toiveikkuutta ilmassa: olemme tehneet peräti kolme ruokaläpimurtoa!

Ensin tarjosimme C:lle monien muiden nettikissojen niin kehumaa Mjau-ruokaa, mutta hänestä ainakin kananmaksaversio oli ihan nou. Sen sijaan Faunattaresta kaupanpäällisiksi saadut ja kuulemma ainakin Faunattaressa uudet Applaws-raksut menevät raksu kerrallaan. C ei ole koskaan suostunut syömään kädestä, minkä takia hänelle ei ole voinut antaa herkku- tai palkitsemispaloja, mutta Applawsin raksut maistuvat kumma kyllä vain ja ainoastaan kädestä otettuina. En ole koskaan ennen nähnyt C:n kelpuuttavan mitään muita kuin Royal Caninin raksuja. Noissa Applawseissa on 80 % kanaa, 20 % vihanneksia ja muita luonnon aineksia. En ole erityisen perehtynyt kissanruokiin, mutta Faunattaren myyjä sanoi, että nämä ovat lihaisuudessaan ja viljattomuudessaan terveellisempiä kuin Royal Caninin raksut ja asiakkailta on tullut hyvää palautetta, näitä syövät nirsotkin. Tuo vihannesosuus silti vähän kummastuttaa: tarvitseeko kissa esim. perunaa? Kiva kuitenkin, että kissis raksuttaa edes vähän jotain muutakin kuin aina sitä yhtä ja samaa.

Varsinainen ruokailuläpimurto tai ainakin lähes läpimurto on kuitenkin tehty Almo naturen kana- ja kana & kananmuna -hyytelöillä. Ne menevät kaupaksi heti kun kippoon pistää ja ensimmäistä kertaa olemme nähneet, että C tekee märkäruoalle muutakin kuin nuolee kastikkeet päältä (ja siihenkin on kelvannut vain Whiskassin kanasoossi). Hän on todistettavasti haukannut kanaa jo muutaman kerran! Jee. Mikään muu kuin kana ei tunnu uppoavan, mutta viime päivien käytös antaa kuitenkin viitteitä, että ehkä nirsosta tulee vielä kulinaristi. Jos ei muuta, niin ainakin Almo naturen kana näyttää ja tuoksuu puhtaammalta kuin Whiskassin mössö, joten ihmisistä se on ainakin parempi vaihtoehto.

Kaikkein parasta ruokaa on kuitenkin ruoho, kesäherkku numero yksi!

5 kommenttia:

 1. Ei kissa perunaa tai muita vihanneksia tosiaan tarvitse, mutta sellaista raksua ei taida olla olemassakaan jossa ei olisi ainakin jonkinlaista määrää viljaa tai vihanneksia. Mäykynen ratkaisi turhien viljojen ongelman päättämällä jo uuteen kotiin muuttaessaan ettei koske raksuihin ;)

  Almo naturen märkäruokien tapaisia ovat ainakin Applawsin märkäruoat, joissa on myös kanamaku. Vastaavaa on myös Cosmalla ja Schesirillä, mutta en tiedä myydäänkö noita kahta merkkiä suomalaisissa lemmikkieläinliikkeissä. Tietenkään näennäisesti samantyyppinen ulkonäkö ei takaa, että C kelpuuttaisi nämä kaikki ruoakseen. Eihän kulinaristikissan pidä olla liian ennalta-arvattava ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, pitääpä etsiä sitten noita muitakin ruokia herra nirson koekeittiöön! Meillä jos kissan jättäisi märkäruoan varaan, olisi varmaan pian ihan suikale koko kissa. ;) Eli ainakaan vielä emme luovu vakioraksuista, mutta yritetään nyt tunkea kaikkea muuta houkuttelevaa (?) siihen oheen. Raksut ovat tietty kovin helppo vaihtoehto ainakin meille ruokkijoille, mutta ilahduttavaa silti, että nyt on toivoa, että C SAATTAA joskus syödä muutakin.

  VastaaPoista
 3. Meillä on seikriisi. Lähialepa on vaihtanut seimerkkiä ja ei maistu uusi samalta kuin entinen, ei.

  Mauno on supernirso ja sen kanssa ruokahommat on kyllä yhtä taiteilua.

  VastaaPoista
 4. Seikriisi! Me kokeiltiin vain yhtä merkkiä, ehkä pitäisi nyt käydä systemaattisesti läpi kaikki seimerkit... Tai sitten ei. Onpa ne nirsoja! No, niin kauan kuin syö jotain, niin hyvä kuitenkin...

  Meillä koettiin pari päivää sitten ensimmäistä kertaa tilanne, että kissa huutaa nälkäänsä. Emme vaan tunnistaneet sitä huutoa, luulimme, että muuten vaan - tapansa mukaan - kiljuu. Sitten laitoin kuppiin uutta kanaruokasuosikkia, niin C loikkasi heti sen kimppuun ja ahmi niin että ruokaa roiskui kupin ohikin. Ei hätää, sotku putsattiin ahmimalla suoraan lattialta. Sitten oltiin hiljaa ja rauhallisesti. Ihan ennen kokematonta - eikä olekaan uudelleen toistunut.

  VastaaPoista
 5. Schesiriä saa muuten täällä päin Prismasta (!), elukkaliikkeissä en ole nähnyt. Hinta vaan on suht suolainen, ja kyseessä on vielä ne ihan pienet metallipurkit.

  VastaaPoista