lauantai 2. toukokuuta 2009

Koiramaisuuksia vaan ei koiruuksia

C-parka on saanut lisää koirien varusteita flexin lisäksi. Hankimme vähän aikaa sitten hänelle kuvassa näkyvän maatapin, johon koiran hihna on tarkoitus kiinnittää. Pysyy siinä flexikin, se on nyt testattu moneen otteeseen. Kuvat ovat jo muutaman päivän takaa - nyt pihalla on vihreämpää ja sekös ruohonystäväkissalle passaa - mutta idea käynee selville. Kun lähellä on ihminen, joka on kyllä valpas ja tarkkaavainen mutta haluaa pitää kätensä vapaana, ruuvataan maahan tappi ja flexi siihen kiinni.

Luulisi kissaa harmittavan, ettei perässä tule ulkoilijaa, vaan liikkuma-ala on tasan se, johon flexi sillä kerralla riittää. C:tä tämä ei tunnu kuitenkaan haittaavaan. Koska hän ei ole satunnaisia karkupyrähdyksiä lukuun ottamatta koskaan ulkoillut vapaasti, tuntuu tappi ja flexi -ulkoilu olevan hänestä ihan tarpeeksi itsenäistä. C ei yritä ollenkaan kiemurtaa ja karata, eikä riuhdo flexiä, vaan tyytyy haahuilemaan sen kanssa ympäriinsä.

Vaikka en pääse yhtään pidemmälle, voin vaania hurjasti!

Jotenkin itsenäinen tappiulkoilu tuntuu jopa rauhottavan kissaa. Jo ensimmäisellä kerralla nähtiin tällainen näky: kissa laskeutuu maahan. Aikaisemmin ulkona oli niin jännää, ettei siellä voinut edes istahtaa. Kyse voi olla myös ulkoiluun tottumisesta. Ehkä C on alkanut ymmärtää, etteivät vaarat vaani häntä kaikkialla ulkona, eikä siellä toisaalta itsekään voi olla koko ajan hurja vaaniva vaara, vaikka se välillä hauskaa onkin. Tänään tavattiin jo varsin rennon oloinen kissa, joka loikoili huolettomasti pitkin pituuttaan palvomassa aurinkoa kaivonkannella. Siellä sitä vaan kehrättiin. Ihan kuin kokenut ulkoilija!

3 kommenttia:

 1. Tuollainen maatappi meilläkin on ollut ostoslistalla jo viime kesästä, mutta hankinta on jäänyt toistaiseksi tekemättä, sillä tänne kerrostalopihalle ei kissaa viitsi yksin jättää edes hetkeksi, vaan vieressä joutuisi kuitenkin seisoskelemaan. Mökkeilyreissuja varten tuollainen olisi kuitenkin kätevä.

  C näyttää kuvien perusteella jo varsin kokeneelta ulkoilijalta!

  VastaaPoista
 2. Tuollaista meillä katseltiin, mutta kun ei ole omaa pihaa... mutta ehkä jos sen tinttaisi tuohon kerrostalopihalle ja istuskelisi itse lukemassa vieressä tai jotain.

  Mauno on kyllä varsinainen loikoilija, suurin osa ulkoilusta menee makoiluun. Mutta se ei ole mitään rentoa loikoilua vaan aina vaanitaan jotain. Puluja, pikkulintuja, ohikulkijoita, lentäviä lehtiä...

  VastaaPoista
 3. Kyllä se tappi varmaan kerrostalon pihallakin toimisi, jos on nurmikkoa, johon sen tökätä, ja voihan flexin vaikka säätää silloin vähän lyhemmäksi. Me ei uskalleta jättää kissaa yksin tuon kanssa edes omalla rauhallisella pihalla - on sellainen olo, että jos selkänsä kääntää, kissa karkaa ja kettu syö - mutta kyllä tappi silti helpottaa. Voi vaikka itse juuri lueskella tai joka tapauksessa tehdä muuta kuin seisoa flexin päässä. Tappi maksoikin vain jotain 4,35, joten ei paha investointi!

  VastaaPoista