sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Nuuhkiva jälleennäkeminenPalasin mainiolta, hauskalta ja mielenkiintoiselta Saaripalstan-matkalta jo myöhään perjantai-iltana, mutta koska olin eilen pitkän päivän opiskelemassa, en ole ennättänyt aiemmin koneen ääreen ja muutenkin tuntuu, että olen tullut vasta nyt kotiin.


Kun saavuin reissustani, toin mukanani varsinainen tuoksusekoituksen. Vieraan talon, toisten kissojen ja erinäisten kulkuneuvojen tuoksujen lisäksi olin päässyt hakemaan tuoksutuliaisia lampailtakin ja jopa pitämään karitsaa sylissäni! Huomasin myös eilen, että takkini mukana Koratiaan oli kulkeutunut lampolan heinää.


Ei siis ihme, että sain hyvin ällistyneen vastaanoton. Cisu ja Toto menivät aivan mykiksi eivätkä kyenneet muuta kuin nuuhkimaan minua ja matkatamineitani perjantai-iltana. Toto kehräsi, mutta kumpikaan ei halunnut olla sylissäni. Selvästi tuhmaa karkuruuttani kuitenkin lievensi, että olin tuonut mukanani ennenhaistamattoman hajusikermän. (Ja sitä heinää, sen mutusteluoikeudesta oikein kiisteltiin eilen.)


Joskus Cisu on suivaantunut jo siitä, että olen pitkän illan pois kotoa. Kun olin syksyllä poikkeuksellisesti yli puolille öin kadonneena ja vieläpä baarissa, Cisu rankaisi minua kävelemällä seuraavan yön päälläni ja räpättämällä, mitä mieltä hän on moisista poikkeamista mieron tielle. 


Tällä kertaa pääsin helpolla. Kun menin saapumisiltana nukkumaan, sänkyyn ilmestyi pian iloinen Cisu lelu suussaan. Cisu heitti sängyllä lelun kanssa takaperin voltin, kiepahti kuperkeikastaan selälleen kainalooni, sätkytteli kaikkia raajojaan villisti ja hurisi. Sitten Cisu jäi viereeni nukkumaan, pian sänkyyn ilmestyi myös Toto. Ei siis räpätystä eikä muutakaan protestointia, vaikka olin viimeksi ollut yön yli pois kotoa vasta viime viikolla. Hyvä!

Eilisiltaan mennessä myös kissojen kadonneet kielet olivat löytyneet, ja Totokin on käynyt kovasti selostamassa, miten viikko miesten kesken sujui. Ilmeisesti se sujui aivan hyvin, paitsi että märkäruoka ei ollut maittanut. Heti kun minä laitoin sitä kippoon, kumpikin moukula kiiruhti juoksujalkaa aterialle. Maistuuhan se ruoka toki aivan erilaiselta, kun juuri minun käteni on avannut annospussin.

9 kommenttia:

 1. Taisit saada Koratialaisten pienet päät ihan sekaisin tuoksuillasi ;)
  Meidän Béla pienennä protestoi yöpoissaolojani, mutta ei onneksi enää vaan tulee heti huriseen kainaloon :)

  VastaaPoista
 2. Hajut on tärkeitä! Ja jänniä! Mekin voitais kirjoittaa pikku pätkä yhest hajusta, hei hyvä vinkki!

  VastaaPoista
 3. Varmasti kaikinpuolin ihana jälleennäkeminen♥
  Tuli lienee selväksi että miehillä oli ollut sinua ikävä:)

  VastaaPoista
 4. Mua harmittaa vieläkin kun olen niin hidas hämäläinen etten tajunnut ottaa susta kuvaa lampolassa edellisyönä syntynyt musta rääpäle sylissä! Varsinkaan, kun olin etukäteen jo niin ajatellut, mutta kamerassakin oli väärä putki - hööh :-( Joskus tää putkiaivous on raivostuttava ominaisuus.

  Ihanat Koratian kuninkaalliset, he kai tiesivät, että tulet diplomatiasuhteita hoitamasta eikä siitä tarvitse räpättää. Cisun kuperkeikkakuvaus leluineen ja jalkoineen on ♥

  VastaaPoista
 5. Eli jos karkaat jonnekin pojiltasi, muista tuoda hämmästyttäviä terveisiä! :) Tuosta on kyllä vaikea pistää sitten seuraavalla kerralla paremmaksi.

  VastaaPoista
 6. Elämäni matkat, ihmeellisen vähän poissaoloani oli tällä kertaa ihmetelty poissaolon aikana tai sen jälkeen. La-aamuna Toto näytti kyllä eteisessä siltä, että et voi olla tosissasi, kun lähdin taas kotoa. Tänään olen sitten ollut enemmän kotona ja nukuimmekin Cisun kanssa aamulla pitkään saman peiton alla. :)

  Musta ja Harmaa, hajuilla ON väliä. Joku viisas on sanonut, että kissa tarvitsisi virkeänä pysyäkseen hajuterveisen päivässä - kun sitten tulee monta hajua kerralla, voi ihan mykistyä.

  Myrsky, ainakin pikkuiset miehet olivat ilahtuneita paluustani. Isompaa miestä se ei niin yllättänyt, hän kun tiesi, missä olin ja oli voinut soitellakin. Toivottavasti hänkin sentään ilahtui. :)

  Saila, en mäkään tajunnut sitä kuvaa pyytää. Ei huolta, tulen mielelläni uudelleen lampolaan, ihan vain valokuvan takiakin. ;) Cisun kuperkeikkakainalointi oli kyllä hyvin ihana ja hauska tempaus.

  Naukulan Mamma, olet oikeassa. Ihan heti ei tule mieleen, miten tuollaiset hajuterveiset voisi päihittää. Vaikka etenkin kaikki eläintuoksuterveiset aina kiinnostavat Cisua ja Totoa kovasti, mikään aiempi terveinen ei ole aiheuttanut näin suurta nuuhkimista.

  VastaaPoista
 7. Hih, tuollainen tuoksuarsenaali pistää pojan kuin pojan pään sekaisin!

  Meillä kävi viikonloppuna useita vieraita, jotka toivat koirahajuja ja ne aiheuttivat myös ylimääräistä mielenkiintoa. Lisäksi eräs rouva sai hiustenpesun ja tilanne oli huvittana, kun totesimme, että V tykkää yleensä "likaisista" hiuksista, johon rouva, että juu... hän jätti hiukset pesemättä jumpan jälkeen. Jäi kiinni heti!

  VastaaPoista
 8. Viivi, kuulostaa hyvin tutulta! Cisun suurin kohteliaisuus on hiustenpesu. Joskus vain toivoisim, että se tyytyisi Toton tavoin puskemaan vieraiden jalkoja eikä kiipeämään niskaan ja nuolemaan päätä...

  VastaaPoista
 9. Voi, sinä olet päässyt rapsuttelemaan lampaita!!!

  Kissat on kyllä hassuja kun on jonkin aikaa pois kotoa. Meillä alkaa usein mahoton ravi. Matot kurtussa juostaan ympäri tupaa ja osoitetaan siten mieltä, vähän ehkä muutenkin sotketaan. Ja haistellaan toki kaikki kassit läpi...

  VastaaPoista