maanantai 9. tammikuuta 2012

Kauneudenhoitoa

Mökillä tuli vihdoinkin kuvattua myös turkkihuolto. Sehän on meillä miesten hommia: Cisu ja Toto eivät aluksi antaneet minun harjata itseään ollenkaan. Nykyisin saan harjata, mutta kyllä mieheni on silti minua mieluisampi kauneudenhoitaja. Oikeastihan koratin turkkia ei pitäisi välttämättä harjata ollenkaan, mutta kun kevytharjaus kumisella nystyräharjalla irrottaa etenkin talvisin karvoja, jotka muuten pyörisivät lattioilla tai päätyisivät kissojen mahaan, kyllä Cisu ja Toto aika usein pääsevät parturiin.


Ja etenkin Cisu rrrrrrrrrrrrakastaa harjausta. Hän tarjoaa hoidettavaksi auliisti selkänsä, 
päänsä, 


kylkensä, 


ja mahansa.
Ja sitten hampaat! Harjaus päättyy melkein aina siihen, että kissat yrittävät purra harjaa. Joskus se myös alkaa puremisella, sillä etenkin Cisulla on tapana yrittää harjata itse itseään ja kun se ei onnistu, hän tuo harjan ihmiselle. 
Hampaita meillä ei kuitenkaan harjata, sen tunnustamme. Kaapissa olisi kissojen "tuppohammasharja", mutta sen käyttö on Cisusta ja Totosta aivan kauheaa. Kissojen suuhygieniageelistä he sen sijaan pitävät, ja hampaiden harjaaminen tarkoittaakin meillä sitä, että minä pursotan geeliä sormenpäähäni ja kissat nuolevat sen siitä kilvan. Parempi sekin kuin ei mitään, luulen.


Ja niin, on Cisulla ja Totolla ihan oikeakin hammasharja, ihmisten mallia. He nauttivat, kun heitä paijataan hammasharjalla: ilmeisesti harja on mukavan karkea.


Muista kauneudenhoitoasioita mainittakoon, että kynsienleikkuu on yhä edelleen vain ja ainoastaan miesten hommaa. Ja Cisu haluaa aina ja edelleen, että mies pyyhkii kädet pestyään kosteat kätensä Cisuun. Aluksi tämä rajoittui vain iltatoimiin, mutta nyt mies ei pääse ollenkaan kylppärin lavuaarilta kuivaamatta itseään Cisun kylkeen. Cisu on kieltämättä melkoisen originelli kissaherra.


Toto ei tykkää märistä käsistä eikä viihdy aina sylissäkään. Tässä pari kuvaa harjausta seuranneesta leikistä mökillä. Ensin villiä huiskaamista ja sitten (ilmeestä päätellen vastoin kissan tahtoa) syliin rauhoittumaan.
'
Vaikka olen pieni ja söpö, minua ei saisi aina kaapata!

18 kommenttia:

 1. Kauhea söpö kaappauskissa <3

  Tämä herrain kauneudenhoitoon painottuva artikkeli oli kerrassaan mielenkiintoinen! Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mihin suuntaan Cisun ura käsipyyhkeenä kehittyy :D

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään kans... se on etenkin hienoo, kun ihminen pitää harjaa ja mä pusken ja pusken ja pusken sitä. Sen harjan vois kiinnittää napakasti johonkin, että saisin aina vaan puskee puskee puskee.

  VastaaPoista
 3. Grrr, miten suloisia kuvia!♥ Oton matte arvostaa suuresti perusteellista ja järjestelmällistä step-by-step raporttia.

  Jotenkin arvasin, että Cisu the Mancat♥ on tarkka näissä komeusrutiineissa. Ja käsien kuivaaminen kylkiin - sehän on after shave rituaali. Mikäköhän on Cisun suosima AS-merkki Acqua di Elsinki / Acqua di Espoon ohella? Jotain hienostuneen dandymäistä - tätä täytyy arvuutella oikein ajan kanssa:). Ehkä Cisu kertoo kaiken "Cisu's Grooming Guide for the Discerning Gentleman Cat" - oppaassaan.

  Totolla on äijämäisen huolettomampi ote komeuteen kuin Cisulla? Tuon vikan kuvan perusteella en yhtään ihmettele, että pikku-Toto♥ on jatkuvassa kaappausvaarassa:D

  VastaaPoista
 4. Pieni ja söpö Toto on niiiin kaapattava, anteeksi vain Toto! Tekisin itse täysin samoin jos olisi mahdollisuus.
  Tuo Cisun halu toimia käsipuuhkeenä on niin hassua! Cisu, olet vähän outo, siis hienommin sanottuna originelli!

  VastaaPoista
 5. Kuulen vienon suurrr-ruuurrrrr-kurrrr -äänen noiden kuvien läpi! <3

  Meillä Stella nauttii kauneudenhoidosta, mutta Ylpön mielestä varsinkin furminaattorilla harjaus on KAMALAAAAA!!

  VastaaPoista
 6. Ella, käsipyyheuralla kaikki on mahdollista. Cisu saattaa alkaa itsekin pestä tassujaan - tai sitten hän päättää, ettei häneen enää ikinä koskaan missään milloinkaan kosketa yhtään kostealla kädellä.

  Harmaa, toi olisikin hyvä idea! Joka kissalla pitäisi olla harjauskone, vaikka itsekäyttöinen, mutta silti!

  Otto Kulta, olet aivan oikeassa: Cisu on dandy, Toto resupekka. Cisu on kyllä kouluttanut Totoa ansiokkaasti ja nyt Totokin tietää, että a) todellinen kissaherrasmies sukii itseään tuon tuosta, pörröjä ja takkuja ei hyväksytä, b) todellinen kissaherrasmies istuu aina häntä hallitusti ympärillään, nk. kootussa asennossa. Aluksi Toto oli em. seikkojen suhteen varsinainen huithapeli. Ei hän vieläkään veljensä turhamais... siis tarkkuuteen yllä, mutta on kuitenkin huoliteltu hänkin.

  Veikkaan, että Cisusta Eau de Koratian voittanutta kosmetiikkatuotetta ei ole!

  Saila, no niin on. En viitsi laskea, montako kertaa päivässä Toto Tottiainen joutuu kaapattavaksi. Hyvin monta! Mitäs on niin söpö. Kaappaus aiheuttaa yleensä samanaikaista kehräämistä ja pois kiemurtelua.

  Ja no niin on siihenkin, että Cisu on aika outo. ;)

  Anni, pitikin sanoa, että kuvista puuttuu hurinaefekti. Korateja ei voi käsitellä furminaattorilla, niin ei voi testata, mitä ne siitä tuumaisivat. Luulen, ettei ainakaan Toto tykkäisi, koska Totolla meni aikansa tottua tuohon nystyräharjaankin.

  VastaaPoista
 7. Miksi korateja ei voi furmistella? Alko itseeniki nyt epäilyttää kun bengaleilla ei ole pohjavillaa ollenkaan, että tekeeköhän se furmis sitten huonoa...? *hmm*

  VastaaPoista
 8. Anni, käsittääkseni syy on juuri se, ettei korateilla ole aluskarvaa, mutta kun vähän googlailin, niin bengalia kuitenkin saa furminoida; ehkä koska bengalilla on kuitenkin koratia paksummat ja pidemmät karvat? Mitään aukotonta furminaattori-rotulistaa en kyllä ainakaan pikahaulla löytänyt netistä. Korat"ohjeiden" mukaan koratia voi harjata esim. vauvanharjalla tai kammalla ja Cisulla olikin aluksi minun vauva-aikainen harjani. :)

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihanaa kauneuden, vai olisiko oikeampi sana komeudenhoitoa:) Sijaiskodissa ollaan sitä mieltä että harjaaminen kannattaa aina! Miltähän tuo nystyräharja tuntuu? Painaako valtuutettu turkinhuoltaja sitä kovaa vai kevyesti? Saavatkohan kissat siinä samalla pienen hermorata- tai shiatsuhieronnan?

  VastaaPoista
 10. Myrsky, kysyin komeudenhoitajalta asiaa ja hän sanoi, että "kyllä sitä harjaa pitää jonkin verran painaa". Ilmeisesti ei ole siis silittelyä, vaan kaikin puolin miehekkäämpää komeudenhoitoa. En tiedä, mitä hieronnan lajia käsittely edustaa, mutta akupunktioon asti ei painella, toisaalta joka paikka käsitellään, häntäkin. :)

  VastaaPoista
 11. Suloisia kuvia, joku tykkää harjaamisesta...
  Hauska tuo viimeinen kuva ja ihanat varpaat ;) Meidän kissat on samanlaisia eli syliin kaappaaminen on todella törkeää: he kyllä tulevat syliin, mutta vain silloin kun itse haluavat! :D

  VastaaPoista
 12. Dandy-Cisu♥ helppaa hieman kootusta asennosta viikonloppuisin, jolloin hän pukeutuu korrektin rennosti 3-osaiseen tweed-pukuun. Resupekka-Totolla♥ on casual friday ainainen.

  Cisun tuoksu voisi olla Guerlainin Mouchoir de Monsieur (Herrasmiehen nenäliina), josta valikoiva kirsu löytää ainakin laventelin, vaniljan, sivetin (synteettinen) ja ambran sävyjä. M de M on ranskalaiseen tapaan hienostunut _ja_ animaalinen samalla kertaa; sen ensituoksu muistuttaa joidenkin mielestä kakkavaippaa/oksennusrättiä, tämän jälkeen tuoksu onkin paljon helpompi ja todella hurmaava (tämä on totta, en juksaa:). Vain todellinen herrasmiesdandy uskaltaa kantaa M de M:ää (mm. Espanjan Juan Carlos). Cisun tapauksessa M de M olisi nappivalinta hiekkalaatikkovisiiteillä ja karvapalloyökän yllättäessä.

  Totohan ei tuoksuista välitä - ehkä jokin kylppärinkaappiin unohtunut, jo vähän pölyttynyt old spice olisi tyyliin sopiva. Tai sitten vaikka vahingossa kylppärissä suihkautettu tyttöjen kukkaistuoksukin käy, sehän vain korostaa Toton vaivattoman luonnollista (ja niin viatonta) maskuliinisuutta. Muistelen että Toto taannoin tuoksui kukkasilta?

  VastaaPoista
 13. Voi hassutus, mitä meininkiä! Meillä kisut inhoaa jos vaan hipaseekin kastealla kädellä, sen jälkeen pitää pestä varmaan puolikissaa että tasapainottuu. Toisaalta valuvan vesihanan alla voi tippoja vastaanottaa itselleen päähän.

  Harjausta harrastaa vain pitkäkarvainen Gebsu ja se on meillä isukin hommia. Kynnet sensijaan leikkaan minä, joka tyypiltä. Ja Nipsusta se on niin kamalaa, että jaetaan monelle päivälle.

  Sen jälkeen kun meidän siiamilaiselta oli poistettu viimeisetkin poskihampaat päätin, että kaikilta kissoilta harjaan hampaat ettei pääse hammaskivi ja sen myötä tulehdus. Niin on vaan jäänyt sekin hyvä lupaus, hammasharja kyllä on ostettuna mutta avaamatta paketissa. Voi mua.

  VastaaPoista
 14. Heidi, tutulta kuulostaa! Meillä kissat eivät pysy sylissä eivätkä myöskään suostu poistumaan sylistä, jos eivät itse sitä halua. Eilen oli virallinen sylipäivä: aina kun yritin rauhassa lukea tai kirjoittaa, syliini ilmestyi ensin Cisu ja Cisun syliin Toto. Tee siinä sitten jotain muuta kuin silitä ja ihaile. <3

  Otto Kulta, luulen, että Cisu suosii ensisijaisesti Koratian ihmismiehen parfyymeja. Sen verran innokkaasti hän ainakin tänä aamuna valvoi miehen aamupuuhia käsienkuivausta odotellessaan. Tai siis vaatiessaan: meteli oli melkoinen ja Cisusta tuli kovin märkäturkkinen, ennen kuin hän oli mielestään saanut tarpeeksi aamukuivausta - vai aamupesua, en oikein tiedä, miten tuota outoutta olisi nimitettävä. Toto tosiaan tuoksahteli aiemmin toisinaan kukkasilta, mutta lienee tullut välirikko salaperäisen tyttöystävän kanssa, kun kukkaistuoksuja ei ole havaittu pitkään aikaan.

  Elämäni kissat, hauska kuulla, että sielläkin on luottohenkilöt eri kauneudenhoitotoimenpiteille! Ja tuon hammastarinan pidän mielessäni... Hanasta tippoja päähänsä vastaanottava kissa on aina yhtä hassu näky. :)

  VastaaPoista
 15. Mistä olet löytänyt tuon kumiharjan? Se näyttää sellaiselta, että passaisi Untamonkin turkille.
  Meillä Wimma rakastaa harjausta, mutta muut eivät. Frans heittäytyy makaroniksi ja yrittää luikerrella alta pois. Untamo taas suuttuu.

  VastaaPoista
 16. Hanna, meidän harja taisi olla Faunattaresta, mutta olen nähnyt niitä kissanäyttelyissäkin, jälleenmyyjää en tosin muista. Sain aikoinani vinkin juuri tuollaisesta harjasta pitkän linjan kissaihmiseltä, jolla oli joskus korateja hoidossa. Hyvä vinkki oli ainakin meidän lyhytkarvakorateille, miksei siis Untamollekin! Toivotaan ainakin, ettei Untamo suutu, jos joutuu tutustumaan kuminystyräharjaan! :)

  VastaaPoista