maanantai 2. tammikuuta 2012

Kiljusen herrasväki matkalla...tai tarkemmin Kiljusen, Karjusen, Ulinan ja Pomppimisen herrasväki.


Sanokaa minun sanoneen, ettei koliikkivauvan ja uhmaikäisen raivopään yhdistelmä voisi olla rasittavampaa autoseuraa kuin kiukkuinen, kovaääninen, kumeasti ulvova korat. Saavuimme eilen Cisun loppua kohden jo hyvin käheäksi muuttuneen matkaselostuksen saattelemana mökiltä. Kuva havainnollistaa meidän kaikkien oloa, joskaan ihmiset eivät loju lattialla. Cisu ja Toto lojuvat. Olin laittanut portaalle pyykkivuoroa odottaneen lakanan: kissat ovat ottaneet sen patjakseen ja sammuneet. Totokin on ollut aivan voipunut kuunneltuaan tuntikausia veljensä pahantuulista kiljahtelua.


Muuten uusi vuosi meni oikein hyväntuulisesti, ja menomatkakin sujui. Siitä kai se Cisun harmistus syntyikin, että ihanalta mökiltä joutuu aina pois, vieläpä typerässä autossa istuen ja ärsyttävien, kaikuvien ja välkkyvien tunnelien halki matkaten.


Voi puuh. Kerromme mökkikuulumiset, kunhan toivumme paluumatkasta. Taidan mennä minäkin kuitenkin kokeilemaan ensin lattialla nukkumista...

9 kommenttia:

 1. On se hyvä, että joku pitää huolen ettei matkasta tule liian hiljaista :) Voin vain kuvitella sitä meteliä...

  VastaaPoista
 2. Matkasta ei todellakaan tullut hiljaista. :D Ainoa hiljainen hetki oli, kun pysähdyimme tankkaamaan. Liekö syynä ollut, että ennen pysähtymistä keskustelimme, josko pitäisi kysyä muilta autoilijoilta, haluaisiko joku uudenvuodenlahjaksi kissan...

  Kotona Cisu oli sitä mieltä, että koko kauhea matka oli minun syytäni. Hän vältteli pari tuntia kosketustani, mutta palautui sitten ystävälliseksi ja tuli syliin nukkumaan. Sitä samaa unta onkin sitten satunnaisia jaloitteluja lukuun ottamatta riittänyt tähän hetkeen asti. Rankka reissu oli!

  VastaaPoista
 3. No huh. En osaa kuvitella, millaista monen tunnin yhtäjaksoinen ulina olisi. Musti on kovaääninen autossa, mutta 15-30 minuuttia purnattuaan hiljentyy jatkaakseen jossakin myöhemmässä vaiheessa taas, usein juuri niissä ikävissä tunneleissa. Toisaalta, ehkä koppaan on helpompi nukahtaa kun siellä ei voi oikein muuta tehdäkään, vaikka alussa se aina aiheuttaakin entistä kovempaa meteliä kun pantteri tungetaan häkkiin.
  Varmaan mökiltä lähtö oli Cisun ja Toton mielestä vuoden tähän mennessä huonoin idea :-D

  VastaaPoista
 4. Niinhän sitä sanotaan että reissussa rähjääntyy...

  VastaaPoista
 5. Saila, ei kannatakaan kuvitella. Jo ajatuksesta voi tulla aivan voipuneeksi, saati sitten oikeasta ulinasta. Välillä Cisu tuntui rauhoittuneen matkaajana, mutta ilmeisesti ei. Luulen, että Cisulle autovaljaat + sylikuljetus on kuitenkin parempi kuin koppa, tai ehkä pitäisi pitkästä aikaa kokeilla koppaa. Vähän kyllä veikkaan, ettei tuohon kiukkupussiin pure mikään.

  Mökiltä lähtö oli kyllä todella huono alku vuodelle!

  Myrsky, sinäpä sen sanoit. Harmi, ettei saatu todistusaineistoa todellakin rähjääntyneestä Cisusta. :D

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ole kokemusta kuin yhdestä pitkästä automatkasta Bläkkärin kanssa ja menomatkan alun kissanpentu huusi kuin syötävä, eikä mikään paikka ollut hyvä mutta sitten peitettiin viltillä koko koppa ja aah- hiljaisuus :)

  VastaaPoista
 7. Ette taida ihan heti lähteä hakemaan poikien kanssa tietokonettasi mökiltä :) ?

  Toisethan ovat autoillessa sellaisia, että haluavat kommentoida liikennettä ja muuta koko ajan. Cisu ilmeisesti kuuluu tähän porukkaan!

  VastaaPoista
 8. Elämäni kissat, meillä Toto rauhoittuu täysin, kun se kapaloidaan autossa eli joku viltti tms. laitetaan tiukaksi peitoksi. Cisu suuttuu moisesta vain entistä enemmän! Cisu suuttuu myös siitä, jos hänen vihaansa ei huomioida. On aika hurjaa, kun kissa tuijottaa suoraan silmiin ja HUUUUUTAAAAAAAAA. Kuitenkaan Cisu ei ole yhtään pelokas tai huolestunut, silloin jopa Cisukin on hiljaista poikaa. Cisua vain suututtaa aina kovasti kotiinpaluu ihanalta mökiltä. Menomatkalla se on nykyisin onneksi hyvin kunnollisesti.

  Naukulan Mamma, ei lähdetä! :D Onneksi koneella on kotiinkuljetus. Vähään aikaan ei tee mieli mennä Cisun kanssa auton lähellekään, joskin säännöllisempi autoilu voisi vähentää huutoa. Ei kuitenkaan huvita yhtään testata tätä teoriaa.

  VastaaPoista
 9. Ehkäpä Cisun mielestä näytitte kovin voipuneilta matkaajilta ja hän ajatteli varmistaa jotta varmasti pysytte hereillä, eikä kuski nukahda rattiin (onhan matka kotiin pitkä ja uuvuttava). Cisulla siis oli varmasti vain hyvät tarkoitusperät.

  VastaaPoista