keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tapellaanko teillä?

Viimeksi oli korillinen kaveruutta, nyt vimmatusti lattialla pyörivä kissakasallinen kiukkua.


Viime päivät ovat menneet on-off-tilassa: joko Cisu ja Toto nukkuvat hellästi sylikkäin tai tappelevat. Tällä hetkellä tappelevat. Toisesta huoneesta kuuluu Toton avunhuutoja, mutta tiedän, että jos menen paikalle, tappelu loppuu ja pojat ovat taas sovussa, jopa harmistuneita keskeytyksestä. Pari kertaa olen onnistunut näkemään, että Cisu alistaa Totoa maahan tai molemmat köyristelevät julmistuneena. Toisinaan kuuluu kissan varoitushuutoja.


Ehkä kaikki johtuu vain kyllästymisestä talveen. Kotona on aika kylmä, ei ole mitään tekemistä, ikkunasta en näe mitään. Lintutelkkarikin on hiljennyt pakkaskauden alettua, samoin metsähiiriteatteri, en tiedä miksi. 


Silti tämä on aika rasittavaa kaikille osapuolille, tai ainakin minulle. Yritän kovasti opiskella ja tehdä töitä, mutta on vaikea keskittyä, kun taustalta kuuluu kissankidutusääniä. Leikittäminen ja muu viihdyttäminen auttaa hetkeksi, mutta sitten mäiske ja huuto jatkuvat. 


Toinen teoria: Eilen ystävä sanoi, että hänen kissansa on alkanut karjua ja riekkua öisin. Mietin, ovatko päivät jo pidentyneet niin, että kissat maaliskuussa -ilmiö on tuloillaan? Meillä ainakin kissat, olkoonkin että ovat kastraatteja, saavat kevään tullen villiintymis- ja mouruamiskohtauksia ja yöt ovat jonkin aikaa kovin rauhattomia.


Toivon melkein, että kyse on vai keväthulluudesta eikä pitkästymisestä. Aion tehdä lähiaikoina parikin pientä kotimaanmatkaa ja vähän arveluttaa, millaisen kiukun pojat siitä nostavat. Ensin on kuukausia koko ajan kotona ja sitten katoaa kokonaan, epäreilua! Olen huomannut, että mitä kauemmin olen ollut vapaalla, sen närkästyneemmin kissat ovat alkaneet suhtautua edes pieniin piipahduksiini Koratian rajojen tuolla puolen. (No, eivätpä ehdi täysin poispilaantua, sillä vapauttani on jäljellä enää muutama viikko...)

12 kommenttia:

 1. Kyllä meilläkin tapellaan niin, että mäiske, sähinä ja murina käy. Kai se kuuluu asiaan, vaikka olenkin välillä käynyt tarkistamassa saiko kukaan aivotärähdystä.
  Pitkästyneisyys tuntuu liittyvän tappeluun eli kaupungissaoloon, vaikka ottivat pojat äsken yhteen täällä saaressakin olohuoneessa. Ehkä siksi, kun tulivat sisään eivätkä saaneetkaan ruokaa? Sitä ne tuntuivat odottavan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä meilläkin muutenkin tapellaan - ilmeisesti se ei ole veli eikä mikään joka ei ainakin muutaman kerran päivässä hyökkää veljensä kimppuun - mutta harvemmin näin paljon ja kovaäänisesti. Tai sitten Toto hakeaa huomiota ulinallaan? Olisi kiva tietää, tapellaanko täällä myös vain kissojen kesken oltaessa. Ainakaan koskaan kotiin tullessa ei ole ollut merkkejä riitelystä. Tottis on muutenkin tullut huomiohakuisemmaksi, kun olen lähes aina kotona, tulee aiempaa enemmän syliin mutta myös komentelee mua aiempaa reippaammin. :)

  VastaaPoista
 3. Me ei tapella Helmin kanssa. Me vaan söpöstellään, tai ainakin Helmi :)

  VastaaPoista
 4. Meillä myös pikkuviikarit taistelevat harvase päivä :) Ja ravaavat ympäri kämppää ihan hulluna toistensa perässä :D Olen jo toivonut, että noi hieman aikuistuisivat ja rauhoittuisivat, kun meno on välillä aikamoista :D

  VastaaPoista
 5. Meillä ollaan viime aikoina "tapeltu" aika lailla.
  Eilen säikähdin kun kissat ottivat yhteen ihan tosissaan. Sen riidan aiheutti ilmeisesti eläinlääkäristä ostamani raksupussi jossa oli outo haju. Se nimittäin oli siellä hetken lattialla ja siinä lattialla oli jonkun ison koiran mitä lie nesteitä, näin kun koira vuoti jotain ja tarttui kai pussiin. Voi että oli kova riita. Piti laittaa jäähylle väkeä.

  VastaaPoista
 6. Joka päivä painimatsia ja muuten nukutaan vierekkäin taljalla!

  Loppuuko sulla siis jo vuorotteluvapaa?

  VastaaPoista
 7. Tulkintoja:

  1) Pitkästymistä hyvinkin. Voisiko ottaa ns ulkoisen uhan taktiikan käyttöön eli viedä pojat lyhyille jäähyille? Mutta kuitenkin riittävän pitkille että broidin kanssa kerällä koisiminen tuntuisi taas houkuttelevalta.

  2) Koratian kunkkuudesta kisataan. Cisu on huomannut, että Totolla on enemmän muskelia. Ehkä Cisu niistää pikkuveljen kirsun noin varmuuden vuoksi tai sitten Toto todella on haastamassa isoveljensä.

  3) Hupsista, ollaanko jo hellan ja tassun välissä? :D Harmaan silkkiturkin sisällä elääkin pieni sovinistikissa. Kun on totuttu, että mamma on kotona ja paijaa, niin eihän sitä voi enää täysin vapaasti Koratian ulkopuolelle päästää. Cisu ja Toto panevat ranttaliksi ja kääntävät huomion itseensä. Erityisesti Toto näyttäytyy huomionkipeänä ja suojelua kaipaavana pikkukissana.

  Muuten: Cisun ja Toton äänellä varustetut videot ovat olleet kovaa kamaa systerini venäjänsinisille pojille. Kerran visiitillä systerini luona näytin C&T videota, jossa Cisu ruostuneen saranan vakuuttavuudella kärtti ulos. Video innoitti systerini kissat hepulitaistelukohtaukseen. Yllättävää oli se, että pojista pienempi ja normaalisti hyvin sopuisa Clarence haastoi aktiivisesti ja aggressiivisesti mahtavan isoveljensä Brucen. Bruce painaa n. 3,5 kiloa enemmän kuin siro veljensä. Koratian (ääni)maailmassa on taikaa!

  VastaaPoista
 8. Kaikille pikaisesti kiitos kommenteista! Olen juuri lähdössä yön yli reissuun, joten katsotaan, miten tappelupukarit reagoivat siihen, että mamma on laitettu hetkeksi jäähylle.

  Heidi, niin juuri, v-vapaata on enää kuukauden verran jäljellä... Pitääkin siis vähän reissata, kun vielä voi. ;)

  VastaaPoista
 9. Joo, meillä misut tottuivat mummolassa 3 viikon aikana siihen, että lähes 24 h vuorokaudessa on palvelusväki paikalla ja nyt kun me ollaan käytännössä arkisin se 12 h poissa, niin aika närkästyneitä ovat olleet. Ymmärrän kyllä...

  Ai teillä vapaus loppuu, äkkiä se aika menee!

  VastaaPoista
 10. Meidän kissat tappelevat toisinaan. Meillä Viski on aina se joka käy muiden päälle tosissaan. Hän on luonteeltaan hyvin aktiivinen ja ärsyyntyvä, ja tuntuu että kun hänen jokapäiväiset ravinsa menevät yli niin hän kääntyy jonkun kimppuun. Uskoakseni tämä on meillä kasvamiseen liittyvä reviirijuttu enemmänkin, ja hän rauhoittuu aikanaan. Joskos vihdoin saataisi se ulkotarha tehtyä, niin hän saisi purettua energiaa paremmin. Tilaa meillä kyllä on sisälläkin, mutta ulkona pääsisi enemmän käyttämään aisteja.

  VastaaPoista
 11. Tapellaan meillä. Välillä nukutaan sievästi sylikkäin, mutta sitten on taas hetken päästä hurja painimatsi käynnissä ja huuto sen mukainen. Meillä kun noilla on vielä aika iso kokoero, niin henkilökuntaa välillä hirvittää. Jos Elli ei olisi niin sisukas luonteeltaan, niin luultavasti neiti olisi jo pian tänne muuttamisen jälkeen saanut hermoromahduksen. Hyvin Elliltä sujuu Mäykysen väijytys, joten ihan uhrin asemaankaan neitiä ei voi laittaa, vaan kai tämä on vain tätä hulivilikaksikon tavallista elämää kun touhu on jatkunut jo pari vuotta.

  Ja ei kiitos vielä vihjailuja kissat maaliskuussa -ilmiöstä, joka ainakin meillä jatkuu sitten yhtä soittoa suoraan syyskuulle... Täällä halutaan vielä nauttia talvirauhasta :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteista! Talvitappelu ei ole siis Cisun ja Toton oma keksintö. Epäilen, että riitely johtuu paitsi kyllästymisestä myös huomiohakuisuudesta. Olin käytännössä lähes koko ajan pois kotoa neljän päivän ajan, eivätkä kissat olleet kuulemma tapelleet ollenkaan, saati huutaneet apua. Tänään olen ollut taas kotona, mutta Toto on vain kerran huutanut mammaa avuksi (en mennyt). Huomenna lähden taas reissuun, ja jos tätä menoa jatkuu, oletan, että täällä odottaa sitten loppuviikosta hyvin kilttejä ja hiljaisia kissoja. ;)

  Mäykysellä on kyllä aika paha tilanne, jos maaliskuuilmiö jatkuu syyskuulle...

  VastaaPoista