torstai 2. helmikuuta 2012

K-y-l-m-ä-äJokatalvinen ilmiö Koratiassa: pakkanen nujertaa sekä kissat että bloggarin. Ei ole mitään kertomista, kun pakkanen kirjaimellisesti paukkuu nurkissa ja kissat viettävät päivät peiton alla lymyillen. 


Tai, niin kauan oli vielä siedettävää, kun peittomaja riitti talvisuojaksi. Tänään meillä näyttää tältä. Irtolämmitin posottaa täysillä.
Ennen kuin pakkanen pääsi huippulukemiinsa, Cisu ja Toto kunnostautuivat riekkumalla pöytäliinan alla ja päällä. 
Kirjoitin aiemmin lisääntyneestä tappelusta ja nyt, hetken muualla matkailtuani, olen varma, että suuri osa siitä on Toton huomiohakuisuutta ja näyttämisenhalua minulle, joka olen viime aikoina ollut lähes koko ajan kotona. Kun olin reissussa, täällä oli ollut rauhallista, mutta heti kun mamma tuli kotiin, Toto ryhtyi säälittäväksi pikkukissaksi.


Säälittävä pikkukissa piipittää ja itkee veljensä kanssa painiessaan niin kovasti, että mamma tulee katsomaan. Säälittävä pikkukissa ei osaa hypätä minnekään, vaan hän uikuttaa esim. kaapin vieressä, että mamma tulisi, ottaisi syliin ja nostaisi seikkailemaan.


Nyt kun olen tarkkaillut säälittävää pikkukissaa, olen huomannut, että hän on aika kekseliäs. Hän saattaa loikoilla aivan hyväntuulisena ja sopuisana isoveljensä vieressä, mutta kun minä satun katsomaan häntä, hän haukkaa välittömästi veljään jalasta. Kun veli provosoituu tappelemaan, alkaa pikkuveljen avuton ulina. Kun kerroin Toton taktiikoista ystävälle, hän sanoi, että Toto kuulostaa ihan jalkapallon pelaajalta, joka pyörii kentällä muka hyvin loukkaantuneena, kipeää kinttuaan huomiohakuisesti pidellen. Meidän pikku filmaajakissa Toto Tottiainen.

12 kommenttia:

 1. Ihana kuva veljeksistä irtolämmittimen ympärillä. Pojissa on tyyliä, varsin komeilta näyttävät.

  Ja Toto onkin mammanpoika! Ja vieläpä ovela sellainen:D

  VastaaPoista
 2. Pojilla on sanaton (tai ainakin vain kissankielinen) sopimus, että jos he ovat samanaikaisesti lämmittimen äärellä, pitää istua vastakkaisissa asennoissa. Tulee ainakin päivystettyä joka suuntaan. :D

  Toto on tosiaankin ovela mammanpoika. Saa nähdä, miten käy, kun menen taas töihin.

  VastaaPoista
 3. Filmaaja Tottis Tottis Totteli Tottis (vaiko sittenkin Totti? Ainakin sukua varmaan)!
  Aika ovela. Meillä ei pikkuveli sentään tuollainen mammanpojaksi heittäytyjä ole, tai en ole huomannut. Koipihaukkauksia tapahtuu kyllä, mutta niistä kehkeytyy aina paini ilman uikutuksia.
  Hauska kuva tuo, missä pojat päivystävät lämmittimen ääressä... meilläkin kissat selvästi hakeutuvat siihen huoneeseen, mitä parhaillaan eniten lämmitetään, mutta ei sentään noin lähelle lämmönlähdettä!

  VastaaPoista
 4. Nää onkin thaimaalaisraukkoja Suomen kylmässä talvessa. Välillä patterilämmittelijällä on niin kuuma kylki, että ihmetyttää, eikö ole tullut palohaavoja.

  Kaiken lämmönhakuisuuden keskellä Cisu kyllä haluaa päivittäin myös ulos! Kaksi sekuntia sylissä ovella riitti tänään osoittamaan, ettei ole "ihan" ulkoiluilma.

  Ei tuolla meidänkään mammanpojalla aiemmin ollut tuollaisia temppuja, tai sitten en ollut vain aiemmin huomannut.

  VastaaPoista
 5. Hmm... Säteessä havaittavissa samaa. Osaa kyllä ärsyttää Viiviä juuri silloin, kun minä olen paikalla/kuuloetäisyydellä, muutoin ei mitään ongelmaa.

  Mutta siis, kissoista todella huomaa pakkasen. Ei yötä, ettei Viivi olisi tiiviisti peiton alla kainalossa tiukasti kroppaani vasten painautuen ja Säde löytyy jostain täkin kolosta sinne syvälle kaivautuneena. Näitä pakkasia ei ole tarkoitettu kenellekään elolliselle olennolle...

  VastaaPoista
 6. Onpas totisen näköisiä lämmittelijöitä irtopatterilla :D. Toki kylmyys onkin erityisen totinen juttu ja vaatii vakavaa suhtautumista.

  Albert on samanlainen filmaajakissa ja vikisee aina säälittävästi leikkitappeluissa. Irti päästyään se tekee yllätyshyökkäyksen ja meinaa että tällä kertaa se kyllä pääsee niskan päälle. Onneksi se ei muuten ole ainakaan vielä heittätynyt avuttomaksi...

  VastaaPoista
 7. Heh, sattumalta meidän blogissa taitaa olla ratkaisu ohutkarvaisten kissojen kylmyysongelmiin. Meidän pohjakarvaton Nanna on ainakin ihan tyytyväinen :D

  VastaaPoista
 8. Teidän lämmitin on tään näköinen:
  http://www.wildsoundmovies.com/images/the_muppets_meep.jpg

  Kova filmaamaan tää teidän poika. Osoittaa älykkyyttä se...

  VastaaPoista
 9. Viivi, hauska (? no tavallaan hauska), että filmaajia löytyy muualtakin. Tällaisia säitä ei tosiaan toivoisi. Mutta kissukoilla on sentään hyvät oltavat, kun ei tarvitse ulkoilla. T. Nimim. Ihmeteltyäni aamun jäätyneitä vesiputkia lähden pian pakkaseen JA lumisateeseen...

  Meei, voi ei, ja lisää filmaajia. Kissat ovat oveluuden huipentumia...

  Saara, hihii, teidän ongelmanratkaisutapa on kyllä maailman ihanin. Voisin itsekin haluta lämpöhoitoon teille! :)

  Zepa, joo, fiksuuden osoitustahan se vain on, härnätä sekä velikissaa että ihmisiä. :D Toto on ihan älykkö.

  VastaaPoista
 10. Onneksi on kissoilla lämmin olla! Meiiläkin on muhkuroita peitoissa kun kissat ovat tehneet sinne luolia :)

  VastaaPoista
 11. Voihan Toto mammanpoikaa, mitä olet keksinyt.Huomiota saatava, hinnalla millä hyvänsä.

  Mutta sullapa on Jenni helppoa, kun pienet apulaiset sisustavat ja katsovat kuinka se pöytäliina pitäisi olla :)

  VastaaPoista
 12. Mä vaan sanon, että Toto on hieno ja paras pikkuveli. Kun vaan on se nuorin niin sit täytyy muka olla se haastaja. Toto ♥

  VastaaPoista