maanantai 10. lokakuuta 2011

Patsastelua


Syksy on saanut linnut lentelemään talon lähistöllä ja kissat nauliintumaan ikkunan ääreen. Ainakin yksi päivystäjä on alati paikalla ja välillä käkätys kertoo, että nyt on sen verran tirppoja liikkeellä, että kissa meinaa mennä lasista läpi. Varsinkin Cisulla on välillä hermot koetuksella, kun taas Toto on ainakin ajoittain hyvin kärsivällinen lintubongari. Toto jaksaa katsoa lintuja liikkumatta - ja välillä näyttäisi, että jopa henkeään pidätellen - uskomattoman kauan. Harmi, ettei vielä ole tirppatelkkarin eli lintulaudan aika.

Eilen meillä oli muutakin ihmeteltävää kuin lintuja ja peuroja. Lähistöllä asuva norjalainen metsäkissa päätti tehdä kierroksen Koratian mailla! Hän saapui etupihan tietä kuten vieraat yleensäkin, kiersi talonvierusta suoraan ulkopoterolle ja jatkoi siitä matkaa koko talon ympäri, kävi jopa terassillamme.

Mietimme ensin, kannattaako moista röyhkeilijää edes näyttää Cisulle ja Totolle. Osoitin vierailijan kuitenkin Cisulle ja hän pörhisti heti häntänsä. Mitään suurpörröä, lohikäärmemäisestä käytöksestä puhumattakaan, ei kuitenkaan ilmennyt, vaan lähinnä Cisua tuntui kiinnostavan suuresti, mikä tuo harmaaturkki on oikein miehiään (tai naisiaan, en tiedä). Kun kissa katosi näköpiiristä, Cisu kuitenkin jätti ikkunassa tarkkailun aika pian, eikä ulos päästyään yrittänyt kuulemma etsiä vierasta harmaata. Toto ei edes huomannut vierailijaa, mikä oli hänen kissansietokykyään ajatellen varmasti ihan hyvä asia.Ihmisetkin patsastelivat eilen kovasti ja vain katselivat rakkaita harmaaherroja. Wilma-parka oli ja on koko ajan mielessä ja Cisu ja Toto saivat paljon ekstrahalauksia, siksi että he ovat olemassa ja siksi että he lohduttavat.

4 kommenttia:

 1. Cisulle ja Totolle paljon ekstrahalauksia täältäkin! He tekevät tärkeää mielenterveys- ja hyvinvointityötä, tirppojen vahtimisesta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 2. Ooh! Norjalaisia vierailijoita, pihabongausta sekä patsastelua puolin ja toisin. Ei hassumpaa puuhaa. Ja kaiken tämän päälle vielä extrahalauksia! Niitä me kaikki tarvitsemmekin kun on mieli maassa.

  VastaaPoista
 3. Naukulan Mamma, samoin sinne. :)

  Saila, kiitos, välitän ekstrahalaukset mielelläni kissukoille. Välitä sinäkin Mustille ja Ransulle!

  Myrky, ei tosiaan hassumpaa. Illalla vielä peura (?) karjui yön pimeydessä, niin että sitäkin piti kytätä ikkunan ääressä hämmentyneenä. Mitään ei näkynyt ainakaan ihmissilmin, mutta kuului sitäkin enemmän.

  Kaikki kissat ja kissaihmiset taitavat nyt tarvita hieman ekstrahalauksi.

  VastaaPoista