tiistai 18. lokakuuta 2011

KotiarestissaNyt on käynyt niin, että ihmiset ovat julmaa ylivaltaansa käyttäen julistaneet Koratian ulkoilukauden päättyneeksi tai ainakin tauolle. 


Kuten aiemmin kerroin, täällä alkoi olla aamusta iltaan varsin raivokasta menoa. Etenkin Cisulla oli vielä kesäinen ulkoiluvietti päällä, mutta eihän siellä ole enää kesä. Niinpä hän päätyi joko kiljumaan ulos tai karjumaan sitä, että ulkona olikin kauhean kylmää, ihan jatkuvalla syötöllä. 


Tämä ei ole ollenkaan pahinta uuuu-huutoa, mutta sitä pahinta ei saa tallennettua. Se kuuluu esim. kun istun tässä koneen ääressä: yhtäkkiä selän takaa kuuluu todella raivokas GROOOUUUUAAAAAUUUU! Ulos siitä, senkin typerys! Pitäisi olla videokamera selässä.


video


No, mutta. Päätimme siis, että ei tuosta hermoja raastavasta ulkoiluharrastuksesta ole enää iloa kenellekään. Pojat eivät ole enää päässeet muutamaan päivään ulos, ja täällä onkin ollut hiljaista ja rauhallista. Eilen kukaan ei pyytänyt kertaakaan valjastelemaan, vaikka ulkona näkyi hyvin kiihdyttäviä lintujakin. Sellaisia, että jossain vaiheessa luulin Toton menevän tiaisen perässä lasista läpi ja Cisun pudottavan tärisevän päänsä; käkätys voi olla joskus pelottavan näköistä.


video


Näin tyynesti meillä yritetään nyt jatkaa syksyn viettoa. Katsotaan, josko U-raivo talttuisi. Viimeistään keväällä päästään sitten taas ihmeelliseen ulkomaailmaan. Tai piipahtavat pojat talvellakin mielellään syliulkoilulla tai kävelevät ainakin kolme askelta lumessa, mutta se on turvallista ulkoilua, se ei aiheuta suuria pakkomielteitä, että ulos pitäisi muuttaa.


Tällä hetkellä Cisu ja Toto nukkuvat tuossa vieressä sydämenmuotoisena harmaana söpöläiskippurana, jonka ei uskoisi pystyvän huutamaan, korkeintaan vähän kainosti piippaamaan.

12 kommenttia:

 1. Voi velikultia. Missä on demokratia? Tyrannian alle ovat joutuneet... Ei vaan, toivotaan että sopu ja yhteinen sävel löytyy. Ja että raivoisa huuto vaimenee kainoiksi piippauksiksi. Ja kehräyksiksi.

  VastaaPoista
 2. Nyt on ihmisten vuoro olla tyranneja. :) Yksi kiipeli täällä osaakin olla oikein kauniisti ja kulkee vain huristellen ympäriinsä, vähän piippaa ruoka-aikaan. Mutta tuolla toisella on vielä vähän treenaamista. No, sille päälle sattuessaan Cisu on kyllä maailman suurisydämisin tyyppi, hänellä nyt vain sattuu olemaan voimakkaat tunteet niin hyvässä kuin pahassa - ja voimakas ääni.

  VastaaPoista
 3. Oli painavaa asiaa, oli! Helmikin havahtui pesupuuhistaan ja oli kovasti huolestuneen näköinen. Jossain kiusataan kissaa?

  VastaaPoista
 4. Kerro Helmille, että kissa siellä vain kiusasi ihmisiä!

  VastaaPoista
 5. Hui kauheeta! Onks teiän ihmiset tosiaan unohtanu miten ulko-ovi avataan? Miten sit ees ruokalähetti pääsee sisään, jos ne ei saa kahvaa nuritettua? Seuraan huolestuksissa. Tsemppiä pojat!

  Terkuin Unna Tuutikki

  VastaaPoista
 6. Zepa, raivopa hyvinkin. Tosin tänään nuo yhtäkkiä aivan kiltit sisäkissat ovat nukkuneet koko iltapäivän tassu korvalla. Ilmeisesti mäkin olen niistä liian mekkaloiva. :)

  ***
  Unna Tuutikki, älä pelkää. Kyllä se ovi aukeaa ihmisille, mutta ei kissoille. Ikkuna sentään aukeaa vielä kissoillekin ja ruokaa täällä on yllin kyllin. Eilen saatiin ihmisten kanaakin!
  Mut kiitos huolehtimisesta!

  t. Cisu ja Toto

  VastaaPoista
 7. Kyllä on julmaa, toinen niin hienosti siinä hempeällä äänellään pyytää ulospääsyä, eikä ovi silti aukene. :)

  VastaaPoista
 8. Teillä on ihan samat julmat säännöt kuin meillä! Mami julisti myös ulkoilukauden päättyneeksi. En ole vielä antanut ihan täysin periksi, vaan roikun säännöllisesti vielä kahvassa, vaikka ymmärränkin sen "EI" sanan merkityksen... Huoh, no, onneksi on kohtalotovereita. Ja juu, on siellä ulkona aika kylmäkin....

  VastaaPoista
 9. Vulpes, juu, nimenomaan hempeällä koratin äänellä vienosti pyytelee ulos. :)

  Viivi, ai teilläkin sama juttu just nyt? Kauheaa. Meillä on annettu periksi, kumma kyllä. U-huutoa ei ole kuulunut ollenkaan, mutta silloin tällöin pyydetään vähän raottamaan ikkunaa. Sellainen armopala sallitaan jopa ihmisten julmasti hallitsemassa Koratiassa.

  VastaaPoista
 10. Teillä on vähän rauhallisempia kissoja, kuin meillä. ;)

  VastaaPoista
 11. Raakki, niin, ainakin välillä. :) NO kahdelle painivalle villille pennulle Cisun ja Totonkin on vaikea vetää vertoja, mutta usein tällä on sellaista menoa, että ei uskoisi heidän olevan jo ihan aikuisia kissaherroja. ;) Sanomalehteen kyllä suhtautuvat paljon tyynemmin kuin Raakkilan kissat.

  VastaaPoista