tiistai 25. lokakuuta 2011

Maailma on erilainen kissan silminMitä tässä tapahtuu? Osaan kertoa, että kissat katsovat verkkoikkunasta, mutta muuta en ymmärräkään.


Cisulla ja Totolla on tapana pyytää ikkuna auki päivittäin, joskus montakin kertaa päivässä. Usein he jäävät tuijottamaan naapurin pihalla jotain kohdetta, joka ei vain näy ihmisen silmin. Välillä on käynyt niin, että Toto alkaa täristä tuijottaessaan tuota ties mitä - minun mielestäni nurmikkoa tai autonrengasta, mitä milloinkin. Ensin luulin, että Tottista tärisyttää kylmä, mutta nyt olen huomannut, että hän saattaa asettua kiinni olevan ikkunan eteenkin, aloittaa intensiivisen ulos tapittamisen ja lopulta saattaa itsensä tilaan, jossa ei voi kuin tutista kiihkosta. 


Ehkä on parempi, etteivät ihmiset ymmärrä eivätkä varsinkaan näe kaikkea. Tänään tuli ystävän kanssa puhetta lintujen talviruokinnasta ja sitä kautta siitä, että se saattaa houkutella jyrsijöitäkin apajille. Muistin viimesyksyisen suuren elämyksen. Minä, Cisu ja Toto havaitsimme yhtäkkiä kutsumattoman vieraan terassillamme. Suuri rotta istui grillin päällä ja tuijotti meitä. Me tuijotimme takaisin, kaikki yhtä yllättyneinä ja äkillisesti liikuntakykynsä ja äänensä menettäneinä. Rotta värisytti pitkiä viiksiään ja loikki pimeään yöhön. Yyh.

10 kommenttia:

 1. Hurjaa ja mystistä menoa Koratian mailla. Viimeisen kappaleen vieras herättäisi kyllä inhon väristyksiä ihmisessäkin pikemmin kuin innon!

  VastaaPoista
 2. Hui! Tiedä mitä näkevät? Lisää rottia - toivottavasti ei.

  VastaaPoista
 3. Yyh! Koratian kuninkaalliset irti ja ankaraan råttajahtiin!

  VastaaPoista
 4. Onneksi me ihmiset emme näe ja kuule kaikkea niin kuin kissat. :)

  VastaaPoista
 5. Ella, onneksi moista viiksivalluvierasta ei ole päästy ihmettelemään täällä kuin kerran. Se riitti ainakin minulle varsin hyvin.

  Naukulan Mamma, jaa-a, toivotaan, ettei-

  Saila, se rotta oli melkein kuninkaallisten kokoinen, jotan kuninkaalliset pidetään visusti kotona. Toisaalta rotta ei tullut enää toiste, ehkä ymmärsi jo kuninkaallisesta katseesta, ettei Koratian maille ole saapumista.

  Sirpa ja Kollo, totta, joskus ja varmaan useinkin siitä on hyötyäkin!

  VastaaPoista
 6. Uh! Rotat ovat karmeita ja pelottavia.

  VastaaPoista
 7. Joo, samaa meillä on joskus mietitty, että mitähän se kissa näkee, kun niin intensiivisesti tuijottaa ulos tai sisälläkin vaikka jotain nurkkaa. Mielikuvitusta vai oikeaa rapinaa/liikettä?

  VastaaPoista
 8. Myrsky, niin ovat. Tänään olin melko järkyttynyt, kun terassilta alkoi kuulua ihmeellistä rapinaa ja kolinaa. Tuntui, etteivät kissatkaan osanneet paikallistaa sitä. Tosi kauan tuijotimme ikkunasta ja sitten tajusin: se tulee savustuspöntöstä! Keräsin rohkeuteni ja nostin pöntön kannen pois. Onneksi pöntöstä ei loikannut rotta vaan lennähti ylös tiainen, hyvissä voimissakin vielä. Huh silti!

  Viivi, joskus se voi ilmeisesti olla jotain siltä välillä, esim. piilossa oleva lintu,kuten meille kävi tänään (ks. yllä oleva kommentti Myrskylle). Hui.

  VastaaPoista
 9. Tulikin mieleeni, että mihinkähän oon hukannut kuvani jossa kissakolmikko tuojottaa ikkunasta ulos, hmm.
  Onhan se kiva, että löytävät mukavaa katseltavaa. Meillä on lintujen ruokapaikka sillain sopivasti, että kissat saavat "leffaa" tuojottaa ikkunan läpi.

  VastaaPoista
 10. Elämäni kissat, olisipa kiva nähdä tuo mainitsemasi valokuva! Meillekin viriteltiin viime vuonna lintujenruokintapaikka ihan ikkunan taakse, pitää laittaa se taas tänä vuonna. Siitä on iloa linnuille, kissoille ja ihmisillekin! Tosin kissoille lintuleffa on välillä ollut vähän liiankin jännä.;)

  VastaaPoista